USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Збірна України програла Австрії в матчі за друге місце в групі на Євро-2020

21 Червня 2021 20:59
Збірна України не змогла гарантувати собі участь в 1/8 фіналу Євро-2020. Українська команда 21 червня програла Австрії у 3 турі групи C.

Про це повідомляє 24 канал.

Перед грою

Збірні України та Австрії набрали по 3 очки після двох турів. Обидві збірні обіграли Північну Македонію, але поступилися Нідерландам. Перед очним матчем Україна утримувала потрібне друге місце завдяки додатковим показникам.

Наші команди ніколи не зустрічалися в офіційних поєдинках. Натомість збірні провели 2 контрольні матчі та здобули по перемозі.

Тренер збірної Австрії провів ротацію порівняно з попереднім матчем на Євро. Грілліч вийшов замість Ульмера, а Грегорича замінив Арнаутович. Також Австрія вирішила змінити тактику, перевернувши свій ромб.

Андрій Шевченко провів тільки одну зміну: Тараса Степаненка замінив Сергія Сидорчука.

Провальний початок для України

Початок матчу виявився нервовим та увінчався великою кількістю браку. Команди на перших хвилинах визначали, хто контролюватиме м’яч та домінуватиме у центрі поля. Краще з м’ячем працювали австрійці, коли Україна боролася з мандражем.

Домінування Австрії призвело до відносно швидкого голу. Руслан Маліновський та Микола Шапаренко не зуміли вийти з-під пресингу й після втрати м’яча Австрія заробила кутовий.

Давід Алаба навісив у штрафний точно на Крістофа Баумгартнера, який виграв дуель в Іллі Забарного та спрямував м’яч у сітку воріт Георгія Бущана.

Українська збірна свій перший момент створила на 27 хвилині. Маліновський віддав пас у штрафний на Шапаренка. Микола продемонстрував техніку та пробив. Бахманн відбив м’яч, після чого Андрій Ярмоленко не зумів дотягнутися до нього та спрямувати у порожній кут.

Кривдник України Баумгартнер не зміг продовжити гру й покинув поле на 33 хвилині: його замінив Алессандро Шопф.

На 37 хвилині м’яч вдруге міг побувати у воротах України, якби не Бущан. Лаймер прийняв м’яч у нашому штрафному, хитнув Караваєва та пробив у дальній кут. Бущан витягнувся у повний ріст та відбив м’яч!

Через 5 хвилин пресинг Австрії ледь вдруге не призвів до гола. Маліновський втратив м’яч на лівому фланзі, після чого австрійці вибігли майже два в один. На вістрі атаки Австрії опинився Арнаутович, якого наздоганяв Сидорчук. Марко пробачив нам, пробивши повз ворота після прострілу з флангу.

У компенсований час ледь фатальною не стала помилка Забарного. Ілля невдало відіграв проти Забітцера і, на щастя, Марсель впав та не пробив по воротах. М’яч підібрав Арнаутович і пробив у руки Бущану.

Безславний другий тайм

Після перерви Андрій Шевченко відразу підсилив атаку команди: Віктор Циганков досить несподівано замінив Маліновського. Та перший момент у другому таймі мав суперник.

Шлягера ніхто не зустрів на підступах до нашого штрафного і той завдав дальнього удару, проте в руки Бущану.

Україна відповіла на 61 хвилині після стандарту на лівому фланзі: Циганков навісив у штрафний, після чого Лайнер ледь не зрізав у власні ворота. Бахманн проявив чудову реакцію та відбив м’яч.

Ближче до середини тайму українці почали перехоплювати ініціативу, але з гострими моментами надалі було складно. На 68 хвилині Шевченко вирішив зняти Шапаренка та випустив Марлоса. Ще одне посилення атаки.

Попри заміни наша команда все одно не змогла збільшити якість гри з м’ячем та у відборі. Австрія повернула собі контроль та змусила наших гравців на фоні втоми працювати без нього.

Наприкінці гри Шевченко пішов ва-бан: Миколенка замінив Артем Бєсєдін.

Аж на 87 хвилині наші футболісти створили другий момент у таймі: Яремчук завдав гострого удару з меж штрафного, але не влучив у площину воріт.

Україна завершила виступ на груповому етапі. Через поразку Україна опустилася на третє місце в групі, маючи три очки. Наша команда зберігає математичні шанси зіграти в 1/8 фіналу як одна з чотирьох найкращих команд, які посіли третє місце. Натомість Австрія вже 26 червня зустрінеться з Італією на «Вемблі».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Лучанин Показати IP 21 Червня 2021 21:13
Так хизувалися матчем проти Нідерландів, що типу дальше нічого нам не загрожує) в кінцевому результаті як завжди сіли в лужу. А от рагульна росія напевно вийде з групи)))
123 до Лучанин Показати IP 22 Червня 2021 08:54
Вони не більш рагульні за нашу збірну.
Лучанин Показати IP 21 Червня 2021 21:14
Дуже шкода що один гол забила Австрія вийде всього один келих пива! Тепер 18 коловій може спокійно відправитись в Польщу на збирання полуниці. В мене завтра серйозний матч я вболіваю проти Данії!
Петро Баширов Показати IP 21 Червня 2021 21:18
Просто австріякам друзі-росіяни для м'яча, змазаного Новічком, дали антидот.
Гол Показати IP 21 Червня 2021 22:56
Це тактичний хід, щоб в 1/8 не выйти на Італію
Анонім Показати IP 21 Червня 2021 23:19
Як же так? Таку форму замовили, і ….не допомогла. Можливо ну нафіг ту політику. Тра у футбол вчитись грати. А то Австрії як наші дві області, а не допомогло.
Правда Показати IP 22 Червня 2021 06:36
Стратегія абсолютно правильна.Ми можемо вийти з групи і не попасти на Італію і відпочинок 5 днів.Австрійці це зрозуміли,але запізно...
Отакої Показати IP 22 Червня 2021 09:42
Цього не може бути. А як же : Слава Україні - Героям Слава на формі ??? Невже не допомогло ?
Павлик Морозов до От Показати IP 22 Червня 2021 10:08
Я з вами повністю згідний. Народжений повзати - літати не може!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus