USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Замкнуло подовжувачі: повідомили причину пожежі на Центральному ринку в Луцьку

22 Березня 2023 12:32
Пожежа на Центральному ринку Луцька виникла через коротке замикання подовжувачів до морозильних камер.

Про це розповів Суспільному начальник дослідно-випробувальної лабораторії Держслужби з надзвичайних ситуацій в області Петро Поліщук.

На місці пожежі експерти знайшли залишки електромережі із ознаками короткого замикання.

«Вони (подовжувачі – ред.) споживають багато струму, а переноски не є якісними. Подовжувачі прокладені з порушеннями, були горючі ящики, дерев’яні піддони, по них проведені подовжувачі», – зазначив Петро Поліщук.

Як повідомили Суспільному в Нацполіції області, за фактом пожежі на Старому ринку ще триває розслідування.

«На місці працювали правоохоронці, оглянули все детально. Влучили відео з камер спостереження, сторонніх осіб на відео не виявлено. Проведено низку експертиз, ще досудове розслідування триває, з’ясовуються усі деталі цієї пригоди», – сказав головний спеціаліст сектору комунікації ГУ Нацполіції Волині Олег Плазовський.
Нагадаємо, 15 грудня о 01:56 до рятувальників надійшло повідомлення від очевидців, що горить торговий павільйон Центрального ринку, розташованому на вулиці Глушець у Луцьку. На час прибуття вогонь вже охопив покрівлю павільйону та поширився внутрішнім приміщенням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Станіславський Показати IP 22 Березня 2023 14:24
Та бодай та сова світ бачила !
скептик Показати IP 22 Березня 2023 17:02
"Вони (подовжувачі – ред.) споживають багато струму" хтось пояснить тому тупіку, що продовжувачі практично взагалі не споживають струму ?
лучанин скептику Показати IP 22 Березня 2023 17:49
для особо одарьонних - у поганих подовжувачах можуть бути втрати: на поганих контактних площадках із за їх значного опору - велика довжина провідників, малий переріз дроту, значить втрати на нагрівання при великих струмах . Подовжувачі не являються споживачами ( як холодильники, лампи і т.д.) електричної енергії вони передають цю енергію до споживачів, а втрати (вище описані) є завжди тільки різної величини і є можливість зменшувати такі втрати при нормальній експлуатації..
скептик до лучанин скептику Показати IP 23 Березня 2023 00:46
хлопче , вчи фізику і не мели дурниць

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus