USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Журналістам показали хімікати, якими ліквідовуватимуть сморід у Луцьку

17 Липня 2018 12:29
У Луцьку знайшли спосіб «убити» сморід. Так, причини неприємного запаху в місті вже найближчим часом планують усунути за допомогою препаратів, які знезаражуватимуть запахи фекалій у каналізаційно-насосних станцій.

Нагадаємо, серед причин поширення смороду в Луцькує злив мелясної барди ТОВ «Біопек» на поля фільтрації, злив відходів від будинків, які розташовані поблизу річки Сапалаївка, самовільні зливи машин у відкриті зливові решітки та застаріла каналізація.

Під час прес-конференції з обговорення причин виникнення неприємного запаху у місті та подальших дій щодо його ліквідації у ЦНАПі 17 липня 2018 року журналістам показали хімікати, якими ліквідовуватимуть сморід, і навіть провели експеримент.

Одним з основних методів, який дасть можливість подолати сморід, було дослідження, проведене ТОВ «Волиньхімконтроль». Підприємство підібрало препарати для знезараження відходів. Зазначимо, що препарат пройшов всі необхідні лабораторні дослідження в КП «Луцькводоканал» і Волинському обласниму лабораторному центрі.

«Ми хотіли застосувати препарати, які підібрали разом з «Луцькводоканалом» у великих КНС міста, де збирається найбільше фекалій. Таким чином будуть знезаражуватись відходи і неприємний запах зникне», - каже представник «Волиньхімконтролю» Валентин Данилюк.

На очах журналістів провели експеримент з цими препаратами, використавши один з них на стічній воді – після застосування запах почав поступово зникати. Валентин Данилюк каже, що при застосуванні цього препарату безпосередньо на КНС запах зникає через 10 годин.

Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук проінформував, що препарати будуть застосовані найближчим часом, на стадії впровадження підприємство надаватиме їх безкоштовно, в разі позитивного результату буде укладено договір постачання цих препаратів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus