USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

З'явиться на публіці вперше за 26 років: культову сукню принцеси Діани продадуть з аукціону

23 Січня 2023 23:18
Принцеса Діана була сильною особистістю, про яку продовжують говорити навіть через багато років після її смерті. Здебільшого обговорення стосується стилю принцеси, адже вона є іконою моди й досі.

Багато з того, що вона носила в 80-х і 90-х, вже не є актуальним, та все ж її образи слугують натхненням для сучасних модників. А ось найзаможніші шанувальники британки можуть ще й торкнутися її гардеробу і стати частиною модної історії, адже аукціонний дім Sotheby’s виставив на продаж сукню принцеси, пише ТСН.

Оксамитове вечірнє вбрання у баклажановому кольорі оцінюється у 80-120 тисяч доларів. Розробив його 1989 року модельєр Віктор Едельштейн. Сукня не мала бретельок, декольте було виконане у формі серця, також вона прикрашена переплетенням. Спідниця сукні мала розріз, невеликі складки та була виконана у вигляді бутона тюльпана. Єдиним декором на ній були три золоті ґудзики на спині.

Порекомендувала співпрацювати Діані з Едельштейном на початку 1980 року Анна Гарві, яка на той час була заступницею редактора Vogue, під час приватної консультації з приводу гардеробу та стилю леді Ді.Гарві запропонувала працювати принцесі Уельській з Едельштейном, який на той час виготовляв одяг високої моди для приватних клієнток, після кількох років роботи в Christian Dior у Лондоні. Увагу Гарві привернули роботи Едельштейна, оскільки вони були гарними, сучасними і багато з них ідеально підходили б для принцеси.
Модельєр Віктор Едельштейн

Принцеса, як результат, одягала оксамитове вбрання лише кілька разів. Вперше вона з’явилася в сукні 1991 року на офіційному фото, яке зробив лорд Сноудон, фотограф і дизайнер, а від 1960-го до 1978 року ще й чоловік принцеси Маргарет, сестри королеви Єлизавети II.Потім, того ж 1991 року, в цій сукні Діану зобразив художник Дуглас Гардінг Андерсон. Згодом портрет було виставлено в Королівській лікарні Марсдена, куди вона жертвувала гроші. А 1997 року Діана з’явилася в цій сукні для фотосесії Vanity Fair – одного з її останніх знімань. Автором знімання тоді був модний фотограф Маріо Тестіно.
Фотограф Маріо Тестіно стоїть на тлі портрета принцеси Діани, який зробив у 1997 році

За місяць до своєї смерті 1997 року Діана продала це вбрання на аукціоні Christie’s за 24 тисячі доларів. Гроші були спрямовані до Онкологічного фонду Королівської лікарні Марсдена та Фонду боротьби зі СНІДом. Сукню відтоді ніхто не бачив. Хто купив тоді сукню – невідомо, але тепер він теж вирішив її продати. Аукціон відбудеться у Нью-Йорку 27 січня.
Сукня принцеси Діани (Photo by ANGELA WEISS / AFP)

Також цього місяця Sotheby’s виставив на продаж найнезвичайнішу прикрасу принцеси – аметистовий хрест, який вона носила 1987 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus