USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Здав волонтер: у Луцьку працівник фонду вимагав гроші за переправлення за кордон

10 Грудня 2023 18:13
У Луцьку судять чоловіка за сприяння в переправленні військовозобов’язаних за кордон. Він за гроші вносив охочих виїхати з країни в систему «Шлях» як волонтерів від фонду «Допоможемо разом Україні». Правоохоронці зафіксували один епізод. Захист наполягає, що це була провокація.

Максима Донченка звинувачують у тому, що він за гроші вносив у систему «Шлях» військовозобов’язаних. Оформляв їх як волонтерів від благодійного фонду «Допоможемо разом Україні», в засновниках якого – лучанка з мільйонами боргів у банках Наталія Кушнір. Один із таких епізодів вдалося зафіксувати правоохоронцям. Віктора Будніка, який під час повномасштабної війни планував з’їздити по гумдопомогу за кордон, вкрай обурило, що за це з нього почали вимагати гроші. Тож повідомив про це у відповідні органи, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Він зразу сказав: мені нічого не треба – мені треба гроші. Я запитав: а чого така сума? І він мені у лоб сказав: у мене все схвачено в адміністрації, за два-три дні в мене виїжджає хто хоче, тільки давай гроші. Мене це збісило. Виходить, що послуга безплатна, але нормальні люди, які везуть понад 200 тонн гуманітарки, мають платити по 800-1000 доларів? Я везу гуманітарку і роздаю, а хтось на рівному місці заробляє гроші», – розповів Віктор Буднік.

Читати ще: Захищається трьома адвокатами: у Луцьку судять чоловіка, який допомагав незаконно виїздити за кордон

Як повідомив адвокат Олександр Лавренчук, він має інформацію про судимість Віктора Будніка за шахрайство. А ще, за інформацією захисника, чоловік брав участь як заявник у близько 10 провадженнях за останні три роки. Тому сторона захисту доводитиме в суді, що заявник – провокатор.
Прокурор апелював: не варто називати заявника провокатором, не маючи конкретних доказів.

«Ви хоч один вирок за участю Будніка суду надали? На що ви посилаєтеся? Ви хоч одну заяву чи матеріал надали? У вас фактично є голослівні висловлення: був засвічений там, там проходив як заявник», – сказав прокурор Сергій Поліщук.

Читати ще: Судять працівника фонду, в засновниках якого – лучанка з мільйонами боргів у банках

Під час допиту Віктор Буднік розповів, що після двох зустрічей Максим Донченко десь зник.

Своєю чергою, захисник допитувався: чому з Будніка всі постійно вимагають хабарі, а він завжди йде до СБУ.

«Я захищаю себе та свій бізнес. Коли ви бачите злочин, то повідомляєте про це?» – відповів Віктор Буднік.

Як з’ясувалося, в СБУ нібито працює дружина Віктора Будніка.

Розгляд справи у суді продовжать згодом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Журналістам Показати IP 10 Грудня 2023 22:44
Не здав, а проявив громадянську свідомість. Здав- це значить волонтер поганий, а працівнику медаль дати потрібно.
Пересічний громадяни Показати IP 10 Грудня 2023 23:12
Буднік хотів везти гуманітарку? На передок нехай йде, возити і я можу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus