USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Заробимо всі!»: як поліцейський пропонував голові Луцької райради вкрасти гроші з бюджету

7 Грудня 2018 13:32
Працівник управління захисту економіки пропонував голові Луцької районної ради Валентину Приходьку взяти участь у корупційній схемі: завівши «свого» підрядника вкрасти грошей на ремонті дитсадку та клубу. Проте Приходько від пропозиції відмовився, заявивши що «в такі ігри він не грає».

Запис розмови правоохоронця та очільника райради опублікували в прямому ефірі ТРК «Аверс» 6 грудня.

Нагадаємо, зранку 6 грудня у помешкання Приходька у селі Лище увірвалися десятеро працівників управління захисту економіки та показали постанову суду від 2 грудня про те, що його підозрюють у вчиненні якихось злочинів. З 7 до 9 години ранку вони за сфабрикованими звинуваченнями, у присутності його дружини та двох дітей, здійснювали обшук, під час якого нічого не знайшли та не вилучили.

Валентин Приходько, своєю чергою, переконаний, що ці обшуки через вигадані причини пов’язані з виборами та тим, що він балотується на посаду голови Підгаєцької ОТГ від опозиційної партії «УКРОП», а інший кандидат – за підтримки БПП та діючої влади.

Також зазначив, що декілька місяців тому правоохоронці вже намагались втягнути його в корупцію, на що він не погодився. В ефірі оприлюднили аудіозапис розмови, що відбулася між головою райради та одним з працівників УЗЕ, якого Валентин Приходько називає Володимирович. З власних джерел Інформаційному агентству Волинські Новини стало відомо, що прізвище правоохоронця – Кіча.


- Валентин Приходько (П): Що там, Володимирович? Що тут найдешевше кафе, чи що?

- Кіча (К): Ні, я тут просто власників знаю і мені тут кухня подобається. Дивіться, давайте грошей заробимо?

- П: Яким чином?

- К: Аби було бажання. Коли у вас сесія, 15?

- П: Так.

- К: Я з Борьою говорив сьогодні, Горбатюком. Давайте проведемо ремонт клубу чи садочка десь на тисяч 200, ви приймете на сесії.

- П: Ще раз, на ремонт чого?

- К: Клуб, садочок, те що треба ремонтувати, сантехніка. Ми проведемо через сесію, ви проведете через сесію, це питання закриєте. У вас є начальник цього, як її, Вадимівна?

- П: Фінвідділ?

- К: Так, він знає. Щось їй дамо, розкинемо їй, нам і вам. Все в межах чинного законодавства. Ви приймаєте на сесії, виділяються кошти на сільську раду.

- П: І де вони діваються?

- К: В нас.

- П: Ні, я в таких іграх участі не приймаю.

- К: Чого?

- П: Бо того.

- К: Боря якісь роботи зробить там.

- П: Що значить якісь?! Він має на ті гроші, що виділяються, він має закрити по актах.

- К: Він закриє. Він на себе бере. Ви що, ви розпорядник. Ви виділили все. А все що робиться, це питання до Борі. Ви відповідальності не несете. Ви прийняли на сесії, затвердили.

- П: Вся справа така, ситуація така. В мене є звернення від сільської ради Піддубецької на освітлення на ремонт вулиць, зараз я буду збирати бюджетну комісію, якщо вони будуть вважати, що виділити, то ми виділимо, яке питання. А далі Борис хай працює, підрядчиків шукає, прозоро - не прозоро, мені по - барабану. То трохи не до мене, в таких тємах я участі не беру.

- К: Що ви як дєвочька ламаєтесь? Все нормально, не переживайте!

- П: Я не переживаю, ви з Борисом в нормальних відносинах.

- К: Він постійно в нас працює, ви знаєте?

- П: Я можу спілкуватись на любі теми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Я Показати IP 7 Грудня 2018 13:48
Кінець року. Треба показники по хабарах. За таке треба садити ...
Всезнайко Показати IP 7 Грудня 2018 14:09
А Боря Горбатюк мутний тіпок, може й мутити...
Перемога Показати IP 7 Грудня 2018 16:10
Мій знайомий з УЗЕ казав, що їм взагалі все до лампочки. ВБ вони зачистили і поставили начальником свого чорта якого кормлять з рук і він буде робити все що скажуть, а прокуратура і СБУ як будуть випендрюватись то тоже будуть під плінтусом. Він говорить любі тєми давай і все крутим добро є по усьому. Ні за часів Кучми ні Януковича такого точно не було!!!
ппрроораб Показати IP 8 Грудня 2018 09:51
йо ма йо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus