USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Зупинити поширення кору в Луцьку може тільки вакцинація, – Лєщинська

14 Січня 2019 21:45
У Луцькій міській дитячій поліклініці щодня фіксують 4-5 захворювань на кір. Директор закладу Оксана Лєщинська каже, що єдиний спосіб зупинити поширення інфекції – вакцинація не менше 95% людей.

«Зараз ми маємо хороші річні показники з вакцинації – 92% дітей річного віку отримали щеплення від кору. Діти до 6-ти років вакциновані трохи менше – 80%. А от старші: від семи років – лише 55%. Остання категорія найбільш вразлива, адже це школярі, перебувають у великому колективі. І, якщо ми маємо щеплення лише на рівні кожного другого, то ні за яке санепідблагополуччя говорити не можна. Більше того, захворюваність на кір збільшилася, якщо порівнювати з минулим роком. Загалом по Україні є вже більше 40 тисяч хворих. На жаль, є і летальні випадки», – розповіла Оксана Лєщинська. Та додала, що торік в обласному центрі занедужали 116 дітей.

Отримати щеплення, зі слів медичної сестри Світлани Копилець, можна після консультації педіатра.

«На фармацевтичному ринку є лише она-єдина вакцина бельгійського виробництва, тому не варто хвилюватися, що є якісь інші, «неякісні». Ми зберігаємо вакцини, дотримуючись температурного режиму: +2-+8 градусів. Щоб її отримати, то потрібно, аби дитинка з мамою прийшла на огляд до лікаря, він дивитися чи маля здорове, якщо так, то проводить термометрію, слухає, дивитися горло. Далі мама підписує згоду на вакцинацію і після цього дитина з батьками приходить до нас в кабінет, де ми на місці все робимо. А записатися можна біля реєстратури в червоному журналі, процедуру здійснюємо у середу та п’ятницю з 9:00 до 12:00 години», – пояснює Світлана Копилець.
Серед тих, хто не захотів бути членом сумної статистики – сім’я Жуків із Луцька.

«Я вважаю, що варто робити щеплення, бо все йде до того, що точково виникають епідемії. І це все поширеніші явища. А кір – страшна хвороба, тому ми вирішили зробити щеплення сину Владиславу. Він зараз навчається в другому класі 9 школи», – розповів Вадим Жук.
«Вакцин вистачить усім», – запевняє директор КП «Луцька міська дитяча поліклініка».

«У нас вистачає вакцин, втім, раптом, якщо буде наплив людей, то ми говорили з постачальниками, вони можуть оперативно довезти ще», – наголосила Оксана Лєщинська.

Нагадаємо, що за тиждень на Волині – сотня хворих на кір. Зцього приводу директор обласного лабораторного центру Наталія Янко розповіла, що з початку року щодня на Волині реєструють від 20 до 30 хворих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Нора Показати IP 14 Січня 2019 22:20
Знайшли блін хворобу, ше від сифілісу при вівкі робіть.
1 Показати IP 15 Січня 2019 09:59
Хороші показники з вакцинації - це добре. А як щодо імунної відповіді організму на щеплення? Чому коли у педіатра запитуєш про аналіз на антитіла, це викликає обурення і жодного пояснення? Хотілося би, щоб журналісти хоч би раз розтлумачили це питання зі світилами місцевої медицини.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus