USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Закулісся волинського КВНу. ФОТО

23 Травня 2012 14:04
Той, хто регулярно дивиться КВН – байдуже, чи по телебаченню, чи наживо, – неодмінно звик бачити зі сцени постійно радісні та усміхнені обличчя гумористів. Втім, мало хто знає, що насправді відбувається за лаштунками «найвеселішої» гри.

Журналіст «ВН» вирішила провести день за лаштунками КВНу у Луцьку. Найсильніша гра сезону – фінал Всеукраїнської ліги КВН «Волинь» ‒ тому сприяла.

Насправді підготуватися хоча б до однієї гри – справа не з простих. Налагоджений механізм роботи «Волинської асоціації КВН» дозволяє працювати ефективно та оперативно. Тут у кожного є свої обов’язки та конкретні завдання.

Організатори завчасно готують приміщення Палацу учнівської молоді до КВНу. Величезний фоновий банер на сцені, ширма із символікою ліги, тумба для ведучого, – усе це зберігається у стінах Палацу.

Директор ліги Валерій Пельц розповів, що підготовка до однієї гри триває протягом тижня. У цьому процесі задіяні приблизно 20 людей – у тому числі адміністратори сцени, зали та звукорежисери.

Зазвичай ігри ліги КВН «Волинь» користуються величезною популярністю, особливо серед молоді ‒ зали переповнені глядачами. Фінал, звісно, не став винятком – сюди квитки розкупили задовго до гри. При цьому, як зізнався Пельц, ніякої зовнішньої реклами організатори не застосовували.

У день гри команди, які доїжджали із різних областей України, прямують до осередку гумору на сьогодні – Палацу учнівської молоді. КВНщики з’їжджаються до Луцька як тільки можуть: маршрутками, електричками, потягами. Тернопільчани, приміром, замовили собі спеціальну маршрутку. Ще б пак, їх у фіналі «Волині» багато: «Оптом дешевше», «Вікенд» та «Кабмін».

Ось, до речі, представники збірної Західної України «ЧистоГон». Майбутні чемпіони виходять із таксі, яке привезло їх із вокзалу.


А от рівненська «Аварія» приїхала раніше. Хлопці, здається, всоте повторюють та відшліфовують свої мініатюри. Фінал, як-не-як…



Те, що глядачі бачать у залі, не завжди збігається із тим, що гумористи вигадали спочатку. Приміром, «Аварія» планувала на одну зі своїх мініатюр залучити дівчину, яка б сиділа у ванні посеред сцени. На жаль, підходящої ванни не знайшлося. Усе, що змогли роздобути для КВНщиків луцькі товариші, – корито, в яке дівчина, очевидно, не вмістилась. Відтак, під час гри присутні почули лише закулісний голос тієї леді.



Взагалі КВНщиків завжди переслідує морока із реквізитом. Так, для того, щоб втілити в життя мініатюру, де чоловік нібито розбиває об дружину стільчик, потрібно багато витрат, насамперед – часових. Приїхавши у Луцьк, рівненські гумористи купили тут пінопласт і всі інші необхідні приладдя.



Хвилин 10-15 і от стільчик уже готовий і майже схожий на справжній.



Друзі із команди «Хлеба и зрелищ» вирішили понервувати майстрів пінопластової справи і випробувати стільчик на міцність. На щастя, це чудо меблевої промисловості витримало порожню пляшку з-під «Pepsi».


Минуло декілька годин, як для стільчика прийшов його зірковий час. І от уже на сцені Андрій Боблях з «Аварії» розбиває стільчик із пінопласту об свого колегу Володимира Кравчука.


Тим часом КВНщики продовжують готуватися до вирішальної гри сезону. «Проганяють» матеріал і львівські хлопці із команди «Пазітів».



Привітавшись із організаторами, до справи беруться і «ЧистоГон».




Трохи пізніше за КВНщиків, але задовго до гри, прийшов волинський Масляков, ведучий ліги – Андрій Зубенко. Він розповів, що, крім роботи на сцені, у нього є і закулісна. Приміром, він повідомляє командам про порядок їхніх виступів, готує сценарій та рекламні ролики.



Поки Зубенко спілкується із своїми колегами, його тумбу приміряють учасники гри.


Тим часом на сцені уже розпочалися «прогони» матеріалів. Тут ще вимкнене світло, а гумористи – у буденному одязі.




За процесом пильно стежить редактор ліги КВН «Волинь» Руслан Місюк. Оскільки команди, які тут виступають, мають за плечима чималий досвід, суттєво втручатися у сценарій редактору не доводиться.



Звісно, на репетиції усе не виглядає так, як буде виглядати на сцені під час гри. Наприклад, «Аварія» просто на сцені майструє плакат, на якому намальований комп’ютер.



А вже під час гри це виглядало так:



Деякі учасники команд не до кінця знають свій текст, тож просто на репетиції доучують його.



А от давно відома лучанам «зірка», яку утворюють учасники львівської команди «Пазітів», на репетиції і під час гри практично не відрізняються.




Кавеенщики консультуються із редактором щодо жартів.



І відправляються у гримерки. Там вони переодягаються, приводять себе у порядок та лишають речі.


До речі, підтримати своїх земляків приїхав голова «КВН Рівненщини» Юрій Ліпський.



Здебільшого усі КВНщики між собою знайомі та мають дружні стосунки.





Лишається година до початку гри. Тернопільчани із «Оптом дешевше» уже прорепетирували фінальне музичне домашнє завдання. Тут вони поки не здогадуються, що за це зал їм аплодуватиме стоячи.



Усі проводять останні приготування: загалом атмосфера спокійна.





Нервово позує для фото майбутній кращий актор сезону, капітан рівненської «Аварії» Іван Зань.



І от, час гри прийшов. Про це зі сцени оголошує Андрій Зубенко у супроводі традиційних КВНівських мелодій. «Ми розпочинаємо КВН!»





Підготувала Анастасія ПЕРЕДРІЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
До журналіста "Волинських новин" Показати IP 23 Травня 2012 15:11
Дайте вичерпну відповідь. "Є у волинському КВН-і політична цензура?" Якшо так, то чекаю на змістовну відповідь.
Набираючи інформацію у цей матеріал, я політичної цензури не побачила
ВП Показати IP 23 Травня 2012 16:02
є і політична цензура, якщо жарти ображабть честь і гідність. У інших випадках всі політичні жарти глядачі чують зі сцени.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus