USD 40.65 41.05
  • USD 40.65 41.05
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.20

За півтора року в кікбоксингу став чемпіоном України. Історія 15-річного спортсмена з Луцька

25 Травня 2024 12:01
Лише 1,5 року в спорті, а лучанин Артур Гоздецький вже здобув перемогу на чемпіонаті України в Києві. 15-річний спортсмен розповідає, що саме бій звільняє його від хвилювання і тривог.

Із чемпіоном в лайт-категорії з кікбоксингу журналісти «12 Каналу» зустрілися в спортзалі. Для Артура Гоздецького це місце сили й успіху.

«Страшніше буває до виходу на ринг. Коли вже вийшов, то набагато легше», – переконаний Артур Гоздецький.

З посмішкою пригадує свій перший бій. Каже: страху тоді було більше, ніж упевненості.

«Страшно було, бо виходив переляканий. Перші змагання, зазвичай, програшні. Але із часом накопичується досвід і приходять перемоги, починається спортивний прогрес», – акцентував спортсмен.

Читати ще: Луцькі кікбоксери привезли чотири золота з двох чемпіонатів. Фото

Артур виходить на ринг у лайт-категорії (58 кілограмів). Перед змаганнями в нього розписано все до дрібниць: харчування, тренування і психологічна підтримка.

Юний чемпіон зараз навчається в дев’ятому класі. Поза рингом вільний час проводить за програмуванням, любить прогулянки з друзями. Вони й самі взялися за кікбоксинг завдяки його досягненням.

За словами хлопця, цей вид спорту є складним, бо він не лише вимагає витримки на рингу, а й підтримки родини.

«Приємно, якщо батьки поруч на змаганнях. Після бою можна поговорити з ними. Бабуся відреагувала не дуже схвально. Але коли виграв якісь змагання, то відчуває гордість за мене», – зазначив Артур Гоздецький.

Читати ще: Лучани – призери Чемпіонату України з кікбоксингу К1. Відео

Наставник хлопця Андрій Подвальний тренує сьогодні близько пів сотні дітей, більшості з них – від 12 до 16 років. Приходять тренуватися і дорослі. Кікбоксинг, зазначає, це суміш боксу й ударів ногами. Він вимагає фізичної підготовки, технічної майстерності й сили волі.

«Незважаючи на важкий час, кількість дітей, які хочуть займатися, збільшується. Ми нещодавно були на міжнародних змаганнях. Україна показала високі результати, що викликало здивування іноземців. Вони не розуміли, як у таких умовах ми продовжуємо наполегливо тренуватися та ще й перемагати», – поділився Андрій Подвальний.

У кікбоксингу є все – удари ногами, руками, техніка блокування. Але найважливіше, що спортсмени навчаються контролювати свої емоції, швидко приймати рішення та залишатися спокійними в бою.

«У нас тренуються чемпіони світу. Мені здається, це найкраща мотивація для маленьких дітей, які тільки прийшли займатися. Вони бачить, що високі досягнення – це цілком реально», – відзначив тренер.

Читати ще: Уродженка Маневиччини потрапила до складу збірної України з футболу

Віцепрезидент Федерації кікбоксингу Волині Юрій Куць каже, що кікбоксинг – це не тільки про спорт.

«Важко знайти, що більше формує в дітей характер, ніж бойові види спорту. Чимало спортсменів зараз воюють, мають нагороди за мужність. Ми пишаємося своїми вихованцями», – зауважив Юрій Куць.

Тренери з кікбоксингу й Луцьку працюють і з дівчатками, і з хлопчаками від шести років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus