USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Працівники дитсадка крали у дітей харчі: батьки влаштували засідку

26 Квітня 2013 14:19
Крадія зловили в одному з дитсадків Луцька. Лучанина солідного віку затримали батьки вихованців садочка, коли той виносив з їдальні повну торбу продуктів. На крадія дитячих харчів члени опікунської ради чатували з самого світанку, а потім тримали в облозі, доки не приїхала міліція. Пенсіонер від скоєного не відпирався та в усіх просив вибачення. Поцуплене повернули дітям, а непроханого гостя правоохоронці так і не пробачили, - інформує ТРК Аверс.


Так, з 6-ої годині ранку у дитячому садочку № 31, що на вулиці Ветеранів, батьки влаштували засідку. Бо чутки, що з їдальні крадуть харчі ходили вже давно. Дітей об’їдали, нібито, працівники дитсадочка.

Голова опікунської ради Олександр Кралюк: «Я особисто ще десь у вересні бачив працівника камбузу. Я приїхав десь в районі обіду до дитячого садочку і бачу, що вона виходить з такими сумками. Ну, чесно кажучи, я не те, що не подумав, в мене в мислях такого не було. Я її спитав , чи Вас не підвезти? А вона так перелякано, ні-ні, не потрібно і побігла».

Лише за харчування батьки щомісяця сплачують більше ста гривень. Утім, не раз помічали - дошкільнят не догодовують. Батьки дітей вже давно зауважили, що порції для малюків - аж надто малі.

Вже в перший день чергувань члени опікунської ради виявили крадія. Приблизно пів на сьому помітили чоловіка з пакетом, який виносив з їдальні дитячі продукти. Батьки викликали міліцію.

Як розповів Володимир, у нього в садочку кухарем працює дружина. Зараз вона на лікарняному. Тобто радше за все про те, що чоловік прийде сюди по харчі, знали інші працівники дитсадка. Володимир не може пояснити, чому пішов на крадіжку. Запевняє - злочин скоює вперше і йому за це дуже соромно.

Чоловік, який виносив продукти у скоєному кається: «Не можу пояснити свій вчинок… Люди добрі нехай вибачають, буду мати гріх на все життя… Я прошу пробачення у всіх і в дітей і в батьків».

Начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк прокоментував ситуацію: «На них чекає, я думаю, кримінальна справа і як мінімум - це звільнення по статті…».

Крапку у справі згодом поставить суд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 86
лучани Показати IP 26 Квітня 2013 14:25
Крадуть у всіх дитсадках,бо на зарплату 1000 грн прожити неможливо. Давно пора брати офіційну плату за дитсадок,300-400 грн. Тоді можна і зарплату підняти та відсіяти дітей,які відвідують три дня в місяць.
111 до лучани Показати IP 26 Квітня 2013 14:40
Це точно, хай крадуть! А хірург має вкрасти печінку в пацієнта, якого оперує... Бо лікарям теж мало платять, а їсти ж щось треба....
Оля до лучани Показати IP 26 Квітня 2013 16:56
більшість батьків стільки ж заробляють, і останнє віддають аби прокормити своїх діток. так не тільки в садочках, так скрізь, винних треба наказувати.
Луцький Показати IP 26 Квітня 2013 14:51
Не подобається робота - шукаю іншу, вкрав - стаття.
яяя Показати IP 26 Квітня 2013 14:58
Знайшли в кого красти, ваши діти їсти хочут а в садочку можуть і не їсти так виходить.Такий гріх да ще в такі дні бог не подарує,він "вперше скоив таке" завжди дружина таскала торби.Бог все бачить.А беруть цікаво всі по черзі за кожним закріплений день тижня?
Леонід Показати IP 26 Квітня 2013 14:58
Лучани! А ти плати зі свого кармана... і лікарям, і бібліотекарям.... Трєпло!!!
батько Показати IP 26 Квітня 2013 15:05
Мені цікаво а якби діти кухаркки не доїдали вона що робилаб, тварюка...
лучани Показати IP 26 Квітня 2013 15:50
Дармоїди прикриваються дітьми ,щоб не платити за якісні послуги. Дитячий садок є недешева установа,держава не буде платити за всіх,бо немає грошей. Безкоштовно в ДНЗ мають відвідувати тільки малозабезпечені .
Алексей до лучани Показати IP 27 Квітня 2013 00:53
Ти певно з відділу освіти? Які якісні послуги,ти що ,чекайно, коли тебе зловлять,то повісять ці сумки тобі на шию , та проженуть по Луцьку,щоб всі знали , хто краде в дітей.
Правда Показати IP 26 Квітня 2013 15:51
Не потрібно судити пенсіонера за те, що голодний. А винуватців шукати зверху, ті хто довів Україну до голоду. Треба приймати закони для людей!!! Можливо підняти оплату за дитсадок, можливо державне фінансування покращити, але точно потрібно все міняти, бо скоро всі будемо голодні!!!!
лучани до Правда Показати IP 26 Квітня 2013 16:07
Нехай голодний пенсіонер йде працює. А якщо не може,то продає квартиру в Луцьку та переселяється у Любашів ,в менше і дешевше житло.
Оля до Правда Показати IP 26 Квітня 2013 17:00
голодний - іди працюй. може деякі діти вдома не мають що їсти, і в батьків тільки й вистачає грошей на дитсадкове харчування,є надія що хоч так не буде голодне....
Bobryk до Правда Показати IP 26 Квітня 2013 17:19
Ви бачили репортаж. Якби пенсіонер ніс 100 чи 200 грам гречки, бо він дійсно голодний чи внуки у нього не мають чим поснідати, то це ще можна було б якось зрозуміти, хоча це дико, але це безвихідь. А він ніс крупи повними пачками, явно з метою продати їх. І не потрібно шукати виправдань у таких ситуаціях. Хоче їсти чи жити краще, нехай йде у тому ж садочку територію прибирає, та й заробить додаткову копійку, буде мати більше ніж він за місяць навиносить продуктів. Не можна підтримувати людей, які не хочуть працювати, а хочуть жити краще за рахунок інших. А якщо вам цього чоловіка персонально шкода, візміть його під опіку і підгодовуйте, адресою поцікавтесь у міському відділі міліції.
Учасник подій Показати IP 26 Квітня 2013 16:16
Влада є відображенням суспільства. Зверху дуже тяжко почати, з нашим народом, а знизу реально. Починати треба знизу, з дитячого закладу, щоб майбутнє покоління якісно виховалось і виросло здоровим в нормальному середовищі. "Правда", ви хоч раз виходили на мітинг без грошей, цікаво?
Мама Показати IP 26 Квітня 2013 16:29
Раджу звернути увагу на гімназію №4, що по вулиці Волі... У працівників є непоганий "досвід" як готувати для дітей... Свого часу там була конфліктна ситуація, батьки переважували порції і ставили конкреті претензі до працівників... Щоб налагодити харчовий процес в "СПАЯНИЙ" колектив працевлаштували висококваліфікованого повара, і після цього порції для діток стали нормальними.... Проте, такий нюанс, не влаштував кухонне керівництво, адже повар стояв на самому відповідальному процесі... Тобто м"ясному, а на кухні окрім порцій, школярам ще й продавали котлети... Вочевидь, на платні котлети м"яса, яке для дітей мало б бути безкоштовним, перестало вистачати, тому нового повара попросили перейти на інший процес, а коли - це не вдалося - керівниця кухні почала звільняти невигідно людину, та ще й під час лікарняно... Отож, нова людина, не прижившись серед милих "жіночок" лишила харчову резеденцію у руках "пань"... А на м"ясному процесі стоїть людина кваліфікація якої не дозволяє їй обіймати цю посаду... При чому, у колективу згаданої школи очевидні "підмазки", бо за попередні конфлікти нікого не звільнили... Цікаво, чи візьмуться після цього комента перевіряти цю гімназію....
лучани до Мама Показати IP 26 Квітня 2013 16:48
4 гімназія повністю прогнила. Директору виділили безкоштовну ділянку під забудову і раптово почали збирати на ремонт туалетів. За які кошти директор може збудувати будиток,коли зарплата 3000 гривень?
А хай-би хто Показати IP 26 Квітня 2013 16:35
Українці, невже ми все-ж таки всі стаємо моральними жебраками, якщо готові виправдати забирання їжі у чужих дітей, як для своїх ладні пухнути від голоду... А це садок!!!! І красти там можливо тільки дитяче!!! Давайте тепер усі, замість того щоб від держави ВИМАГАТИ, виборюючи правду для освітян, почнемо забирати у наших ДІТЕЙ, а чи хіба бувають чужі діти коли у них крадуть!!! Нам давати оцінку сьогоднішньому, бо завтра будуть давати ці ж діти... Та й яка не була-би скрута - УКРАЇНЦІ, чи є в нас з Вами та грань нижче якої нема місця для морального падіння? Що ще ми з Вами готові виправдати на далі, чи може ви вірите що влада (а, хай би яка) почне Вам віддавати по потребам. Нема виправдань відбирання у ДІТЕЙ - це низько, безчесно, знаючи що діти не впіймають. Хай суд земний для цих людей буде правдивим, а божий - справедливим "По Дєлам".
Свідома Показати IP 26 Квітня 2013 16:57
Коли відкривався новий дитячий садочок в Луцьку в новому мікрорайоні і на відкриття були запрошені завідуючі д/с - ви б побачили, в яких шубах вони були!!!!! Явно не по зарплаті!!!
НЕзавідувач садочка до Свідома Показати IP 26 Квітня 2013 17:51
Може, шуби педагоги купують не за власні гроші, а скажімо, за чоловікові? Якщо я вчитель, а мій чоловік працює в бізнесі, то я теж можу дещо собі дозволити. Тільки це, звісно, не шуба (це в Європі вважається ознакою несмаку, тільки пані поважного віку носять), а багато значно кращого, як-от подорожі, наприклад.
ПІФ-ПАФ Показати IP 26 Квітня 2013 17:08
Я за те, щоб не крали, а брали. тих харчів вистачає для всіх дітей. Ті няні "запихають" роти, а воно мале не їсть, бо їжа не та, видно ця-ця росте. Викидають скільки їжі у відходи, навіть свиней кормлять поблизу садків. А як той пенсіонер взяв торбинку - то вже гвалт в батьків!!! Напевно всі з кухарів садків, лікарень, шкіл, столов, лагерів, інтернатів "тащуть" домой сумкі. робота така!!! так і далі....
комсомол. Показати IP 26 Квітня 2013 17:11
Недоумки у нянь и поваров зарплата по 1100гр. и семью и они тоже чьи то дети, мамы и бабушки жрать то надо!!!Это дед пенсионер виноват, что сумку гречки рубанул, это страну, Тимошенко, Януковичей и другой не чести давно пора на свалку истории!!! Запомните у нищеты, гордости нет!
Bobryk до комсомол. Показати IP 26 Квітня 2013 17:28
для ПІФ-ПАФ і комсомолу. Йдете до магазину, купляєте продукти, а до вас підходить людина яка отримує 1000-1100 гривень і бере собі продукти, яке ваша реакція, і так щоразу, при кожному поході до магазину. Якщо хтось хоче отримувати більше, потрібно було по-перше вчитися, а по-друге нехай йдуть і працюють так як батьки цих дітей зранку до ночі, можна подумати що батькам гроші з неба самі у руки падають, а повари і няні просто через те що цілий день у садочку не можуть вийти і наловити собі пару купюр.
лучани Показати IP 26 Квітня 2013 17:24
Советський народ привик все нахаляву. Їм пільги подавай,малі ціни. А самі палець об палець не вдаруть, не наймуться на дві роботи, не хочуть працювати у вихідні. Все владу чекають,щоб їм ковбаску за 2.20 зроблять. Коли одна половина країни працює,інша жебрає та чекає на дешеві подачки.
Bobryk до лучани Показати IP 26 Квітня 2013 17:28
+100500
Лучанин !!! Показати IP 26 Квітня 2013 18:01
Необхідно почати з того - що крадіжка то гріх... не влаштовує заробінта плата - шукай іншу роботу, або підпрацьовуй. Але НЕ КРАДИ !!! Ти більше в дітей... Виправдовувати злочинців неможна... Як це сталося - це вже інша розмова. Але однозначно, що це було РЕГУЛЯРНО, як є і в більшості їдалень шкіл і садочків Луцька...
дідо до Лучанин !!! Показати IP 26 Квітня 2013 18:41
Недоплачувати та користуватись послугою нахаляву також є крадіжкою. Батьки не платять реальну вартість за садок працівники обкрадають дітей.
ПІФ-ПАФ Показати IP 26 Квітня 2013 18:27
Крадуть не в дітей, а в бюджеті садіка. Зави ше не так дєрєбанять бабло РЕГУЛЯРНО... А ті батьки які засідки роблять, то напевно і нема куди сховатись, бо майданчики ГОЛІ, нехай краще облаштували для дітей майданчики.
Лара Показати IP 26 Квітня 2013 18:43
Риба гниє з голови. Робіть висновки.
Олеся Показати IP 26 Квітня 2013 20:36
Дідо,з якого це дива ви взяли,що батьки не доплачують повної вартості садочка???!!!Скоріш навпаки,ми батьки сплачуємо майже чуть не за повітря,яким діти наші дихають в садочку-майже кожен день за щось сплачуєш,як не захарчування,то за те що з дітьми займаються,як не на мило дай,то дай на штору і т.д і т.п........
зaгрeб Показати IP 26 Квітня 2013 20:46
За ж..у так же нужно взять и Гребенюка. Рыба с головы гниет.
сафарі Показати IP 26 Квітня 2013 21:56
чому сміливці не влаштовують засідки для високопосадовців????...в самих рильця в пушку, а травлять бідноту
злапай посадовця Показати IP 26 Квітня 2013 22:04
А з кого пропонуєте розпочати? І чим будемо ловити? Я - за.
сафарі до злапай посадовця Показати IP 26 Квітня 2013 22:08
питайте у тих, хто спіймав пенсіонера
Небайдужий Показати IP 26 Квітня 2013 22:05
Люди добрі, ви як малі діти, виносили і будуть виносити...Хто де робить, там і краде. Просто шкода, що пенсіонер попався, а не якась працівниця кухні чи медсестра, або навіть завідуюча.
сафарі Показати IP 26 Квітня 2013 22:09
а завідуюча у тому садочку ще та ШТУЧКА
Піклувальна рада садочка Показати IP 26 Квітня 2013 22:11
Шановна громадо, ми вирішили звернутись до Вас та розповісти все по порядку. По суті інциденту. Меню садочка 31, на 25 квітня: - Сніданок рисове суфле, чай, хліб з маслом; - Обід червоний борщ зі сметаною, макарони з тушкованою куркою, салат з капусти, компот; - Вечеря куліш, бурякова ікра. Подивимось, що було в пакеті у носія: Дві банки сметани, дві пачки масла, молоко, варений буряк, целофановий кульок якоїсь крупи (я не встановлював якої), два качана свіжа кап, два пакети сметани, рис, півлітрова банка томатної пасти, ціла курка, пакет куриних крил, пакет дитячого печива… Як бачите – повна відповідність денного меню. І це була вранішня виноска, а ще вечірня, а ще плюс усі залишки та відходи, і так КОЖЕН ДЕНЬ. Дійшло до того, що дітям замість однієї сосиски дають тільки третину, замість молока готують на воді з під крану, по дві неділі по тендеру не привозять хліб… Зараз на активних батьків проводиться шалений моральний тиск зі сторони працівників садочка, міліція позбулась речових доказів та закрила справу, ведеться шалена кампанія по дискредитації серед широких мас батьків, що не поінформовані по суті всього що відбувається в садочку… Тільки дякуючи телеканалу АВЕРС, нас поки ще не записали чи в замовники, чи ще в кого-небудь, фантазії там не бракує, а тому, саме зараз, ми зважились на те щоб звернутись до усіх батьків та освітян, доступним для нас методом, з наступним: ЗВЕРНЕННЯ Ми не здамось, хай що не прийдеться пройти, але за дітей своїх, за відродження великої довіри до вихователів, нянечок, освітян загалом, ми готові витримати любий тиск. Віримо, що наш приклад відкриє очі на проблему, сформує поштовх для активних батьків, зарядить їх енергією до дії, разом ми зможемо запропонувати правильний вихід зі складного становища освіти. Ніхто з Нас (опікунської ради), не бажає гіршої долі для цієї літньої людини (носія), але, ми не мали права його відпустити, адже він не Сам туди прийшов, не він вкладав продукти у пакети, не він формував атмосферу вседозволеності у садочку, також і не він не дає на садочок з бюджету жодної копійки (на проблеми та розвиток), не він встановлював злиденні зарплати для освітян, не він не дає можливості освітянам вчасно іти на достойну та пристойну пенсію… Але, чому крайніми тут повинні ставати ДІТИ! Ми з Вами, батьки, хіба не ми відводимо дітей що ранку у садок і одразу тікаємо, хіба не ми в кращому випадку ходимо на батьківські збори, а то так би нічого взагалі і не знали б, чим хоч малим живе садок, хіба не ми, що разу, як тільки знову на щось потрібно здавати гроші, в кращому випадку відчуваємо внутрішнє подразнення, а то можемо ще й закотити скандал, або впадаємо у образ, розвертаємось і взагалі нічого не платимо, хіба не ми при цьому самі вже давно ким тільки не охрестили цих освітян – хіба це все не про нас. Ми, піклувальна рада ДНЗ 31, такі самі, але ми пробуємо змінитись самі, і тільки після цього – чесно, постійно обговорюючи усі проблеми з працівниками садочку, як тільки в наших силах, допомагаючи їм – просимо, а тепер і вимагаємо адекватних змін і у працівників та адміністрації. Розуміючи, що все це накопичувалось десятиліттями, сформувалась система , завуальована на зовні, та прогнила із нутрі – ми чітко усвідомлюємо, що люба зміна системи в нашому суспільстві проходить тільки через ломку, і потрібні значні зусилля, щоб дістатись до нових форм цієї системи, а тому в нас одних може не вийти, ми просто батьки, може щось надломитись, просто не вистачить сил для боротьби, не з освітянами, а з тими пороками які нажаль сплелись у цю систему, яка роз’їдає усе те що ми розуміємо під поняттям такої Освіти – яка потрібна Нашим дітям! Батьки, ті хто вірить у тих хто виховує, навчає, зрощує Ваших дітей – поверніться лицем до вихователів, вчителів: хоч раз запитайте не те «Як ваша дитина», а які є проблеми, чи є щось, хоч саме не значне, але те, чим ви зможете допомогти, цікавтесь життям, подіями, відношенням, підтримуйте хоч словом - коли важко, підставте плече - коли горе, хваліть - коли получається, … А тоді вже запитуйте, якщо не так, попереджуйте, якщо не реагують, вживайте заходів, якщо зловживають – і це чесно, відповідально, професійно та морально. Віримо, що разом у нас все вийде саме так, як потрібно Дітям. З повагою до всіх батьків та освітян.
ці руки нічого не крали Показати IP 26 Квітня 2013 22:17
Красти - гріх. І крапка. Украв верблюда - злодій. Украв голку - також злодій. Ну не вмирав же з голоду ваш пенсіонер. У мене батьки теж на пенсіі, до того ж скромній, але вкрасти? Боронь Боже. Економічні проблеми в державі, погоджуюсь, величезні. Але тут більше моральна, як не кажіть.
Юрій Показати IP 26 Квітня 2013 22:23
А любителям засідок рекомендую організувати засідку під ялинками в управлінні освіти в понеділок з 8 ранку і полюбуватись як будуть зносити дари іменинниці Силці директори та завідуючі.
сафарі Показати IP 26 Квітня 2013 22:31
любителі засідок так високо не підуть, лячно їм, краще знайдуть ще якогось пенсіонера.
Вася до сафарі Показати IP 27 Квітня 2013 09:48
Любителі засідок турбуються про своїх дітей.
до Юрія Показати IP 26 Квітня 2013 22:36
От чого наш народ такий? Підлизи носять ті дари. Та де ж гідність? Ну квіти ще можна подарувати.
Батьки дошкільнят ДНЗ N37 Показати IP 26 Квітня 2013 22:47
Скоро і батьки діток, які відвідують дитсадочок 37, що на 40-му, теж влаштують засідку. А то дітки весь час голодні ходять, не наїдаються, а працівників кухні вже можна відправляти на "Зважені і щасливі"! ГАНЬБА ВСІМ, ХТО В ДІТЕЙ КРАДЕ!!!
Сергій Показати IP 26 Квітня 2013 22:59
А там ще завідуюча цього Садка гроші вкрала які збирали на садок її зловили просилась не викликати міліцію обіцяла повернути. Хто знає чи вернулась? Кралюк маєте інформацію? Ви ж маєте досвід роботи з готівкою а автопарксервісі
Іван Свереда Показати IP 26 Квітня 2013 23:15
Шановний Сафарі, Піф-Паф та ті, що з ними. Не знаю, які ви там мисливці, але судячи по тому, як ви себе назвали, та що ви пишете, складається враження – а чи не родичі ви «несуна», надто складно співаєте в унісон таке, за що нормальний батько чи мати можуть і на мешти вам плюнути. А що до засідок – подивіться, як ви себе прозвали, та з теї ж засідки і застрельтесь. А хлопи молодці, яка різниця як впіймали, всі так робили б, не було б вже і проблеми такої. А то такі балтуни, тільки й можуть що гавкати, доречі з тієї ж засідки, бо себе ніколи не покажуть – лячно!
Я Показати IP 26 Квітня 2013 23:56
ЗАПИСАЛ СВОЕГО РЕБЕНКА В ВАШ ДЕТСАД , И ЛИЧНО КАЖДОГО НЕСУНА БУДУ БИТЬ ЖЕСТОКО!!! ПУСТЬ ДАЖЕ БУДУТ КВАЛИФИЦИРОВАТЬ ПО УК .
Я Показати IP 26 Квітня 2013 23:58
К СТАТИ "БЛАГОДИЙНЫЙ ВНЕСОК" ЖЕНА ЗАПЛАТИЛА , ХОТЯ Я БЫЛ ПРОТИВ. СЛОВЛЮ НА ГОРЯЧЕМ , ИСКАЛЕЧУ.
123 Показати IP 27 Квітня 2013 09:01
Так багато розумних біля свого екрана сидить, такі всі сміливі і хитрі. Для того щоб наводити порядок на верхушці, нам потрібна ваша допомога, бо нам не лячно, просто нас мало і результату не буде. Не потрібно шукати виправдань людям, які крадуть у дітей причому не пачку якогось масла чи сметани, раз у тиждень, а внаглу 2 сумки свіжих недешевих продуктів щоденно. На машині вивозили. Сліпий би вже нюхом почув. Я вважаю батьки вчинили правильно, що знайшли час і хоч на деякий час це зупинили. Висновки зроблять і в інших садках.
лучанка Показати IP 27 Квітня 2013 10:05
А пан Кралюк звідки розжився? Як появився його бізнес? З підглядання в замочну скважину? Він що тепер уже відкрив приватне детективне агентство чи це тепер такий піар собі створив? Хоч би прізвища свого не вказував. Дуже достойно для великого бізнесмена - підглядати в кущах за працівниками садочка.
Батько дитини Показати IP 27 Квітня 2013 10:29
Є життєве правило: хочеш «забалтати» тему – перейди на особистості. Мені важливо те, що, про те що всі знали але мовчали, знайшлись купка тих, хто не побоявся… Я батько дитини з цього садочка, голова батьківського комітету нашої групи нам повідомила, що в понеділок ці люди (батьківський актив) ініціюють загально батьківські збори в садочку, відкриті для усіх хто не байдужий. А все остальне -це трьоп: хто, де, коли, з ким, за які гроші… Господь сказав: «Не вірте словам моїм, вірте ділам моїм», говорити всі можуть багато, нема віри словам, адже вони сказані кимось, кого ми не знаємо, та чому комусь отак одразу захотілось давати комусь особисті характеристики, давайте характеристики події, приходьте на збори, говоріть відкрито. У нас, батьків з садочку, вже була неодноразова можливість засвідчитись – це активна, дієва, відкрита та чесна піклувальна рада. Я обов’язково прийду на ці збори, хочу висловити свою підтримку та готовність допомагати. Доречі, збори відбудуться о 18.00, у понеділок 29 квітня, у приміщенні актової зали садочка №31.
Лучія Показати IP 27 Квітня 2013 11:33
Розжився точно не виносячи пакунки,крадучи від дітей!І не в тому річ...А акцент наші ДІТИ,яких без сорому обкрадають!Молодці батьки на чолі з Кралюком!ТАК ТРИМАТИ !!!!!!!
Газонокосильщик Показати IP 27 Квітня 2013 11:58
Кто не понимает о чем речь - не простачки, они сами Воры, так как оправдывают воровство, и оправданием своим порождают его. За это наши предки (во времена, когда на черное говорили - черное, а на белое - белое), руки отрубали. Сильным родителям - почет и уважение. А слабаки пускай продолжают сидеть в своих норах...
Жанна Показати IP 27 Квітня 2013 13:17
Кожна людина має на певну ситуацію свою думку, оцінює її по-різному. Але потрібно подивитися правді ввічі: що більшість людей не мають часу вникати у всі соціальні сфери життя. Батьки, які не мають часу на те, щоб вникнути в "життя садочку" повинні бути вдячні тим батькам, які відстоюють інтереси, як своїх так і Ваших діток. Батьківський комітет прагнув покращити умови перебування Ваших дітей в садочку. Хочу ще сказати на рахунок маленьких зарплат і пенсіонерів. Пенсії, які виплачують зараз і виплати на новонароджених дітей не такі мізерні, як були 2000 році, коли на дитину в місяць платили, що не вистачало і на пачку памперсів, а пенсіонер міг купити тільки хлібину і пакет молока, то тепер не така ситуація, і нарешті в цих пенсіонерів є діти, які так само працюють, які повинні допомагати своїм батькам. В нас в родині є три бабусі, яким 85 і 90 років, і які живуть самі допомоги не просять і не бідують і не крадуть. Якщо батьки мають можливість на цьому рівні щось змінити, то на вищому рівні змінювати мають інші люди, які працюють в своїх сферах діяльності. Завідуюча має відстоювати інтереси своїх працівників,а не створювати монополізм, Гребенюк інтереси завідуючих садочків міста Луцька. Все це "сходинкова" система, "через голову не перескочиш ", і це не наша компетенція піднімати грошові виплати кухарів і пенсіонерів. Нам по-людськи шкода того пенсіонера, але ми зробили виклик системі, яку хочемо змінити. Хоча б на цьому рівні. Нам українцям притаманно заздрити людям, які мають краще матеріальне становище,займаються бізнесом,але багато цих людей не тільки заробляють, а й матеріально допомагають іншим малозабезпечиним, багатодітним сім'ям. Я з впевненістю можу це сказати і про Кралюка Олександра Олександровича. Перед тим як "заглядати в гаманець до іншого", "задушіть в собі жабу" і зробіть, щось не тільки для себе, а й для інших. Менталітет українців дуже складний, якщо європейці не заздрать, то для українців це притаманне, їм все мало скільки не дай, і щоб давали просто так, то ще краще було б, а прикласти зусилля, щось щось зробити, хай хтось-інший, а не я. Недаремно говорять, щоб змінити світ зміни впершу чергу себе.
мама до Жанна Показати IP 27 Квітня 2013 23:46
+1000
Юлія Показати IP 27 Квітня 2013 13:32
Молодці батьки!!! Піклувальна рада не для галочки, вона працює, а не киває головами. Щоб навчити жити дітей, треба подавати достойний приклад.
куся Показати IP 27 Квітня 2013 13:58
Жах!Немае Сталіна на цю курумповану богодельню на чолі з Гребенюком і його підлеглими!!!Накінець знайшлися сміливці,які не тільки про це заговорили,але й почали діяти.Чому ми ,батьки, з інших садочків міста просто мовчимо,адже проблема ця існує майже в кожному ДНЗ.Чому?Кого боїмося?Це ж наші діти,найдорожче,що у нас є!Респект вам батьки 31 садка!!!!!!!
Валерій (ДНЗ№32) Показати IP 27 Квітня 2013 15:08
Кругом бардак і кавардак,але наші діти-це наше життя і заради їхнього благополуччя,ми готові не тільки в засідках сидіти,але й в окопи рити кругом садочків(це так до слова),батькам ДНЗ№31 наша пітримка і повага-правильно зробили,коли заганяються не на жарт,то треба міри якісь приймати і діяти радикально.Але не скрізь так погано,як здається.Велика подяка ДНЗ№32,який відвідує наша дитина,ми дуже задоволені садочком,а особливо дитина.Ми теж таємно спостерігали за вихователями,за порціями,за тим чим харчують дітей і як-повірте,претензій поки не виникало,хоча,якщо поставити собі за мету до чогось придертись,то завжди знайдеться до чого.Завідуюча взагалі жіночка КЛАСНА,тримає порядок в садочку на всі 100 як може,видно що переживає як за своє рідне,подяка вихователям,які теж видно що займаються дійсно з дітьми,хоча знаємо що їм не легко,але така їхня робота,кухарям-не знаємо,не зловили на гарячому за руку,несуть харчі чи ні, але готують смачно і в добавках дітям не відмовляють(знаю точно,бо дитина розповідає все),одним словом:багато чого залежить і від нас самих батьків.Доречі,коли ми влаштовували свою дитину в садок,завідуюча категорично відмовилась від "презента",а гроші.які ми спробували дати за влаштування дитини,були зараховані,як плата за садочок,чим ми були дуже здивовані,бо в іншому садочку нам називали суму,яку маємо спрезентувати.ДНЗ№32-не розчаруйте нас,батьків і наших діток...
Любі свині Показати IP 27 Квітня 2013 15:36
Почав поважати Кралюка.Його дії,я впевнений, не самопіар - він прекрасно усвідомлює,що навколо цього випадку буде багато "воні" і задоволення від цього - нуль. В нас на роботі всі обговорюють цей випадок і сходяться в одному- СИСТЕМУ ТРЕБА ЛАМАТИ!!!Ми ніколи не вилізем з цієї ж...в якій живемо,поки НЕ ПОЧНЕМ змінювати іржавий і процвілілий "совок" навколо нас.Ми дійшли до тієї точки кіпіння,коли вже хочеться бити по рукам тим, хто в нас краде, відчуваєм задоволення від того,що палять авто тим, хто жирує за наші гроші,з огидою ставимся до "правоохоронців" які на зарплату в 2000 грн. куралєсять по кабакам на авто за ціною 70 тис.умовних єнотів,іт.д. Тому молю Бога,щоб послав нам свого Піночета, який би залізною рукою навів би порядок.А я із задоволенням йому допомагатиму. І не треба скулити,що то диктатура,насилля і все інше. Добро теж повинно бути з кулаками!
не Лучанка Показати IP 27 Квітня 2013 16:06
Усім голодним та співчуваючим крадіям дитячих харчів! Телефонуйте на номер 102! Тут Вас радо накормлять, у раціоні завжди свіжа баланда, можете просити добавки – Вам дадуть!
Тато Показати IP 27 Квітня 2013 21:33
Чого бідні - бо дурні.
Батьки з ДНЗ №31 Показати IP 27 Квітня 2013 21:38
Шановні, Кралюк, як і усі люди має свої недоліки, але якби ви знали скільки він витратив свого часу для садка, благодійних внесків на ремонти, закупку апаратури, тощо, то не писали би дурниць. І не тільки він, а й уся піклувальна рада там майже живе, щоб створити якісь правила на благо дітей. Їм за це гроші ніхто не платить. Сидіть і далі за своїми моніторами чекайте покращень.
ПРОСТО Я Показати IP 27 Квітня 2013 21:51
НЕ ПОТРІБНО ТАК ГОВОРИТИ ПРО ЛЮДЕЙ, ЯКИХ НЕ ЗНАЄТЕ, ПАН ОЛЕКСАНДЕР ДУЖЕ ВІДПОВІДАЛЬНА ЛЮДИНА, ПОБІЛЬШЕ ТАКИХ ЛЮДЕЙ ЯК ВІН.
Мєстний Показати IP 27 Квітня 2013 22:09
Сьогодні Балка гомоніла… Наш вердикт – падлюки! Ми, з понеділка готові піднятись заглядати до каструль, кишень, куди завгодно у цих дітопродавців. Підскажіть, хто знає, як правильно це організувати?
Роман Показати IP 27 Квітня 2013 22:33
Яке жалко? Та зараза винесла денний раціон цілої групи діточок, що вони там їли, навіть страшно думати. Яке виправдання?
Костя Показати IP 27 Квітня 2013 22:57
Цитата з одного сайту "Завідуюча то звільнена, але залишились вихователі (не всі), які взяті нею на роботу і які поводять себе зараз з причетними батьками не так як повинен себе поводити педагог. Доречі мало хто знаю що завгосп там її кум, а чоловік займає дві посади двірника і сторожа, а син оператор ЕОМ, який набирає текст (типу) за великі гроші і постачає різні стенди картонові за 200 грн без чека."
Мама група старша 2 Показати IP 27 Квітня 2013 22:57
Мами, 31 садочка, це що ж тоді їдять наші діти, коли читаємо меню та бачимо по телевізору усі ті продукти. В понеділок треба збиратись з ранку, біля завідуючої та вимагати пояснення, хай нам покажуть ту повариху, що все це вкрала та передала тому нещасному діду. Це я кожен місяць від сім’ї забираю гроші, щоб мою доньку кормили в садку, а кормила якихось полу аферисток!, ну тримайтесь, мене це заділо конкретно!!!!!!!!!!!
Газонокосильщик Показати IP 27 Квітня 2013 23:04
Мєстному. Как я понял по коменту "Батько дитини", они там у себя в садике в понедельник будут проводить родительское собрание по теме, я бы на твоем месте пошел, уверен у таких есть чему по-учится...
Лєна Показати IP 28 Квітня 2013 01:44
До слова про піклувальну раду ДНЗ 31. В неї дійсно є чому повчитись, і не тільки сидіти у засідках. Це певно перший садок в м.Луцьку в якому фонди садка та групи збирають виключно батьки та вирішують самі на які потреби в першу чергу їх використовуватимуть. І повірте, цей шлях був теж не легким. А по даній ситуації можу сказати що вина тут не лише людини яка виносила, а в тих хто це допускав, які свідомо робили цю процедуру як за розкладом. Але завжди так не буває. Всьому приходить кінець. На жаль батьки беруть на себе 80% ОПЛАТИ ЗА САДОК (харчування, спеціалісти, методична література, канцтовари, фонди, поточні і капітальні ремонти...) Зато в нашій країні ОСВІТА і МЕДИЦИНА -БЕЗКОШТОВНА. Це великий сором для нашої влади. Я б дуже хотіла, щоб батьки не відвертались від проблем які є в садках, школах, університетах, адже таким вчинком ми погоджуємося з усіма проблемами. Вникайте глибше у "СВІТ" в якому перебувають ваші діти коли вас немає поряд. А на батьківські збори варто прийти не лише батькам 31 садка, а й всім тим, хто хоче кращого майбутнього своїм дітям.
Олександр Петрович Показати IP 28 Квітня 2013 10:24
Шановні батьки,нам в даній ситуації,що так виринула на зовні,потрібно згуртуватись і діяти.Моя пропозиція:давайте зберемо загальноміські збори,або всі разом кожен в своєму садочку,щоб нам якось довели,або принаймі спробували довести протилежне,бо це що трапилось у 31 садочку,відбувається у всіх закладах без винятку....Давайте гуртуватись і діяти!!!!!!
Анатолій Показати IP 28 Квітня 2013 10:47
Я з 30-го садка, прийду, хоч побачу - як може бути.
Космополит Показати IP 28 Квітня 2013 14:03
Самое страшное - это равнодушие, именно с его молчаливого согласия происходят все преступления, худшие из них - преступления против детей. Равнодушные - задумайтесь!..
Робін Гуд Показати IP 28 Квітня 2013 14:07
Про те, що пишуть можливо все і правда, але шановні Вам не відомо було вчора, місяць назад, рік, що крадіжки в садочках, школах чи несамі більші чорні оборутки в державі. Продадажні освітяни вже настільки обнагліли, що далі нікуди. Мої діти теж навчалися в цьому садочку і хочу сказати я ніколи не перевіряв кухню і всіх остальних, бо знав, що крадуть безбожно і ніхто не буде думати за вашу дитину. Але хочу сказати на завершення слідуюче, якщо когось там потрібно судити, а саме судити кримінально то почати з кухні, а закінчити начальником освіти і повірте, що не буде гріху. Але якщо ця справа закінчиться тільки балачками, то це був тільки чійсь піар, так що пан Сан Санич якщо Ви людина яка дотримує слова, то доведіть справу до логічного завершення.
Член ради до Робін Гуд Показати IP 28 Квітня 2013 15:55
Все коли небудь стається вперше. Знали і раніше, але зовсім нещодавно зібралась дійсно не боягузи, а люди яким набридло дивитись на той весь безлад. Робота щодо викорінення корупції з садка ведеться вже пів року якщо не більше. Перший раз, після виявлення фінансових махінацій, завідуючу врятувала тільки добрі душі батьків, але вона не зробила ніяких висновків, не сприйняла всерйоз нашу команду. Поцікавтесь у пана Гребенюка, він все знає. Він у нашому садку вже частий гість. Не хвилюйтесь, відступати нам нема вже сенсу. Якби Кралюк хотів пропіаритись, він би це зробив раніше, а була ситуація покруче, на тисячі гривень, просто ви всього не знаєте. А тепер все втратило контроль, і логічно випливло в маси.
Анатоль Показати IP 28 Квітня 2013 18:42
Які молодці батьки! Хоча б одні наважились, бо решта - "казли". Тільки плакатись і вміють. У Нововолинську схожа ситуація. Побори, вимагання, "добровільні" внески, складчини на День вчителя, дні народження педагогів та їхніх прабабусь..." Правда, злодюг, що цуплять у дітей продукти ловити ще, поки не навчились. Тепер, будуть звичайно. Читайте ст.53 Конституції України. Там говориться про гарантованість державою дошкільної та шкільної освіти. А що Вам впарюють, ніби Ви повинні здавати гроші на харчі для дітей - брехня. Все забезпечує держава. Принаймні, повинна. Якщо Ви наполяжете на цьому. Держава, це ми!
Просто я Показати IP 29 Квітня 2013 13:00
Скажіть, а що сталось з працівниками кухні садочка.
Маргоша Показати IP 29 Квітня 2013 14:36
Усе, що написали зверху правильно. Я б назвала це "маленькою революцією" в одному садочку. Однак, ніхто, напевно, не знає, що і перший інциндент, коли завідуюча коштами не так розпорядилася, і другий - крадіжка продуктів, набув широкого розголосу якраз, коли у завідуючої закінчувалися контракти. Перший контракт до грудня, а другий був продовжений на пів року, який якраз і закінчується. Я не виправдовую дії адміністрації та кухарів, але і в подібні збіги не вірю. Але починаєш думати, що комусь дуже хочеться сісти у те крісло. І якщо перший раз не вдалося його звільнити, то на другий напевне його очистили. А чого непогана посада, місце: ДНЗ має гарну славу, спеціалістів, місцерозташування, обладнаний - це ж не з нуля розпочинати. Хочеться вірити, що помиляюся, але...
Член піклувальної ради Показати IP 29 Квітня 2013 14:42
Не шкодуйте пенсіонера-носія.Дружина його працює там на кухні, дочка завідувачка одного з ДНЗ, не бідують. Просто він черговий пішак в цій шахматній системі яка давно склалась. Там ще задіяний один молодий хлопець який також автомобілем приїзжджав і завантажував сумки. Є свідки. І нікуди йому не дітись! Потрібно все робити нам гуртом. Об'єднуймось,борімось з цими уродами які не мають нічого святого. Це ж наші діти! Що їм попадало у їхні несформовані шлуночки? Уявляєте?!!! Ми , батьки їх бережемо. А якийсь ланцюг уродів це все перекреслював і наживася! Медсестра на якій вся відповідальність за харчування яка давала клятву Гіппократа взагалі не людина. Бог їй суддя а ми допоможемо... Приходьте шановні , не байдужі сьогодні на 18 годину в ДНЗ 31
DAN до Член піклувальної ради Показати IP 29 Квітня 2013 23:35
Да, медсестра там адекватна, как мне показалось, малого туда вожу, ну строгая чуть, но это нормально для медсестер. А тебе, может, по личному че насолила раз уж ты так-- не людина? Ну теперь точно, садик на ПЕРВОМ месте, как и обещали, когда ребенка принимали.
Просто Марія Показати IP 29 Квітня 2013 14:49
Хочу відповісти тим, хто плаче про те, як багато платить за садочок. Давно пора зробити як в Польщі: до обіду оплачує перебування держава, а після обіду - батьки і не 100 - 200 грн, а 4 рази більше. І всі задоволені: фонду садочка немає, на ремонт групи не здають, лише кожен має принести з дому індивідуальні засоби гігієни, зарплати у персоналу високі - вихователька отримує до 1,5 тисячі доларів. І харчування у них не таке як у нас: перше, друге і компот. А на сніданок 2 сосички-палички, 1 кусочок хліба, ложечка салату з бурячка або варена міні-морква; на обід майже те саме тільки різноманітніші варені овочі і може бути варене м'ясо. І сплять на спеціальних розкладних ліжечках, які потім збирають і складають в кладовій або в шафі. Може і нам зробити такі ж умови перебування. Тоді можливо деякі мами не будуть віддавати дітей в садочки, особливо ті, які сидять у декреті з другою дитиною: старшу в садок, бо вдома ради не дає з двома. Ось і місця вивльняться, для тих кому це дійсно необхідно, бо люди працюють.
Космополит Показати IP 29 Квітня 2013 15:59
Как-то я не поняла ПРосто Марию, а при чем тут Польша, к воровству, там бы за это не просто сел дед а и пол садика при этом, и компенсации родителям за нанесенный вред детям, дали-бы как минимум тысяч по 10 ЭВРО... Вот уж правда, крыть нечем - съезжай на что-попало!
Просто я Показати IP 1 Травня 2013 14:41
Мені цікаво, винних наказали, чи все так і замняли, хоч дітей почали краще годувати, бачила репортаж вчора по СТБ, казали що порції стали більшими.
уважний до Просто я Показати IP 1 Травня 2013 21:15
Виступаючи на СТБ Кралюк, називаючи перелік вкрадених продуктів, оголосив, що курок було винесено дві. Хоча він же сам затримував злодія і бачив перелік продуктів. Стидоба тим хто крав у дітей, але це вже схоже на "три магнитофона отечественних, піджак замшевий - три". І сосиски у меню садочка ніби не передбачені, як їх могли ділити на частини?
Масяня Показати IP 14 Травня 2013 17:33
Люди добрі, схаменіться, що за коментарі??????????? Осуджувати всіх можна, оцініть для початку себе... Те, що він взяв - це йому добром не вернеться, давайте з Вами будем слідкувати кожен за собою, а якщо всі так будуть робити, то такого нахабства не буде ніколи... А за садками потрібно слідкувати, бо там таке буває на сніданок, обід чи вечерю, що , вибачте на слові "бридко" дивитися, не то що їсти дитині.... Щасливі ті діти, які народилися в родині, яка менше всього знає дитячий садок...
Зальотний Морячок Показати IP 19 Травня 2013 22:31
Поряд з цим нам - робітникам КП цікаво а чи може пан Кралюк пояснити громаді як він обліковує кошти в АВТОПАРКСЕРВІСІ? адже кошти щочетверга та щонеділі збираються з понад 2 (двох) тисяч автомобілів за парковку. а це не багато не мало - 20 гривень з авто в базарний день. лише частина коштів вноситься офіційно на рахунки - все інше - іде на розвиток сімейного бюджету морячка -Кралюка. так шо Санич не бикуй і перестань блюзнірствувати P.S. чи ти може хочеш і в садіку сосиски сам тирити? чи чергову коханку прилаштувати? P/P.S. прошу щановну прокуратуру перевірити діяльність великого вождя Санича особливо йогоо дурнуваті махінації щодо різного роду ідей із залученям міськради
мама Показати IP 26 Травня 2013 00:45
Бог не теля бачить з відтеля. Але перш за все те, як ти віднесешся до людей, так доля тобі і віддячить і це є правдою
МАМА Показати IP 5 Грудня 2013 18:15
Моя дитина ходить у №34 садочок і в мене немає притензій на нього, тому що там привітна завідуюча та прекрасні вихователі .А ще хочу відмітити що ходить у групу *Журавлик* там взагалі хороші вихователі та помічник вихователя... Коли не зайду завжди чисто та все блистить ,а як там вихователі займаються з дітьми ,моя дитина задоволена що має таких вихователів ...Я В дома неможу справитися з однією а як вони взагалі справляються з двадцятьма .Там на майданчиках дуже гарно все викладено камінчиками і на клумбах порядок.Видно що є хороша хазяйка яка турбується про свій заклад . І ТЕ ЩО ТУТ НАПИСАЛИ ВИ ВСІ ТО ТО НАСТОЯЩИЙ БРЄД то ви не судіть а ставте памятний тому садочку який має "№ 34 приводьте своїх дітей туди там дуже гарно і ваші діти будуть в захваті....ДЯКУЮ ДУЖЕ ВСІМ А ОСОБЛИВО ФІЛЮК СВІТЛАНІ ВОЛОДИМИРІВНІ(завідувачу садочка)
Анонім Показати IP 26 Квітня 2016 01:01
Жахливо, що крадуть, що бачать і знають це працівники шкіл, дитсадків, а це покриває адміністрація. Все пов'язано. Якщо ти про це скажеш, чи поскаржився, тебе розтопчуть. Допоможіть.З пов. Покровська Багачка, Хорольщина.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus