USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Збив дівчину на переході: винуватець ДТП у Луцьку відбувся штрафом

7 Березня 2020 09:00
Водій «Peugeot», який збив молоду дівчину на проспекті Волі обласного центру Волині, відбувся штрафом у розмірі 3 тисячі 400 гривень.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області.

Під час суду встановили, що 3 жовтня минулого року обвинувачений, керуючи «Peugeot 406», рухався проспектом Волі в напрямку вулиці Шопена у темну пору доби зі швидкістю до 30 км/год.

Так, під'їжджаючи до нерегульованого пішохідного переходу, що поблизу будинку №56 на проспекті Волі, водій не вибрав безпечної швидкості, проявив неуважність та здійснив наїзд на дівчину 1998 року народження, яка здійснювала перехід по нерегульованому пішохідному переході.

Внаслідок ДТП потерпіла отримала численні травми, зокрема переломи кісток.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю та просив суворо його не карати. Зазначив, що керування транспортними засобами частково є його джерелом доходу, а авто потрібне йому для сім'ї та подальшого відшкодування шкоди потерпілій.

Натомість потерпіла просила задовольнити цивільний позов про відшкодування обвинуваченим в її користь моральної шкоди в сумі 100 тисяч гривень. Щодо міри покарання, то вона поклалася на розсуд суду, водночас наполягаючи на позбавленні обвинуваченого права керування транспортними засобами.

Відтак, суд призначив водієві покарання у виді штрафу в розмірі двохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 3 тисячі 400 гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами строком на один рік. Також суд стягнув з обвинуваченого 48 тисяч гривень на користь потерпілої.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Володимир Показати IP 7 Березня 2020 10:17
Бачу він патріот. Гімн співає, руку приклав. Чесний.
Сергій Показати IP 7 Березня 2020 10:35
Цирк, а не суд, тих 48 тисяч не покриють навіть витрати на лікування і реабілітацію. І ще в мене сумніви на рахунок того, чи потерпіла їх по факту отримає взагалі.
Ага до Сергій Показати IP 7 Березня 2020 14:42
Витрати на лікування покриває страхова компанія, в якій оформлена автоцивілка винуватця, якщо хтось не в курсі
12345 Показати IP 7 Березня 2020 14:05
Як можна, рухаючись зі шаидкістю до 30 км/год, нп помітити людину на пішохідному переході???
Віктор Показати IP 7 Березня 2020 14:57
Я водій з 23 річним стажем. За плечима сотні тисяч км. За кермом щодня.... Але так як ведуть себе пішоходи в місті на нерегульованих і регульованих переходах - ЖАХ!!! В слухавках музика, або телефон прикладений до вуха, не дивляться чи може автомобіль загальмувати, зненацька вискакують на дорогу, всі йдуть і я йду - а вже червоний... Водія не виправдовую, але безпечність пішоходів і неповага до водіїв - зашкалює!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus