USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

З ліцею у Володимирі-Волинському перевели 154 учні

1 Жовтня 2021 11:09
З ліцею «Центр освіти» Волинської обласної ради у Володимирі-Волинському перевели 86 учнів початкової ланки та 68 учнів філії «Сенкевичівська». Вони навчатимуться у міській школі № 7 та Сенкевичівському ліцеї.

Про це йшлося під час засідання бюджетної комісії облради.

Нагадаємо, весною 2021 року депутати облради ухвалили рішення, яким зобов’язали Володимир-Волинський ліцей «Центр освіти» з 01 вересня 2021 року провадити освітню діяльность виключно на рівнях базової та профільної середньої освіти і не здійснювати набір учнів у 6 класи і у 5 класи (з 01 вересня 2022 року).

Читати ще: «Нам треба колектив, а не стіни»: що буде зі школою в Сенкевичівці

Частину майна з балансу цього закладу передали у комунальну власність Городищенської сільської ради Луцького району Волинської області.

Таким чином постало питання про подальше навчання 86 учнів початкової ланки та 68 учнів філії «Сенкевичівська». Згідно з інформацією облдержадміністрації, заплановано, що вони здобуватимуть освіту на базі комунального закладу загальної середньої освіти «Володимир-Волинська загальноосвітня школа І ступеня №7» та Сенкевичівського ліцею Городищенської сільської ради Луцького району.

Крім того, з липня цього року відповідно до постанови уряду, змінено розміри тарифних розрядів фахівців інклюзивно-ресурсних центрів.

Для забезпечення цих видатків, з «Центру освіти» забрали 2,44 мільйона гривень освітньої субвенції і спрямували бюджету Городищенської сільської територіальної громади в сумі 1, 059 мільйона гривень та бюджету Володимир-Волинської міської ради в сумі 1,382 мільйона гривень.

Нагадаємо, ще у 2014 році точилася дискусія про те, чи функціонуватиме далі Сенкевичівська школа-інтернат. З-поміж аргументів за закриття закладу – те, що у школі навчаються діти, які можуть жити з сім’ями, а не навчатися в інтернаті за бюджетні гроші. Згодом питання закриття школи відклали й передбачили на неї кошти. Однак заклад довгий час перебував на межі закриття.

Новий виток історії Сенкевичівської школи-інтернату розпочався у 2018 році. Восени депутати Волинської обласної ради проголосували за її приєднання до Володимир-Волинської спеціалізованої школи-інтернату. У результаті об’єднання Володимир-Волинський ліцей перейменували у Володимир-Волинський ліцей «Центр освіти» Волинської обласної ради, а з 1 січня 2019 року школа-інтернат в Сенкевичівці стала філією «Центру освіти». У 2021 році «Центр освіти» рішенням депутатів облради реорганізували, вивіши філію «Сенкевичівська».

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Кокококо Показати IP 1 Жовтня 2021 11:24
з ліцею у ВОЛОДИМИРІ
Людей спитали? до Кокококо Показати IP 1 Жовтня 2021 14:18
Може Івано-Франківськ назвеш просто Іваном? А Червоноград Черіком, Нововолинськ Новічком?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus