USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

За кошти, зібрані у рамках Молитовного сніданку Волині, дитячій лікарні купили апарат за 700 тис.

15 Лютого 2019 13:42
За кошти, зібрані під час першого молитовного сніданку Волині, який відбувся 1 червня 2018 року, для обласної дитячої клінічної лікарні купили сучасний діагностичний лабораторний аналізатор, який вже використовується для обстеження важкохворих. Вартість апарату 700 тисяч, він дає можливість проводити детальний аналіз стану клітин крові.

Презентація обладнання відбулася 15 лютого у Міжнародний день захисту прав онкохворої дитини.

Онкогематологічне відділення Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання – єдине відділення в області, де надається високоспеціалізована стаціонарна допомога онкохворим дітям. На жаль, захворюваність цією хворобою не має тенденції до зменшення. Лише станом на січень цього року під спостереженням у дитячого лікаря-онколога перебував 171 пацієнт. Щороку реєструються нові випадки захворювань на рак, зокрема, минулого року їх було зареєстровано 23.

До цієї проблеми не можна залишатися байдужим, тому міська влада вирішила долучитися до покращення спеціалізованої допомоги таким діткам, закупивши завдяки зібраним коштам на першому молитовному сніданку Волині діагностичний лабораторний аналізатор.
Перед тим, як оглянути саме обладнання, між керівниками міста та закладу відбулася коротка нарада, на якій обговорили нагальні проблеми Волинської обласної дитячої лікарні.

Зокрема, генеральний директор Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання Сергій Ляшенко попросив, аби над придбаним апаратом, який працює на реактивах, міська влада взяла шефство та виділила кошти них. Тож радник міського голови Ігор Поліщук пообіцяв, що на найближчій сесії кошти виділять з перерозподілу вільних залишків.
Потому учасники наради пішли оглянути роботу діагностичного лабораторного аналізатора. Як зазначив Сергій Ляшенко, це значний крок вперед, оскільки завдяки цьому апарату онкохворих дітей зможуть обслуговувати швидше та якісніше, незалежно від завантаженості поліклініки. З його слів, раніше більшість аналізів робили в ручному режимі, де велику роль грав людський фактор, а цей апарат здійснює обробку інформації і самоконтроль.
Своєю чергою, лікар-лаборант Петро Сіліч розповів, що звичайна лабораторія видає 15 показників, натомість діагностичний лабораторний аналізатор - 33, по яких лікар ставить відповідний діагноз.

«Апарат аналізує інформацію дві хвилини та друкує її на принтер. Він видає фракції еротрицитів, лейкоцитів, тромбоцитів, ретикулоцити. Система апарату абсолютна закрита – він працює на своїх реактивах», - зауважив Петро Сіліч. Та додав, що серед усіх лабораторних аналізаторів «Sysmex» є найкращим.
Своєю чергою, Ігор Поліщук акцентував, що сьогодні - Міжнародний день захисту прав онкохворої дитини.

«Цей апарат дійсно дуже необхідний лікарні для правильної та точної діагностики. За його допомогою за дві хвилини можна зробити аналіз крові, необхідний для дитини. Точна діагностика важлива для подальшого лікування. Попередньо поспілкувавшись з керівництвом Волинської обласної дитячої лікарні, було прийнято рішення спрямувати кошти, зібрані на молитовному сніданку, для придбання цього апарату. Сподіваюсь, що під час другого молитовного сніданку також будуть зібрані кошти, які підуть на потреби лікарні, адже у ній лікується багато дітей з Луцька та області», - наголосив Ігор Поліщук.
Насамкінець він пообіцяв, що міська влада візьме на себе забезпечення апарата реагентами, а це становить 100 тисяч гривень у квартал.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
SRAKONIS Показати IP 15 Лютого 2019 22:41
Люди добрі дайте молодим лікарям шанс .Заберіть цих старих п...рдунів до їх онуків. Як страшно люди чого мовчите, він крім ШОЕ у 1975 році інститута нічого не чув!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus