USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Жодного мешканця Луцької територіальної громади не подали на отримання звання «Почесного громадянина»

18 Червня 2021 12:01
Відтепер високе звання «Почесний громалянин міста Луцька» змінюють на «Почесного громадянина Луцької міської територіальної громади». Однак, попри те, що термін прийому заявок від мешканців громади завершується вже 1 липня 2021 року, досі на отримання високого звання немає жодної заявки.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Як проінформувала начальниця відділу кадрової роботи та нагород Луцької міської ради Віра Гудима, зміни до Положення затвердження звання «Почесного громадянина» зумовлені, перш за все, приєднанням до Луцька інших громад.

«Відтепер отримати почесне звання можуть не лише лучани, а й мешканці територіальної громади. Для цього потрібно подати відповідну заяву до міської ради. Термін додачі заявок – до 1 липня, тому що кожну кандидатуру окремо розглядають на засіданнях профільних комісій, а вже, зазвичай, у липні виносять на розгляд сесії міської ради», – розповіла Віра Гудима.

Натомість вона зазначила, що станом на 18 червня 2021 року не надійшло жодної заяви від мешканців громади на отримання почесного звання.

«В положенні ми змінюємо опис атрибутів, які вручають «Почесному громадянину», зокрема, надпис на медалі, опис посвідчення та диплому. Щодо пільг – то вони лишаються такими, як і раніше», – каже посадовиця.

Водночас члени комісії внесли зміни й до Положення про Почесну грамоту Луцької міської ради. Відтепер цю відзнаку також можуть отримати не лише лучани, а мешканці усієї громади.

Довідково:

Звання «Почесний громадянин Луцької міської територіальної громади» присвоюють особам за значний внесок в соціальний, економічний та культурний розвиток Луцької міської територіальної громади, становлення та розбудову незалежної Української держави; утвердження української національної свідомості, активну громадську та благодійну діяльність; мужність та відвагу; забезпечення законності, прав і свобод громадян; інші заслуги перед громадою та Україною. Звання присвоюється рішенням Луцької міської ради одній особі впродовж року. Особам, яким присвоюється звання, вручається нагрудний знак, посвідчення та диплом. У випадку присвоєння звання посмертно нагрудний знак, посвідчення та диплом вручаються близьким родичам-спадкоємцям.

Почесний громадянин має права і пільги на:

– позачерговий прийом з особистих і службових питань посадовими особами міської ради і її виконавчих органів, депутатами міської ради, керівниками підприємств, організацій (установ, закладів), що належать до комунальної власності міської територіальної громади;

– безкоштовний проїзд усіма видами громадського транспорту Луцької міської територіальної громади (за винятком таксі) при пред’явленні посвідчення;

– почесну участь в урочистих заходах, що проводяться міською радою;

– щомісячну грошову виплату за рахунок коштів бюджету Луцької міської територіальної громади у розмірі 50 відсотків мінімальної заробітної плати при досягненні пенсійного віку;

– безкоштовне медикаментозне забезпечення за рецептами лікарів;

– позачергове обслуговування в лікувально-профілактичних закладах, що є у комунальній власності міської територіальної громади

Почесна грамота Луцької міської ради є заохоченням колективів та окремих осіб, які досягли високого професіоналізму та значних успіхів у виробничій, науковій, державній, військовій, культурній, творчій, спортивній та інших сферах діяльності, здійсненні ефективної діяльності органів місцевого самоврядування, проведенні заходів щодо забезпечення законності, прав і свобод громадян; за вагомий внесок у розвиток Луцької міської територіальної громади, особливі заслуги в громадсько-політичному житті, громадську та благодійну діяльність. Особам та колективам, нагородженим грамотою, вручається цінний подарунок.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus