USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Жертвами урагану «Іда» в США стали вже 29 осіб, серед них – дворічна дитина

2 Вересня 2021 23:38
У США через потужний ураган «Іда» загинули 29 осіб. У штатах Нью-Йорк і Нью-Джерсі губернатори оголосили режим надзвичайної ситуації через тривалі зливи і повінь.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на NBC.

Так, згідно з даними місцевої влади, в штаті Нью-Йорк жертвами стихії стали 9 осіб, у Нью-Джерсі – 17. Серед загиблих у Нью-Йорку – дворічна дитина і три жінки. Також три смертельні випадки зафіксовано у передмісті Філадельфії.

За словами метеоролога NBC News Білла Карінса, в Центральному парку і Ньюарку (штат Нью-Джерсі) за одну годину випала рекордна кількість опадів за годину – близько восьми сантиметрів.

За даними Національної метеорологічної служби, кількість опадів у Центральному парку побила 94-річний рекорд. А в Ньюарку побитий рекорд 62-річної давнини.
Нагадаємо, ураган «Іда» приніс до США небувалі зливи і повені. Вулиці Нью-Йорка так затопило вперше в історії, рух транспорту там паралізований. Мер заборонив виїжджати на дорогу усім машинам, крім надзвичайників та копів. Соцмережами розлетілися кадри, де вода затоплює метро. Тут вперше в історії міста – оголошено надзвичайний стан через паводки.

У Нью-Джерсі не ходять потяги, бо колії розмиті. Пасажири мокнуть на підтоплених вокзалах. Машина до останнього залишається в американців найнадійнішим засобом пересуватися, навіть коли вода вже заливає крізь дверцята. Про те, що «Іда» суне на схід і несе з собою дощі говорили тут, не один день. Але масштабу ніхто не міг уявити.

Цей ураган може обійтися Штатам у 80 мільярдів доларів, деякі заводи в Луїзіані, яку вдарило стихією найтяжче, не запрацюють принаймні ще два тижні, десятки тисяч людей – все ще сидять без світла.

Через ураган навіть річка Міссісіпі тече в зворотному напрямку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus