USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

За зібрані юними ковельчанами кошти відремонтують безпілотник

21 Серпня 2022 08:00
Днями на зустріч з міським головою Ковеля Ігорем Чайкою прийшли юні ковельчани. Хтось із них раніше займався футболом, хтось грав на фортепіано, малював, а зараз вони – волонтери.

Дев‘ятеро чудових дітей збирають кошти для нашої армії, продаючи власні іграшки, повідомляє Ковельська міська рада.

Як розповідає бабуся одного хлопчика Любов Гузар, яка і допомагає дітворі, всі вони щодня спозаранку летять на свій пост, аби тримати там оборону. Часто забувають про обід, не зважають на погоду, адже тепер мають надважливе завдання – допомагати нашим Збройним силам.

Кажуть, що більшість людей дуже схвалюють те, чим вони займаються. До речі, у стрічці Фейсбук діти стали уже місцевими героями. Їх фотографують, розповідають про них, захоплюються ними.
«Наймолодший волонтерський загін Ковеля! Ці дітлахи на чолі з чудо-бабусею, яка бурхливу дитячу стихію направила в благодатне русло корисної діяльності, за короткий термін назбирали на потреби ЗСУ 13 тис. грн.

Читати ще: Юні волонтерки з Волині за кілька днів зібрали 9000 для ЗСУ

Ось так, просто неба, на одній з вулиць міста під наглядом дорослих і з дозволу батьків, пропонують на продаж власні іграшки і ті, що приносять небайдужі ковельчани. Збір коштів у такий спосіб розпочали в липні і менше як за місяць назбирали пристойну суму.

Це при тому, що не всі дорослі з розумінням поставилися до щирої спроби дітей приєднатися до великої української родини волонтерів: і сварять, і проганяють з клаптика землі, де діти встановили прапор і розклали свої скарби.

Найстаршому Романові – 13, наймолодшій Вероніці – 5! Усього в цій групі дев‘ятеро дітей.

І на чолі та, що зуміла звичні дитячі суперечки перетворити на літо підтримки і наближення перемоги. Це пенсіонерка Любов Федорівна Гузар, не жінка, а згусток енергії! Ще й, крім того, тітка відомого співака Сашка Положинського. Себе вона називає тепер «багатодітна бабуся», – розповів Ігор Чайка.
Зібрані кошти діти передали на ремонт збитого ворожого безпілотника «Орлан», який перейде на службу до ЗСУ. Таких залізних птахів вміє лагодити Олексій Приходько – доцент кафедри прикладної математики та механіки Луцького національного технічного університету, де цьогоріч вперше набирають студентів, які будуть вчитися у нього працювати зі штучним інтелектом, бо якраз Олексій на цьому спеціалізується.
Нещодавно військові привезли Олексію збитий безпілотник ворога, який він з колегами ремонтуватиме. І для цього необхідно майже 30 тисяч гривень.
«Він був надзвичайно розчулений їхньою роботою. Каже: це велика відповідальність і варіантів не переналаштувати безпілотник просто немає. Ми ж з моєю командою теж долучаємося фінансово до цього ремонту. Олексій же пообіцяв порадувати юних волонтерів Ковеля результатом», – додав Ігор Чайка.
Мер Ковеля подякував дітям, батькам, пані Любові за таку прекрасну роботу. І пообіцяв, що надалі вони підтримуватимуть ініціативу цих хлопчиків і дівчаток, які дуже хочуть працювати, так вони називають своє волонтерство.

Читати ще: Уже зібрали 20 тисяч: в Луцьку діти продають свої іграшки, щоб придбати військовим дрон

«Дивлячись на таких дітей, як ви, розумієш, що у ворога ніяких шансів немає. Все буде Україна», – підсумував Ігор Чайка.

А також мер просить усіх підтримати дітей у їх благородній справі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus