USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

За шість місяців отримали 1400 тонн вантажів: як луцький міський волонтерський центр допомагав ЗСУ та переселенцям

25 Серпня 2022 15:24
За шість місяців роботи Луцький центральний пункт допомоги у драмтеатрі отримав майже 1400 тонн гуманітарної допомоги та вантажів від населення, підприємств, організацій, а також з-за кордону. У його роботі взяли участь майже 300 осіб.

Про це під час оперативної наради у міській раді повідомила координаторка пункту допомоги Олена Барська.

«За шість місяців у пункт надійшло майже 1400 тонн гуманітарної допомоги та вантажів. Опрацьовано 2000 звернень, видано понад 1200 тонн вантажів і допомог, про що складено 1670 актів видачі. Отримано майже 600 звернень від громад про надання допомоги, відправлено допомогу майже в 50 військових частин і загонів тероборони», – відзначила вона.

З її слів, уже в перший день роботи пункту до Луцька почали прибувати вантажівки з-за кордону. Загалом за шість місяців війни до драмтеатру приїздили машини з Польщі, Німеччини, Італії, Литви, Латвії, Франції, Румунії, Норвегії, Австрії, Швейцарії, Англії, Португалії, Іспанії, Чехії та Словаччини. Допомагали не лише міста-партнери Луцька, а й невеликі громади. Зокрема громада містечка Устришкі Долне у Польщі, яка чотири рази надсилала гуманітарні вантажі, а також німецького міста Швайнфурт, що виступило з ініціативою стати партнером Луцька й передало гуманітарний вантаж та спецавтомобіль для рятувальників.

Потягом шести місяців у пункті отримали пів сотні звернень від військових частин і формувань. Деяким з них допомогу надавали неодноразово. Це військові частини, які дислокуються в Луцьку, Волинській і сусідніх областях, а також у Київській, Чернігівській, Сумській, Миколаївській, Харківській областях.

Як зазначила Олена Барська, щотижня центральний пункт допомоги відправляв вантажі 14-й бригаді, військові якої і зараз перебувають на передовій у найгарячіших її ділянках. Передавали найнеобхідніші для війни речі: форму, взуття, амуніцію, бронежилети, розгрузки, засоби для спостереження і ведення бою, рації, вироби медичного призначення, засоби загальної та особистої гігієни, продукти харчування, павербенки, каремати, саперні лопатки, ліхтарики. А також генератори, бензопили та інші інструменти.

«Хотілося б, аби з повідомленням про припинення роботи нашого центру прозвучала й інформація про припинення війни. Цього поки не сталося, але ми віримо в ЗСУ, віримо у перемогу», – підсумувала Олена Барська.

Своєю чергою, Луцький міський голова Ігор Поліщук подякував усім волонтерам та працівникам міської ради за вже пророблену роботу і роботу, яка відбувається і надалі.

«Працівники наших закладів освіти, культури, медицини, комунальних підприємств із власного заробітку зібрали понад вісім мільйонів гривень. За ці кошти придбано автомобілі, тепловізори, бронежилети, одяг, взуття, приціли і багато іншого, що потребують наші військові. Дякую кожному, хто віддавав частину своїх коштів для допомоги ЗСУ», – подякував міський голова.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus