USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Звільнення Зміїного послабить тиск Росії на узбережжя, але не розблокує море, – ISW

1 Липня 2022 08:48
Звільнення острова Зміїного від російських військ не розблокує Чорне море для вантажних перевезень українських товарів.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), передає УНІАН.

Аналітики підтверджують, що відступ ворога дещо послабить тиск Росії на українське узбережжя шляхом виведення з острова російських систем ППО і протикорабельних ракет.

«Однак сам по собі відступ не покладе край морській блокаді, оскільки російські сили мають доступ до наземних протикорабельних систем в Криму і західній частині Херсонської області, які, як і раніше, можуть націлювати на українські вантажі, а також використовувати кораблі, що залишилися в Чорному морі», – йдеться в ранковому звіті експертів.

Нагадаємо, ЗСУ не дали окупантам спокійно панувати на острові Зміїному. Через постійну роботу по них Збройних сил України 30 червня загарбники змушені були втікати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus