USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

За час пандемії кількість пасажирів на автостанціях у Луцьку зменшилась вдвічі

21 Жовтня 2021 22:44
У приміщеннях автостанцій в обласному центрі хочуть розмістити пункти щеплень проти COVID-19, де водночас пасажири мали б змогу зробити й ПЛР-тест, але поки що цього зробити не вдається. Натомість за час пандемії кількість пасажирів, що користуються послугами легальних перевізників, зменшилась удвічі.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла голова правління Волинського обласного підприємства автобусних станцій Інеса Корнейчук.

«Ми зверталися до обласної лабораторії із проханням розмістити в приміщенні автостанцій пункти вакцинації або ПЛР-тестування. На жаль, порозуміння поки не знайшли. Нам відповіли, що такого зробити немає можливості, й порадили закупити тести власним коштом. Влада нам у цьому не допомагає. А тим часом є низка незручностей: є люди, які не знають про нововведення або не мають смартфона, щоб показати сертифікат», – каже керівниця.

Вона зауважила, що у зв’язку з новими правилами міжобласних перевезень виникли певні труднощі, адже не всі пасажири згодні вакцинуватися, а взяти паспорт щеплення або результати ПЛР-тестування, або ж довідку про протипоказання до вакцинації у сімейного лікаря за короткий проміжок часу досить складно.

«Тому пасажир або не поїде взагалі, або їхатиме з порушеннями. Я вважаю, що цей закон неможливо виконати так, щоб все було ідеально. Деякі водії вакциновані, а інші – категорично проти. Вони сказали, що у випадку тиску будуть розраховуватися з роботи. Змушувати людей вакцинуватися – не зовсім правильно, бо порушуються певні статті Конституції. Якби у нас впровадили надзвичайний стан, то такі радикальні вимоги були б виправдані», – каже Інеса Корнейчук.

Насамкінець вона додала що у порівнянні з 2020 роком кількість пасажирів, що користуються послугами місцевих автостанцій, зменшилось удвічі.

«Після цих нововведень ми прогнозуємо ще більше падіння цього показника – мінімум на 30%. В нас і так тих пасажирів мало, а тепер люди будуть налякані і будуть боятися їздити», – каже співрозмовниця.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що, на думку голови правління Волинського обласного підприємства автобусних станцій, нові вимоги Кабміну знищують легальних перевізників. Адже пасажирам однаково потрібно кудись їхати і вони звертатимуться по допомогу до нелегальних, тих, які подають оголошення про перевезення на інтернет-носіях.

Водночас луцький юрист Олег Огородник підкреслив, що нові правила – це не порушення прав людини, адже передусім вони спрямовані на те, щоб захистити людей від пандемії.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сергій Показати IP 21 Жовтня 2021 23:00
Бла бла кар процвітає
Анонім Показати IP 22 Жовтня 2021 09:29
Влада не розуміє, що заганяє в тінь і нищить тих, хто сплачує на ту ж владу податки? Нелегальни перевезення розквітають пишним цвітом, легальні перевізники отримали величезний геморой.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus