USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Заворушення в Капітолії: на Трампа та його сина подали до суду

5 Березня 2021 18:51
Член Палати представників від штату Каліфорнія Ерік Суолвелл подав позов проти експрезидента США Дональда Трампа, його старшого сина та ще декількох його союзників через штурм Капітолія 6 січня.

Про це повідомляє Новое время з посиланням на The Hill.

У позові, поданому до федерального суду Вашингтона, демократ звинувачує Трампа, його сина Дональда Трампа-молодшого, члена Палати представників Мо Брукс від штату Алабама та адвоката Руді Джуліані в підбурюванні до безладів і порушенні ряду федеральних законів і законів округу Колумбія.

За його словами, «жахливі події 6 січня стали прямими і передбачуваними наслідками незаконних дій відповідачів».

«Таким чином, відповідачі несуть відповідальність за подальші руйнування і за травми (людей – ред)», – сказано в позові.

Як повідомлялося раніше, 6 січня прихильники 45 президента США Дональда Трампа увірвалися в будівлю Конгресу у Вашингтоні і спробували зірвати затвердження перемоги демократа Джо Байдена на президентських виборах. В результаті заворушень загинули п’ятеро людей.

Конгрес США звинуватив Трампа в підбурюванні до штурму і почав другу процедуру імпічменту. Ніколи ще одному президенту не намагалися оголосити імпічмент двічі, і ніколи це не відбувалося вже після закінчення терміну його повноважень.

13 лютого 45 президент США Дональд Трамп був виправданий в рамках свого другого процесу імпічменту. Сенат визнав, що колишній глава Білого дому не був винен у підбурюванні до штурму Конгресу 6 січня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus