USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Жіночі команди з Волині – у фінальному етапі чемпіонату України з футзалу

23 Січня 2023 14:35
Упродовж грудня-січня тривали ігри групи «C» чемпіонату України з футзалу серед жінок. У змаганнях виступають два колективи з Волині – володимирський «Ладомир» та луцький «Легіон-Університет». З ними в групі – «Буг-Сокаль» і «ДЮСШ-1» (Хмельницький). За підсумками групових поєдинків обидва волинські клуби пройшли у фінальний етап, де матимуть шанс поборотися за призові місця чемпіонату.

Нагадаємо, що цьогорічний розіграш турніру відбувається у форматі з’їздів, коли всі команди групи збираються в одному місті. Перший з’їзд відбувся у Володимирі. Тоді «Ладомир» здобув дві розгромні перемоги, а «Легіон-Університет», маючи низку кадрових проблем, двічі поступився суперникам. Опісля володимирчанки та лучанки зіграли ще по чотири матчі.

«Ладомир» двічі переміг «ДЮСШ-1»

Команди зустрілися в перенесеному матчі ще у Володимирі. Тоді «Ладомир» переміг – 20:3. Попри шалений рахунок, у складі володимирчанок забивали лише чотири футзалістки, одна із яких – воротарка Тетяна Гадада. На 17-й хвилині гри вона вдало зіграла на перехопленні: після сильного вибивання кулястий залетів у протилежні ворота. Бомбардирські вміння впевнено демонструвала Вікторія Гірин, забивши 15 разів! А хет-трики Невар та Борковської закріпили перевагу «Ладомира».
Наступний матч клуби зіграли в Луцьку. Володимирчанки пропустили на першій хвилині. Швидкий гол по-спортивному розізлив волинянок, які до перерви забили шість разів. А сімома м’ячами в другому таймі вони підтвердили домінування над суперницями. Команда Олега Бортніка здобула переконливу перемогу – 13:2. Покер у виконанні Гірин, тричі забивали Борковська та Аполлоніна, голом відзначилася 17-річна Дана Коротчук.
Читати ще: Зимовий чемпіонат Волині з мініфутболу АДФ: боротьба за чемпіонство продовжується. Фоторепортаж

«Легіон» бере шість очок у другому з’їзді в Луцьку

На домашньому майданчику «Легіон» узяв реванш в «ДЮСШ-1». Команди довго не могли відкрити рахунок, змарнувавши чимало моментів. Лише на 10-й хвилині Анастасія Чернюк вивела легіонерок уперед. До перерви клуби влаштували гольову перестрілку, в якій кращими стали лучанки – 4:2. Перевагу господарки отримали завдяки м’ячам Кучко, Сардачук та вже згаданої Чернюк. У другому таймі підопічні Дмитра Голоскокова забили ще стільки ж. Фінальний свисток зафіксував перемогу – 8:4.
Наступним суперником біло-синіх став «Буг-Сокаль». Лучанки зусиллями Сардачук відзначилися першими, а тому йшли на перерву з мінімальною перевагою в рахунку. Після перерви забивали Чернюк і Кучко, на що сокальські дівчата теж відповіли двома м’ячами. «Легіон» ледь не втратив перемогу за кілька секунд до завершення. На щастя, захисниця Юлія Холодько самовіддано заблокувала удар у порожній кут воріт. Підсумковий результат – 3:2.
Очна зустріч «Легіона» з «Ладомиром» на користь останніх

Третій з’їзд мав би відбутися в обласному центрі Волині, однак команди грали у різних містах. Луцьк прийняв лише «Волинське дербі». «Ладомир» знову впевнено переміг – 18:4. Команда достроково забезпечила лідерство у своїй групі. Забивали Гірин (десять), Аполлоніна, Стець, тричі Борковська й Невар. Тренер лучанок дав ігровий час кільком молодим футзалісткам. Головний матч його колективу був попереду.

Читати ще: Тренується та мріє про Паралімпійські ігри: спортсмен-переселенець з Кремінної розповів про переїзд на Волинь

Протистояння за вихід до фінального етапу

Щоби пройти далі, лучанкам насамперед потрібно було не програти «Бугу». Матч цих команд відбувся в Червонограді. Активний початок від «Легіону» конвертувався в гол Кучко. Згодом сокальські дівчата забили тричі, на що луцькі відповіли видовищним камбеком – 4:3 до перерви. У другому таймі гра тривала в ритмі «гойдалок»: кожен клуб мав чимало моментів. Однак сильнішого команди не виявили — 6:6. Відзначимо, лучанки мали дві прекрасні нагоди вирвати перемогу на останніх хвилинах.
Перемога «Ладомира» над Сокалем гарантувала вихід обом волинським командам. За будь-якого іншого підсумку лучанки пролітали повз фінальні ігри. Дівчата, на жаль, пропустили першими й довго не могли забити. Проте м’ячі Гірин, Стець та Борковської змінили картину гри. До перерви рахунок був 6:1, а фінальний результат – 14:4.
За підсумками матчів групи «C» Ладомир» набрав максимальну кількість очок, жодного разу не програвши. Володимирчанки забили 106 м’ячів, а це найбільше з усіх футзальних команд України. 50 із них – на рахунку лідерки клубу Вікторії Гірин.

«Легіон-Університет», маючи однакову кількість очок із «Бугом», теж проходить далі за підсумками очних протистоянь. Вперше у фінальному етапі чемпіонату України з жіночого футзалу зіграють дві команди з Волині. «Ладомир» на класі, а «Легіон» на характері пробилися в гонку за медалями.

Відомо, що ігри за трофей розпочнуться наприкінці січня. Згідно з регламентом, за чемпіонство змагатимуться шість команд. Волинські колективи зіграють із представниками груп «A» та «B», але в очних поєдинках цього сезону більше не зустрінуться.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus