USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.85

За недотримання графіків відключень світла відповідатимуть керівники обленерго, – Галущенко

2 Грудня 2022 14:48
Керівники операторів систем розподілу нестимуть персональну відповідальність в разі порушень графіків відключення електроенергії.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

«При відключенні електроенергії ОСР має керуватися справедливим підходом, щоб усі споживачі перебували в рівних умовах. Якщо будуть встановлені факти зловживань, керівники компаній будуть нести персональну відповідальність», – підкреслив Міністр енергетики Герман Галущенко.

Зазначається, що сьогодні міністр провів нараду щодо справедливої і рівномірної черговості розподілу доступної потужності та електроенергії між споживачами під час примусового обмеження споживання електроенергії. Участь у нараді взяв заступник керівника офісу Президента України Ростислав Шурма, голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Костянтин Ущаповський, керівництво Держенергонагляду та НЕК «Укренерго».

Під час зустрічі Галущенко наголосив, що минулого тижня кількість скарг від споживачів щодо недотримання графіків та несправедливості у черговості відключень зросла удвічі.

«Й аналіз, який Міненерго провело спільно з НКРЕКП та Держенергонаглядом, свідчить, що невдоволення громадян обґрунтоване. Серед регіонів, по яких надходить найбільше скарг, – Київ, Київська область, Полтава і Львів», – зауважив він.

Значну частину скарг на неналежну комунікацію ОСР зі споживачами отримує НКРЕКП. Скаржаться, зокрема, на недонесення інформації про відключення, їхні обсяги та актуальність складених графіків. Також Комісія звертає увагу операторів розподільчих мереж на необхідність врахування показників лічильників та застосування коефіцієнта зниження при виставленні рахунків споживачам «за усередненим споживанням» за листопад.

Раніше Міністерство енергетики доручило провести позапланові перевірки дотримання графіків відключення електроенергії. До перевірок будуть залучені представники НКРЕКП, СБУ, а також НЕК «Укренерго» – в частині перевірок обленерго. Перевірять також технічний стан елементів обладнання системної протиаварійної автоматики.

Президент Володимир Зеленський у своїх відеозверненнях неодноразово вимагав зробити ситуацію з відключеннями українців від електрики якомога більш прогнозованою та справедливою для всіх громадян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Макс Показати IP 2 Грудня 2022 15:24
Анекдот дня
Анонім Показати IP 2 Грудня 2022 15:59
шо так то так. нема слів включили на 1,5год замість 4 і тишина.
ВІРУС Показати IP 2 Грудня 2022 16:45
В ДЕНЬ СОНЦЕ СВІТИТЬ,А В НОЧІ СПІТЬ.МОЖЕТЕ КУПИТИ ГЕНЕРАТОР.
Слава Україні Показати IP 2 Грудня 2022 16:57
Горохівський район Виключають майже на добу,і так щодня Хто відповідатиме???? В селі люди так само працюють,мають дітей і побутову техніку
Лучанка Показати IP 2 Грудня 2022 17:30
Прийдеш з роботи - виключили в 20,00 і включають після першої, якщо не пізніше. Вранці можуть "вирубити " і о четвертій,п'ятій та до восьмої немає. Так має ж бути якийсь графік, оскільки є вулиці , яких ще не відключали взагалі.
Слава Україні Показати IP 2 Грудня 2022 18:47
Телефонувала в Волинь обленерго. На питання чому виключають світло не згідно графіка відповіли, що вимикають згідно розпорядження Укренерго. Питання: ми живемо в правовій державі. Чому Указ Президента України про відключення згідно графіка та рівномірний розподіл між всіма громадянами не підтримують!?
Анонім до Слава Україні Показати IP 2 Грудня 2022 21:03
То на хіба вони хероїчно щоденно опубліковують свої графіки, якщо вони зовсім не співпадають з реальністю? Просто так для гарної картинки? Мовляв гляньте як ми працюємо темно і не видно! Краще б взагалі нічого не публікували!
Анонім Показати IP 2 Грудня 2022 18:57
чому не власники обленерго?
cпоживач Показати IP 2 Грудня 2022 22:21
Дві доби тримаю біля вуха смартфон, аби передати показники ел. енергії. Вчора і сьогодні на безкоштовному номері 0800210131 спочатку попередження про відключення, потім скоромовка, що "розмова може бути записана...", а тоді 10 хвилин мелодія і автоматичне відключення. Понад 200 спроб зробив для передачі і успіху - нуль цілих, х.. десятих. Очевидно, показники вже енергозбуту не потрібні. Будуть ставити по середньому. Буду платити за компослуги - векреслю з квитанції плату за електроенергію принципово, хоча ніколи в житті не мав боргів. Чого вони там сидять? В дупі колупаються? Чи вугрі видушують?
Тетяна Показати IP 3 Грудня 2022 09:15
Світло в м.Вознесенськ дають тільки в ночі коли люди сплять!!! Не керовані відключення електроенергії,як годувати дітей,газу немає. Їсти варимо на подвір'ї на кострі. Хто контролює відключення і до кого звертатися????
Едуард Новіков Показати IP 6 Грудня 2022 09:33
Відключають світло по 4-5 разів на добу безо усяких графіків. При тому в сусідніх районах міста, світло може взагалі не виключатись! Місто Нововолинськ мер Борис Карпусь!
Олександр Показати IP 6 Грудня 2022 20:46
В Чернівецькій обл. Графіків взагалі не дотримуються. Світяться тільки магазини та ресторани мера міста.
Руслан Показати IP 9 Грудня 2022 09:54
Відключення електроенергії не за графіком і напевно цим когось здивувати не реально. Хмельницька область ОТГ Солобковецьке. Практична без світла. Вимикається коли завгодно, люди в селі не можуть забезпечити хазяйство їжею, адже кожен працює десь. Гра " Спіймай світло " . Люди не проти вимкнення у такий важкий час, але вони хочуть бачити справидливого ставлення, аби вже той графік був діючим, сьогодні він тільки на картинці.
Олег Показати IP 14 Грудня 2022 22:00
Тернопільська область. Тернопільський район. У сусідніх селах на цій самі лінії світло виключають по 3 години... а у нас по 9 годин. Підволочиський рем. ПРОШУ ДО НЬОГО ПРИДИВИТИСЬ! можуть на годину ще пізніше включити, та скоріше виключити і з цих трьох виходить що на день світло є 2 години. А коли подзвонити до них - то кажуть що сидіть і не рипайтесь , коли хочу тоді включу.
Олександр Показати IP 12 Січня 2023 15:44
м. Ірпінь пів міста зовсім не виключають а половина по 4-6 регулярно, то може виключати всіх але години по 2-3 вийде, а не те що знайшли терпіл чи що ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus