USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Загибель мера Кривого Рогу: слідство розглядає версію самогубства через зловживання у бюджеті

6 Вересня 2021 16:27
Аудит бюджету Кривого Рогу, мера якого Костянтина Павлова знайшли застреленим у власному будинку 15 серпня, виявив зловживання. Цей факт враховує поліція під час розслідування обставин смерті Павлова.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в інтерв’ю Інтерфаксу-Україна, передає Громадське.

За його словами, інформацію щодо причин смерті Павлова поліція надасть найближчим часом. Глава МВС наголосив, що жодного тиску на слідство не відбувається.

«Попередньо ми можемо говорити про самогубство. Фактори, які стали мотивом цього самогубства, має озвучити слідство. Але є зовнішні фактори, які вже встановлені: відбувалася низка масштабних перевірок, аудит бюджету міста, і були виявлені серйозні зловживання», – розповів Монастирський.

Міністр додав, що це один із тих моментів, коли відповідальність могла понести людина, яка підписувала фінансові документи. У цьому випадку – міський голова.
Як повідомляє Інтерфакс-Україна, проведення перевірки діяльності Криворізької міської ради не може бути пов’язано зі смертю мера міста Костянтина Павлова, оскільки перевіряється також період, коли Павлов не був мером, заявив начальник юридичного управління Криворізького міськвиконкому Максим Кудін.

Начальник управління порекомендував міністру внутрішніх справ України Денису Монастирському та «політтехнологам від влади» не намагатися пов’язати смерть Павлова з проведенням перевірки, оскільки їй піддається також період, у який Павлов не був міським головою Кривого Рогу.

«Проводиться перевірка саме періоду, коли Костянтин Юрійович ще не був мером і відповідно це не могло цього стосуватися (його смерті – ІФ)», – наголосив Кудін.

Нагадаємо, 15 серпня стало відомо, що у власному будинку в селі Вільне знайшли застреленим мера Кривого Рогу Костянтина Павлова. Труп чоловіка в крові знайшов його знайомий. Поруч з ним лежала зброя.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом смерті Павлова.

Водночас, ексзаступник генпрокурора Олексій Баганець висловив думку про те, що до приїзду поліції місце злочину могли прибрати.

Пізніше з’явилося відео з камер спостереження, на якому видно, як загиблий мер ходить по будинку з рушницею, приставляючи собі її до серця, приміряючись, відставляючи і знову приміряючи.

Ексмер Кривого Рогу Юрій Вілкул не вірить у версію самогубства свого наступника Костянтина Павлова. «Він був моїм близьким другом. Знаючи, які у нього були стосунки з дружиною, з сином – він не міг цього зробити. Я в це не вірю», – заявив Вілкул.

На тілі загиблого Костянтина Павлова були ознаки насильства, які нагадують сліди від побиття.

Згодом з’явилася інформація про те, що мера Павлова могли довести до самогубства. Після смерті чиновника правоохоронці збиралися провести обшуки в міськраді, але, за даними ЗМІ, їх туди не пустили без ухвали суду. Коли їм вдалося потрапити всередину, там зникли телефон, комп’ютер, цифрова техніка та інші носії інформації.

Що відомо про Костянтина Павлова?

Йому було 48 років. Мав вищу економічну освіту, дипломи менеджера організацій та електрослюсаря. Працював на криворізьких підприємствах «Кривбасконсалтинг», «Південний ГЗК», Криворізькому суриковому заводі.

З 2005 року Павлов був депутатом від «Партії регіонів». З 2006 до 2012 року працював першим заступником міського голови Кривого Рогу (Юрія Любоненка та Юрія Вілкула). З 2012 року став народним депутатом України 7-го скликання від «Партії регіонів». У 2014 році голосував за диктаторські закони.

На місцевих виборах 2020 року балотувався в мери Кривого Рогу від партії «Опозиційна платформа – За життя», не пройшов, поступившись чинному мерові Юрію Вілкулу, але згодом останній оголосив, що знімає свою кандидатуру через стан здоров’я на користь Павлова.

У другому турі виборів 6 грудня конкурував із кандидатом від «Слуги Народу» Дмитром Шевчиком і виграв вибори, набравши 56,97% голосів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Його вбили Показати IP 6 Вересня 2021 17:46
Тарифи?!!
В . Показати IP 6 Вересня 2021 17:55
Оказывается всё так просто
Я Показати IP 6 Вересня 2021 19:13
Виходить 90 % чиновників мають так зробити? Дурня якась.
олександр Показати IP 7 Вересня 2021 07:43
решили зеленые все спихнуть на убиенного
пенсіонери Показати IP 7 Вересня 2021 21:36
хай всі зе-порошенські чіновники повиздихають за обкрадені наші пенсії!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus