USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Знесення паркану на Старому ринку: суд відмовив облспоживспілці

12 Лютого 2020 15:02
Суд відмовив у задоволенні заяви Волинської обласної спілки споживчих товариств про забезпечення позову щодо знесення паркану на Старому ринку. Зокрема, облспоживспілка просила заборонити демонтувати огорожу навколо ринку, яку хоче витребувати у КП «Луцькі ринки», однак суд відмовив.

Відповідну ухвалу виніс Господарський суд Волинської області 10 лютого.

Так, Волинська обласна спілка споживчих товариств звернулася з позовом до комунального підприємства «Луцькі ринки» про витребування майна із незаконного володіння та зобов'язання повернути належне позивачу майно, що знаходиться за адресою вулиця Глушець, 1 (Центральний ринок), а саме металеву огорожу.

Зокрема, облспоживспілка просила заборонити КП «Луцькі ринки» та іншим особам вчиняти будь-які дії по демонтажу та переміщення майна, яке нею витребовується.

Втім, суд вирішив, що заява не містить обґрунтованих доводів щодо реальних існуючих обставин, які вказують на ймовірну складність або неможливість виконання рішення суду в разі задоволення позовних вимог, так само як і не містить будь-якого документального обґрунтування наявності фактичних обставин, які свідчать про загрозу невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову.

На думку суду, в заяві про забезпечення позову містяться лише загальні міркування та припущення заявника стосовно того, що демонтаж та переміщення майна, яке витребовується Волинською облспоживспілкою з незаконного володіння КП «Луцькі ринки», буде здійснюватися саме КП «Луцькі ринки».

Також суд вважає, що подана заява не містить обґрунтування адекватності вимог заявника та наявності правового зв'язку між заявленими позовними вимогами та заходами до забезпечення позову та у чому саме вбачається неможливість чи утруднення виконання судового рішення в разі задоволення позову, адже сам позивач просить витребувати майно у набувача (користувача) земельної ділянки.

Окрім того, суд вказує, що обраний позивачем вид забезпечення позову, враховуючи значнне коло осіб, щодо яких позивач просить встановити заборону вчиняти дії, не може бути визнаний судом прийнятним та співмірним із заявленими позивними вимогами.

Зокрема, заявником не надано належних та достатніх доказів того, що невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених прав чи інтересів позивача, за захистом яких він звернувся до суду.

Суд у задоволенні заяви Волинської облспоживспілки про забезпечення позову відмовив.
Нагадаємо, 10 лютого працівники Департаменту Муніципальної варти в супроводі поліції прибули на Старий ринок для демонтажу паркану зі сторони зупинки, однак підприємці не дозволили цього зробити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Суддя Дредд Показати IP 12 Лютого 2020 15:43
А чому не пишете, що ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду?
ветфельдшер Показати IP 12 Лютого 2020 15:49
Це крах кровопивці горгута і шакалів, які входять в цю банду.
Ганя Показати IP 12 Лютого 2020 16:13
А заєць герой? Чи я маніпула?
Саша Показати IP 12 Лютого 2020 16:38
Дякую нашим МУНІЦИПАЛАМ!!! Це Божі посланці))) Навіть не знаю, як би ми без них вижили!!! Треба напевне їм цибульки з катопелькой підвести... Бо хлопці ночами працюють))) Дякую мої любі, за віддану працю!!!)
Анонім до Саша Показати IP 12 Лютого 2020 18:20
так, так, так. і смоли гарячої кожному по відру

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus