USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Починайте нове життя не з понеділка, а зі спорту, - президент центру бойових мистецтв Волині

10 Січня 2017 19:00
Починати нове життя не з понеділка, а зі спорту – закликають волинян тренери змішаних єдиноборств. Особливий акцент роблять на дітей, адже спорт допомагає у виховному процесі. Тому безплатне навчання для дітей сиріт та із неблагополучних сімей пропонують в Луцьку у центрі бойових мистецтв Волинського регіонального клубу бойових мистецтв «Pride».

«Чемпіон народжується в кожному з нас, потрібні лише мета, бажання і мрія» (боксер Мохаммед Алі)

ПОЧИНАТИ НОВЕ ЖИТТЯ НЕ З ПОНЕДІЛКА, А ЗІ СПОРТУ

Розвиток бойових мистецтв повинен бути чи не найголовнішим пріоритетом популяризації спорту в державі та суспільстві, вважає голова Волинської обласної Федерації «Козацький Двобій», президент Волинського регіонального Клубу бойових мистецтв «Pride» Олександр Кулаков.

«Бойові мистецтва мають стовідсоткову життєву необхідність. Вони виховують в людини почуття гідності, волі, відповідальності та вимогливості до себе, піклування про свою родину, повагу до інших людей. Головним у цьому є виховання справжнього чоловіка, наділеного усіма цими бійцівськими якостями. Таких чоловіків сьогодні потребує кожна жінка, родина і наша держава. Саме тому, в центрі мають можливість займатися усі без винятку. Особливу увагу ми звертаємо на дітей. Тому для тих, хто з неблагополучних сімей – заняття безкоштовні, а також для дітей сиріт. Зауважу, що учасники АТО також тренуються в «Pride», з метою реабілітації та психоемоційного розвантаження», - розповідає Кулаков.

СПОРИВНЕ ВИХОВАННЯ ПОЧИНАЄТЬСЯ ЗМАЛКУ

Зі слів старшого тренера, на навчання беруть дітей від 4 років. Олександр Кулаков наголошує, що важливо, аби батьки не змушували малюків займатися «з-під палки», бо так не зможуть привити любов до здорового способу життя.

Аналізуючи розвиток спортсмена, каже президент клубу «Pride», його можна розділити на кілька етапів, залежно від вікової категорії.

«Перший етап – виховання учнів до 10 років. У цей період тренування особливе, адже в дитини формується світогляд, характер. І спорт цьому допомагає, направляючи емоції, енергію дитини у правильне русло. По-перше, вихованець спортклубу вчиться позиціонувати себе в колективі та взаємодіяти з іншими дітками. Також спортсмену прививають повагу до тренера та старших за себе, батьків. А тренуючись у великому колективі, вихованці вчаться бути стриманими, проявляти порозуміння, навіть, якщо їхня точка зору протилежна. Також ми прививаємо патріотизм та любов до національних символів. Варто зауважити, що, окрім фізичного розвитку, спортсмен вчиться організовувати свій час, бути відповідальним. Для прикладу, якщо запізнився на тренування, хоча б на хвилину, за будь-яких обставин, вихованець має відповідати за це. Відтак, отримує покарання у вигляді віджимань», - розповідає Кулаков.
Наступний період - вік від 10 до 16 років. На цьому етапі, каже тренер, відбувається усвідомлене сприйняття дитиною всіх життєвих і суспільних явищ. Також спортсмени починають їздити на всеукраїнські та міжнародні змагання, набираються досвіду.

«У цей період дитина спілкується з однолітками, тренерами, в неї формуються основні життєві пріоритети, принципи та темперамент. Також відбувається профорієнтація. Якщо взяти вузькопрофільні єдиноборства, бокс чи карате, то там немає такого різноманіття технічних дій і функціональної підготовки як в змішаних єдиноборствах, оскільки тут підготовка відбувається за різними напрямками: боротьба, ударна та паралельно фізична підготовка.

На цьому етапі дитина має бути максимально завантажена різними навчально-тренувальними зборами. Ми часто наголошуємо батькам про те, аби дитина займалася, окрім спорту, у творчих гуртках, тоді вона розвивається різнобічно і в житті обирає правильні пріоритети. Вона починає розуміти, що для того, аби чогось досягнути, необхідно постійно важко працювати. Ми всі знаємо, що високі досягнення можливі лише при наполегливій праці і саме цьому навчають єдиноборства. Зауважу, що ігрові види спорту не дають такого виховання, бо відповідальність розсіюється, адже дитина може сховати свої страхи, недопідготовку за рахунок команди. Коли виграє команда - виграє кожен її член. В єдиноборствах все залежить виключно від тебе - якщо ти цього не зробиш, то за тебе цього ніхто не зробить», - пояснює Олександр Кулаков.
Наступний етап розвитку спортсмена - від 16 років. У цьому віці, веде далі тренер, спортсмени вже досягають високого рівня підготовки, вихованець може виконати норматив кандидата у майстри спорту.

«У цей період людина визначається, чи буде вона надалі пов’язувати своє життя зі спортом, адже відкриваються нові перспективи. Якщо ж ні, то вихованець продовжує займатися для підтримання фізичної форми та для здоровʼя. На цьому етапі спортсмен іде у доросле життя вже організованим, без агресії, бо все залишає на тренуваннях і не приносить негативні емоції з вулиці додому»,- ділиться спостереженнями спортсмен.

Окрім того, додає, що важливо, аби у дитини не було багато вільного часу, щоб «спокуси» та «заборони» не домінували. Натомість варто показувати альтернативу згубним звичкам і найкраще це робити через спорт.

ММА НА ВОЛИНІ

Змішані єдиноборства MMA (англ. Mixed Martial Arts) динамічно розвиваються на Волині. Так, уже три роки в області функціонує Федерація ММА, яка тісно співпрацює з Федерацію «Козацький двобій».

«Федерація «Козацький двобій» включає в себе ММА як вид спорту. Ми бачимо, що цей вид єдиноборств видовищний і щоразу стає популярнішим та збирає чималу аудиторію шанувальників. Зауважу, що вперше на Волині відкрили центр бойових мистецтв «Pride», де є октагон (восьмикутна клітка, де проводять бої). А це нова практика і досвід для наших спортсменів. Пригадую, що на змаганнях були випадки, коли сильні спортсмени заходили в октагон і не могли повністю реалізуватися та програвали. Це тому, що в них не було досвіду виступів, адже тут є своя специфіка.

Для прикладу, коли спортсмен виступає на татамі, у нього завжди є можливість вийти за межі татамі, тоді поєдинок зупиняють, спортсмени повертаються на середину. Так він може приховати свою недосвідченість чи слабкість, а коли спортсмен заходить в октагон їх там закривають і вони не мають можливості

відступити. Октагон навчає швидко орієнтуватися та приймати рішення, що в повсякденному житті стає в нагоді. Ти вийшов - повинен перемогти, роби все, що від тебе залежить. Це серйозна психологічна підготовка для спортсменів», - розповідає Олександр Кулаков.

Та додає, що спортсмени відходять від практики Радянського Союзу, коли змагання відбувалися в закритому режимі, в підвалах, про які знала обмежена кількість людей і пересічні лучани навіть не чули про таке. Спорт стає доступним та зрозумілим, вважає тренер.
Зауважимо, що вже 18-го лютого лучани та гості міста зможуть відвідати Міжнародний турнір з козацького двобою «Pride-2017», який відбудеться в ТРЦ «ПортCity».

ПІДСУМКИ МИНУВШОГО 2016-ГО РОКУ

«Pride» – це школа, де навчаються діти та дорослі, виховуються справжні чемпіони та патріоти. Це місце, де людина проявляє себе, мріє, ставить мету та вчиться долати будь-які перешкоди. Й перемоги наших вихованців говорять про те, що ми йдемо в правильному напрямку», – розповідає старший тренер Волинського регіонального Клубу бойових мистецтв «Pride» та голова Волинської федерації козацького двобою Олександр Кулаков.

Минулий 2016 рік був багатим на спортивні події, зокрема у Луцьку вперше відбувся Міжнародний турнір козацького двобою «PRIDE – 2016» та Кубок України зі змішаних єдиноборств.

Своє перше «бойове хрещення» більшість бійців пройшли під час Чемпіонату Волинської області із змішаних єдиноборств ММА. Спортсмени гідно представили Волинь в Житомирі, здобувши більше 10 нагород. Окрім того, на змаганнях з козацького двобою за правилами ММА «OPEN-AIR» волиняни здобули сім перемог. Також вперше у спортзалі клубу «Pride» відбулися змагання – Першість Волинської федерації козацького двобою. У них взяли участь представники різних клубів Луцька та Ковеля: СК «Воїн», БК «Легіон», СК «Герць», СК «Скіф-Ковель», СК «Гарда», ЦК «Азов», ВРКБМ «Прайд».

Спорт – це не лише фізичне здоров’я, але й психологічне, духовне та спосіб життя, - підсумовує розмову Олександр Кулаков.

Вадим та Анна Панафідіни
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
сімейка Показати IP 10 Січня 2017 20:44
дуже там постарались хлопці, файний зал скомплектували і організували заняття для ВСІХ, незалежно від віку і вмінь
Коля Показати IP 10 Січня 2017 21:13
Молодці!!!! Більше б таких!
Baks Bani Показати IP 10 Січня 2017 23:01
Я всеодно лучший і сильніший,краще до мене ходіть на тренування,. Я вам не шмаркач якийсь йопта! Аррррряяя!
*_* до Baks Bani Показати IP 11 Січня 2017 15:42
Був вже якось в тебе на тренуванні. На 2 з 10 балів воно потяне. Толкової розминки даж не можеш провести. "Баєц UFC"
Марковка Показати IP 11 Січня 2017 01:30
А хто ти такий, зая?! Краще погризи морквину та заздрити мовчки!
До Бакс Бані Показати IP 11 Січня 2017 10:02
Ти с*кун, ще й безграмотний! В двох реченнях - 4 помилки.Не ховайся за Бані, вийди в клітку і докажи, що ти "лучший", зі справжнім, а не мультяшним ім*ям!!! Боягуз...
Отченаш Показати IP 11 Січня 2017 22:51
Йдіть на тренування до ІСКРИ Ми навчимо вас мистецтву оборонятись!!! всьо лише за 1000 грн на день)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus