USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Жителі сіл поблизу Луцька скаржаться на високу вартість проїзду в маршрутках

2 Жовтня 2022 09:02
Жителі сіл Клепачів, Кульчин, Озерце та Жидичин скаржаться на проблемний доїзд до Луцька. Мовляв, населені пункти розташовані за лічені кілометри від обласного центру Волині, входять до Луцької громади, однак платити за проїзд люди змушені захмарну вартість.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

«Сьогодні проїзд з Клепачева до «Променя» коштує 35 гривень, а до автостанції – 45 гривень. Діти шкільного віку повинні сплачувати 75% від вартості проїзду», – говорить жителька села Юлія Ручик.

Як зазначила жінка, єдиним перевізником, який обслуговує ці села, є підприємець Варшава. Через відсутність конкуренції він вчергове підвищив ціни на квитки. Водночас якість перевезень не покращується, і люди й надалі їздять стареньким «Богданом», який часто ламається та йде не завжди охайно.
«Попередні рази підприємець Варшава обґрунтовував підняття вартості проїзду ціною на пальне. Проте сьогодні вартість пального на рівні 50 гривень, а вартість проїзду зросла», – зазначила жителька села.

За словами Юлії Ручик, транспорт не курсує у вихідні дні і погано ходить ввечері, хоча багато місцевих працюють у Луцьку, зокрема й у вихідні. Тому жителі прилеглих сіл звернулися до міської ради з колективним зверненням для того, аби розірвати договір з міським перевізником.

Міський голова Ігор Поліщук відреагував на звернення та запевнив, що Луцька міська рада займається цим питанням і найближчим часом знайде кращого перевізника для обслуговування цих маршрутів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
дідо Показати IP 2 Жовтня 2022 09:33
Ніхто їм нічого не винен. Нехай шукають кращу роботу та більше заробляють. Привикли жебрати подачки.
Диванному експерту д до дідо Показати IP 2 Жовтня 2022 10:33
Коли ти вказуєш що кому робити, будь готовий почути куда тобі піти.
Лучанка до Диванному експерту д Показати IP 2 Жовтня 2022 11:00
В Баїв теж дорого, то й самий перевізник
Пасажир до дідо Показати IP 2 Жовтня 2022 10:57
Підприємець не винен, а винна держава, котра отримує податки від людей і повинна забезпечувати оптимальні умови життя! Ніхто від держави в борг не просить і ніякого боргу перед нею не виникає!!! За все заплачено податками!
дідо до Пасажир Показати IP 2 Жовтня 2022 16:04
приватна маршрутка -це приватний бізнес, а не державний...ти ж в магазині не вимагаєш ковбасу дешевше,бо ти бідний ...
Пасажир до дідо Показати IP 2 Жовтня 2022 17:16
Якби ти, старий, трохи вмів об'ємніше мислити, то розумів би механізми регулювання цін..але нажаль...І ще - читай УВАЖНО: "підприємець не винен"!
Саша Показати IP 2 Жовтня 2022 10:53
Це ж був сарказм... сподіваюсь.
читач Показати IP 2 Жовтня 2022 10:56
одні кришують, другі возять, і ті і інші заробляють. Хай живе департаментно-транспортна мафія!!
Селянка Показати IP 2 Жовтня 2022 11:03
Ці маршрутчики вже давно знахабніли, ціни то швиденько піднімають, а якості ніякої. В селі Лище на вихідних до обіду кілька рейсів тільки, а далі шо хочете те і робіть. Остання маршрутка з Луцька в 19 почала тільки їздити і то не факт що буде далі їхати. Люди їдуть маршрутками Воротнів і Верхівка, а ті у свою чергу беруть повну вартість з дітей!!! 50 гривень з міста в кінцеву
дідо Показати IP 2 Жовтня 2022 15:30
Перевізник має повне право встановлювати проїзд, а пасажир має право не користуватися послугою. На велосипеді дешевше.... У селі є школа,але селяни записують в інше село дітей,а потім вимагають проїзду...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus