USD 38.85 39.20
  • USD 38.85 39.20
  • EUR 38.90 39.40
  • PLN 9.80 9.97

Із фасадів та вікон луцьких будинків приберуть рекламу

20 Серпня 2019 12:35
Вільний від білбордів історичний центр, заборона рекламних банерів на фасадах, огорожах, дозвіл на розміщення відео табло та невеликих естетичних рекламних засобів і поділ міста на чотири зони: яким чином впорядковуватимуть розміщення реклами у місті, пояснили у міськраді.

Про це йшлося під час круглого столу на тему: «Про Концепцію розміщення та розвитку зовнішньої реклами та вивісок у місті Луцьку» 20 серпня.

Як повідомила начальник управління розвитку підприємництва та реклами Наталія Рибай, розробили концептуальні основи порядку розміщення та розвитку зовнішньої реклами у Луцьку. Розміщення вивісок регулюватиме інший документ. Основними аспектами концепції є те, що один з її розділів декларує основні вимоги і рекомендації до засобів зовнішньої реклами. Йтиметься про розташування великорозмірних рекламних засобів (площею понад вісім метрів квадратних), оптимізацію розташування існуючих засобів зовнішньої реклами. Посадовець наголосила, що фундаменти біл-бордів мусять бути заглиблені до рівня ґрунту, виняток становитимуть ті випадки, де є охоронні зони мереж.

Головні фасади на всій території міста звільнять від реклами, дозволятимуть її розміщення лише у певних місцях на бічних та задніх фасадах і у певних відсотках. Вивіски і внутрішня реклама повинні широко впроваджуватися та повинні бути узгоджені з міською радою. Внутрішня реклама повинна займати лише 50% площі вітрини, решта повинна бути відкритою для денного світла. Не буде розміщуватися реклама на доріжках, у парках, скверах, а на газонах рекомендуватимуть розміщувати рекламні вказівники (є приклади подібних гарних та невеликих засобів реклами).

Щодо огороджень об’єктів будівництва та реконструкції, хочуть бачити рекламу тільки на будівельній сітці, адже така практика існує в європейських країнах, а не на огорожах. На тимчасових спорудах реклами зовсім не буде. Також закликають якнайшвидше замінювати застарілі конструкції на об’єкти сучасного зразка (окремі конструкції стоять ще з 2003 року і давно потребують заміни).

Пояснила Наталія Рибай і принципи розміщення засобів зовнішньої реклами у різних частинах міста. Так, до зони А увійшло Старе місто у межах історико-культурного заповідника. Це буде нульова зона реклами, де розміщуватимуть тільки вивіски і внутрішню рекламу з вимогами, які прописують.

До зони Б входить центр міста, тут не встановлюватимуть нові наземні великорозмірні рекламні засоби на певних проспектах і вулицях (проспекти Волі, Мойсея, Перемоги, вулиці Винниченка, Лесі Українки, Шевченка, майдани). Дозволятимуть лише розміщення в окремих місцях рекламних відео екранів площею до 12 метрів квадратних. Взагалі не буде реклами на фасадах будинків окрім відео систем, декоративних табло та кронштейнів індивідуального виготовлення.

До зони В входитимуть спальні райони міста, де буде найбільше малорозмірних засобів зовнішньої реклами. На головних фасадах будинків не розміщуватимуть реклами, дозволять розміщення на бічних і задніх фасадах за умови наявності суцільної глухої стіни площею не менше третини площі фасаду.

У зоні Г на околицях міста також заборонятимуть рекламу на головних фасадах будинків, на бічних дозволятимуть за умови наявності глухої стіни площею не менше чверті площі фасаду.

Учасникам круглого столу показали підбірку фото існуючих засобів зовнішньої реклами у місті. Як розповів радник міського голови Ігор Поліщук, працювала робоча група щодо технічного та естетичного стану засобів зовнішньої реклами у місті. Власникам засобів надіслали відповідні приписи, але не всі їх виконують. Дехто не реагує і від старого білборду зараз відлітають шматки металу, що несуть загрозу життю та здоров’ю лучан. Отже, на найближче засідання виконкому виносять проекти рішень про демонтаж трьох таких засобів реклами.
Своєю чергою, начальник управління містобудування та архітектури Веніамін Туз відзначив, що болючою темою у місті для нього зараз лишається реклама на фасадах будинків та на вітринах. Прискіпливо ставитимуться до того, щоб засоби реклами не затуляли видові розгортки на місто та чудові краєвиди.

Ігор Поліщук запевнив, що міська влада шукатиме баланс між інтересами міста та інтересами бізнесу, тому не ставлять за мету виганяти з міста підприємців. У міськраді готові йти на поступки, шукати спільні рішення та рухатися у напрямку покращення естетичного вигляду міста, його привабливості та наближення до європейських стандартів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Anonymous Показати IP 20 Серпня 2019 20:46
23, 4, 47, 18, 33 маршрутки поверніть, покручі, а тоді про різну нісенітницю думайте. Чи потиснути на бізнес - то так важливо, а? А думка людей, і їх комфорт - то третє...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus