USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Затримали лучанина, який сфотографував бюлетень з позначкою за Порошенка. Відео

31 Березня 2019 18:45
Члени виборчої дільниці № 071058, що на вулиці Дубнівській, 30 затримали одного із виборців у кабінці для голосування із планшетом, на якому були збережені фото бюлетеня із позначкою навпроти одного із кандидатів на пост президента України – Петра Порошенка.

Інцидент трапився близько 18:00. Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив один із членів ДВК Олександр.

«Помітив, що один із виборців занадто довго перебуває у кабінці для голосування. Спочатку не надав цьому значення, може вагається чоловік, чи визначається. Та коли почув звуки, характерні при фотографуванні на смартфон чи планшет, одразу все зрозумів і пішов до кабінки», – розповідає чоловік.

Справді, виявилось, що у кабінці для голосування лучанин перебуває із планшетом.
Працівники ДВК викликали поліцію. При огляді гаджету виявилось, що чоловік фотографував на нього свій бюлетень із позначкою навпроти кандидата на пост президента Петра Порошенка.

Речниця патрульної поліції Ольга Бузулук в коментарі ІА Волинські Новини повідомила, що о 17:40 патрульні прибули на виклик щодо порушення законодавства на дільницю, що на вулиці Дубнівській.

«На думку члена ДВК, громадянин сфотографував бюлетень зі своїм вибором кандидата. Після прибуття слідчо-оперативної групи на планшеті виявили зображення. Далі працює слідчо-оперативна група», – зазначила Ольга Бузулук.

Зауважимо, частина 1 статті 7 Закону «Про вибори Президента України» забороняє фотографування і відеофіксацію в будь-який спосіб результатів волевиявлення виборців у кабіні для таємного голосування. Закон також забороняє демонстрацію виборцем результатів волевиявлення у приміщенні для голосування, оскільки це є порушенням таємниці голосування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Glover Показати IP 31 Березня 2019 20:34
Я фотографував, в 8,30 за Зеленського, ну і що? Я хотів це зробити на пам'ять!
Луцьк Показати IP 31 Березня 2019 22:45
Сама фотка, зроблена САМИМ голосуючим, і не викладена в Інтернет, чи ще якось не поширена чи не показана по дорозі додому з дільниці всім зустрічним пішоходам - не є ніяким порушенням. А от оприлюднення її чи показ третій особі - є. Поліція по факту сама ПРИМУСИЛА порушити людину закон. Ок, телефон МІЙ? Мій! Приватна власність! Пароль ЗАБУВ! Що далі? Конфіскація? ПІДСТАВА? "Ми так рішили"???
ку Показати IP 1 Квітня 2019 00:09
мій бюлетень,,, я на ному ставив позначку... я його зфоткав... і що? що я порушив? закон забороняє відео фото фіксацію КОМУ???? ВЛАСНЕ ВИБОРЦЮ ЧИ СТОРОННІМ ОСОБАМ????? P.S. ЛЮДИНА ПРОГОЛУСУВАЛА ЗА ПОРОШЕНКА, КРИМІНАЛУ НЕ БУДЕ.....
Просто до ку Показати IP 1 Квітня 2019 17:42
візьми і прочитай закон. більше не потрібно нічого.
Анонім Показати IP 1 Квітня 2019 19:02
Не можно заходити у кабінку пудчас голосування там виборця... "Закон Укрпаїни про вибори Президента"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus