USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Зеленський дав вказівку посадити мене за місяць», – Лерос про допит в ДБР

8 Вересня 2020 13:36
Колишній нардеп від «Слуги народу» Гео Лерос заявляє, що президент Володимир Зеленський дав вказівку посадити його упродовж наступного місяця, і що наразі він перебуває на допиті в Державному бюро розслідувань.

Про це повідомляє Українська правда.

«По вказівці Володимира Зеленського зараз на допиті в ДБР. Нагадую, президент поставив завдання заступнику його офісу – Олегу Татарову «посадити» мене протягом наступного місяця», - написав Лерос у фейсбуці.

За його словами, усі справи відносно нього сфабриковані від однієї Громадської організації, яку очолює адвокат групи Татарова.

Нардеп також додав, що 7 вересня у кафе його знайомої приїжджали 8 силовиків і «намагались в незаконний спосіб отримати записи з камер відеонагляду» за той час, коли там перебував він.

Згодом у юридичній компанії «Міллер» повідомили, що Лероса допитували в якості свідка у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів в значному розмірі).

За словами адвоката нардепа Масі Найєма, податкова перевірка, яка би встановила наявність у Лероса не сплачених податкових зобов’язань, не проводилась. Так само не надходило і жодних повідомлень-рішень від Державної податкової служби щодо необхідності сплати заборгованості.

Адвокат додав, що згідно з електронною декларацією, у 2019 році Лерос заробив приблизно 603 тисячі гривень. Тоді як кримінальна відповідальність за ухилення від сплати податків, станом на 2019 рік, починалася з 2,8 мільйона гривень невиплаченого податку.

Крім того, за словами Найєма, сплатити податок на доходи фізичних осіб при виплаті заробітної плати мало управління справами Апарату Верховної Ради, яке нараховувало Леросу зарплату і у цьому випадку виступило податковим агентом.

Нагадаємо, народного депутата Гео Лероса, який нещодавно публічно обізвав президента брехуном і «клоуном з 95 Кварталу», викликали на допит до Державного бюро розслідувань через справу про нібито ухилення від сплати податків.

Передісторія

Лерос раніше був радником Володимира Зеленського, проте тепер критикує Офіс президента. 28 серпня його автомобіль спалили.

У березні Лерос оприлюднив відеозаписи, на яких чоловік, схожий на брата голови ОП Андрія ЄрмакаДениса Єрмака – проводить переговори про працевлаштування осіб на посади в органах влади. Це викриття не призвело до звільнення Андрія Єрмака.

Зеленський заявляв, що брат голови його офісу не брав грошей за призначення людей на державні посади, а Лероса називав аферистом.

На засіданні парламенту 1 вересня народний депутат від фракції «Слуга народу» Гео Лерос звинуватив президента Володимира Зеленського в порушенні обіцянок, а керівника Офісу президента – у зловживанні владою і роботі на спецслужби Росії, але доказів не навів.

Цього ж дня стало відомо, що фракція «Слуга народу» вирішила виключити нардепа Лероса зі своїх лав. Сам Лерос заявив, що це зроблено за вказівкою Зеленського.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
турбо режим Показати IP 8 Вересня 2020 14:25
Бубочка ще та бубочка! ще він не повністю ввійшов в раж! Він себе уже зарекомендував ,а ще й продемонструє не раз-хто в домі хазяін! бачили очі що брали......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus