USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Запануєм і ми, браття, у своїй сторонці»: у Луцьку згадали українських воїнів

13 Жовтня 2018 14:14
Військовослужбовці, ветерани АТО, представники міської та обласної влади, духовенство, а також усі небайдужі містяни з нагоди Дня захисника України, яке відзначають 14 жовтня, долучилися до спільної молитви та поклали квіти до пам’ятного фотостенду Героям Небесної Сотні на Театральному майдані.

Вшанували пам'ять загиблих після богослужіння у Свято-Троїцькому кафедральному соборі 13 жовтня.

Митрополит луцький і волинський Михаїл зазначив, що сьогодні була особлива молитва, під час якої згадували як тих, хто загинув за Україну, так і тих, хто зараз на сході захищає Батьківщину.

«Для нас наші воїни не залишаються без пам’яті. Ми пам’ятаємо тих, хто віддав своє життя, і тих, хто здравствує. Але загиблі для нас такі ж живі, як і ті, кого ми бачимо фізично. Тому молитва твориться за воїнів, які захищали і захищають свою Батьківщину. Особливо ми згадуємо такі слова священного писання: «Велике благо, коли положиш душу свою за ближніх своїх». І відношення до людей, які не просто помирають, а віддають своє життя за свої незалежність, Батьківщину та віру, сповнене великої пошани. А свято Покрови, свято наших захисників – це віковічні традиції, сформовані з прикладів життя, тому що воїни бажали, аби Пресвята Богородиця покривала їх своїм омофором, а також покривала землю, яку вони захищають. І це свято для України є особливо щемним і трепетним», – сказав митрополит Михаїл.
Він додав, що зараз Бог посилає й інші натхненні події, зокрема визнання Київського патріархату. «Це радість для воїнів, адже на знаменах козаків був лише один девіз – «За віру православну і неньку Україну». Тому відстоюючи не тільки територіальну цілісність, а й свою духовність, воїни були готові віддавати життя. Якщо вони захищали нас, як ми сьогодні можемо їх не згадати? Тому ми бажаєм тим, хто загинув, царства небесного за їхню жертовність, а тим, хто захищає державу, щоб Господь зберіг їхнє життя, укріпив сили та надихнув виконати свій ратний подвиг заради спасіння усіх українців від неправди, ворога, агресора, який приніс до нас війну».
Опісля всі вирушили, аби віддати шану загиблим під час виконання завдань антитерористичної операції на сході України до Алеї почесних поховань, що на міському кладовищі в Гаразджі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 14 Жовтня 2018 08:53
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus