USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Жорстоке вбивство журналіста Хашоггі: ЗМІ назвали замовника

13 Листопада 2018 15:19
Журналісти отримали аудіозапис вбивства Джамаля Хашоггі, на якому чутно, як один з убивць просить "передати про це шефу".

Три різних джерела видання, які прослухали цей аудіозапис, вважають цим "шефом" наслідного принца Саудівської Аравії Мохаммеда бін Салмана, пише канал 24.

У ЗМІ стверджують, що на записі чути голос саудівського спеціального агента Махер Абдулазіза Мутреба, який часто подорожував з саудівським принцем, а перед вбивством Хашоггі приїхав до Стамбула. Турецькі спецслужби стверджують, що перехоплений запис – це саме його розмова з одним з помічників Салмана.

Втім, агенти розвідки визнають, що, оскільки ім'я "шефа" жодного разу не згадується, то не можна стверджувати про стовідсотковий доказ причетності принца до резонансного вбивства.

Нагадаємо, саудівський журналіст Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після того, як зайшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі.

Слідчі встановили, що журналіст був убитий, а його тіло розчленоване і вивезене з диппредставництва. 23 жовтня ЗМІ з посиланням на заяву глави турецької партії Ватан Догу Перинчека повідомили, що фрагменти тіла Хашоггі знайшли в колодязі на території генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищено в кислоті, проте поки офіційно цю інформацію не підтвердили.

Опозиційний журналіст був задушений. Перед смертю Хашоггі говорив наступне: "Я задихаюся... Зніміть цей мішок із моєї голови, у мене клаустрофобія".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus