USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

«Відлупцюй волинського журналіста»: контратакуємо та даємо відсіч нападнику з палкою

15 Квітня 2017 10:21
Лучанка Анна вже не боїться нападника з палкою, адже може дати здачі. Натомість її чоловік Вадим освоїв навики контратаки й може зустріти суперника важкими ударами рук та ніг.

У спортивному експерименті, коли подружжя журналістів освоює навики ММА за короткий термін, завершився черговий етап.

Відповідно до розписаної програми тренувань, минулий тиждень Вадим вивчав контратаку ударами рук, ніг та основні комбінації.
«Ми розпочали із вивчення ухилів, що є базою для здійснення контратаки руками. Адже коли ти пірнаєш під зустрічний удар, цим же «заряджаєш» себе для удару на зустріч. Застосовували й ухилення зі зміщенням, що теж є дуже ефективним у бою. Перша контратака руками – це коли ми б’ємо назустріч із-під ухилу й жорстким ударом даємо відсіч супернику, коли той наступає», - розповідає головний тренер зі змішаних єдиноборств ММА, майстер спорту України міжнародного класу Олександр Кулаков.
Після засвоєння базових ухилів від ударів та відпрацювання одиночної зустрічної контратаки, Вадим приступив до важчого завдання: контратака із застосуванням комбінацій.

«Розпочали із контратаки одиночним ударом руками, далі продовжували додавати удари руками чи ногами, формуючи контратакуючі комбінації. До них напрацювали й кидки», - пояснює тренер.

Повторивши отримані навики кілька разів, засвоювати знання Вадим взявся під час двох тренувальних спарингів.
«Маленькими кроками ми рухаємося вперед. Тактичне завдання було - застосування комбінації на контратаку, які ми відпрацьовували. Із першим суперником, мені було важко виконувати комбінації, бо він дуже швидкий. Відповідно, маючи мало досвіду, складно прогнозувати його атаки та ефективно протидіяти. Також не вистачало швидкості, він був вкрай важким. Щодо другого, то він сам по собі був важчим, дужчим хлопцем і повільніше рухався. З ним було трішки легше працювати, бо я прогнозував його атаки та здійснював контратаки. Як зауважив тренер, що для того, аби покращить мої результати – необхідно додавати вправ на «вибух», - аналізує Вадим.
Тим часом, Ганнуся пригадала звільнення від захватів, захист від нападника з ножем та приступила до роботи проти ударів палкою. Її тренер Юрій Піддубний наголосив, що помилка спортсменки-початківця, зокрема в тому, що вона несміливо проводить першу дію в захисті – розрив дистанції.
«Для звільнення від цього захоплення необхідно, першою чергою, відкинути таз назад, далі робимо відволікаючий удар в пах та кидок», - показав Юрій.

Перейшовши до палки, головний тренер Олександр Кулаков наголосив, що в такому випадку потрібно діяти швидко та на зближення, аби уникнути травм.

«При виконанні захисту від удару палкою, головне миттєво зменшити дистанцію із нападником, бо кінець палки має найбільшу небезпеку: проходить велику амплітуду замаху. Відповідно, коли ми відходимо, то це може бути дуже болючий та травматичний удар. Натомість, коли ми входимо у зближення - удару палкою не нанести», - розповів тренер.
Виконуючи прийоми самозахисту, Анна вкотре зіштовхнулася із психологічним бар’єром, який заважає ефективно протидіяти.

«Сьогоднішнім тренуванням я не задоволена, бо зіштовхнулася з таким моментом, що складно відпрацьовувати удари на інших хлопцях. До свого тренера Юри я звикла, а от з іншою людиною виконання технічних прийомів в мене викликає паніку та страх, як результат я гублюся, забуваю прийоми», - ділиться враженнями жінка.

На завершення тренувань сім’ї Панафідіних дали вправи на витривалість, аби наступні зайняття вони могли ще більше працювати.
«Щойно я робила комплекс «300». Сюди входить 10 разів віджимань, присідань та пресу. Я собою пишаюся, не думала, що це зможу зробити (10 підходів по 10 разів у динаміці)», - каже Анна.
Чергового тижня Вадим працюватиме над комбінаторною роботою в ММА, зокрема вивчатиме перехід від ударів до боротьби. Згідно з програмою, для Анни заплановані фізичні навантаження та контрольне зважування.

Нагадаємо, перший тиждень соціально-спортивного експерименту «Відлупцюй волинського журналіста» був у тренувальній програмі «нульовим» (ввідним), під час якого спортсмени-початківці ознайомилися з основами самозахисту та технікою ведення бою в ММА.

Другий тиждень став вкрай важким та переломним, адже Вадим психологічно не був готовий до таких навантажень та не справлявся із завданнями, що поставило під загрозу підсумковий поєдинок в октагоні. За такого стану справ старший тренер Олександр Кулаком сказав, що не дозволить початківцю вступити у бій, тому тренування довелося посилювати.

Третій тиждень відбувся під гаслом: «аби перемогти – кидай нападника». Анна та Вадим вивчали техніку кидків, аби з ударної позиції перейти в боротьбу чи на больовий прийом і завершити бій достроково.

Четвертий тиждень для учасників спортивного експерименту був не менш цікавим, результативним та показовим: Вадим працював над ударною технікою та провів свій перший навчальний бій, а Анна зосередила всі зусилля на кардіо вправах. Як результат – спортсмени втратили до шести кілограмів зайвої ваги, стали витривалішими та більш технічними.

П’ятого тижня Вадим напрацьовував техніку переведення суперника в партер та прийоми сабмішин - закінчення бою достроково. Натомість Анна вчилася захищатися від нападника з ножем.

Довідково: «Відлупцюй волинського журналіста» - новий проект Інформаційного агентства Волинські Новини. Журналіст Вадим Панафідін та його дружина Анна два місяці тренуватимуться в бійцівському клубі зі змішаних єдиноборств ММА в Луцьку. Про здобутий досвід звітуватимуть щотижня, розповідатимуть про враження, підсумовуватимуть отримані навики та ділитимуться досвідом. Чи вдасться спортсменам-початківцям освоїти базові навики – покаже фінальний день. Так, на Вадима чекає повноконтактний бій із Чемпіоном світу з козацького двобою, призером Європи з бойового самбо, переможцем «Прайд 2017» Олексієм Альбердою. А Анна буде здавати екзамен із самозахисту. Дата завершення проекту – 1 травня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus