USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

За польотом Tesla Roadster на Марс відтепер можна слідкувати онлайн

19 Лютого 2018 14:57
Інженер-ентузіаст Бен Пітерсон створив сайт, який дозволяє слідкувати за поточним польотом відомого електрокара Tesla Roadster.

Як повідомляє 24 канал, відслідковувати положення Tesla Roadster у космічній мандрівці можна на сайті «Whereisroadster.com».

«Сайт Пірсона використовує дані NASA і в реальному часі відображає положення електромобіля щодо Сонця, Землі, Марса, Венери і Меркурія, а також показує відстань до Землі і Марса і швидкість, з якою Tesla Roadster рухається в космосі», – зазначається у повідомленні.

На новоствореному сайті можна подивитися, як буде відбуватися політ електромобіля аж до 13 листопада 2020 року. На анімованій схемі автомобіль, за кермом якого знаходиться манекен у скафандрі, максимально зблизиться з Марсом 7 жовтня 2020 року: тоді відстань між ними становитиме 7,3 млн кілометрів.

До слова, на сайт інженера-інтузіаста звернув увагу і сам Ілон Маск. На своїй сторінці у Twitter він опублікував допис – «Упевнений, що припаркувався десь тут».



Нагадаємо, запуск ракети Falcon Heavу, на борту якої знаходиться електрокар Tesla Roadster, відбувся 6 лютого за київським часом. Невдовзі, машину офіційно внесли в базу даних NASA Horizons – відтепер це офіційно космічний корабель.

Згодом стало відомо, що на борту Falcon Heavy у космос відправили найбільшу флешку на планеті. Пристрій називається АРК - це диск, зроблений з кристалу кварцу, розміром з монетку. Насправді АРК це найбільша флешка з існуючих на планеті, де інформація на кристалі кодується так, що на маленький диск вміщається 360 терабайтів. Тобто записати можна фактично всю людську культуру і знання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus