USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку хочуть зробити автомобільний клуб для людей з обмеженими можливостями*

4 Вересня 2012 15:06
У тому, що 2012-й – рік Ігоря Палиці і він обов’язково стане депутатом переконані срібні призери міжнародного ралі спортсменів-візочників.

У Чернівецькій та Івано-Франківській областях відбулося міжнародне ралі «Буковинські Карпати-2012» для людей з обмеженими можливостями на автомобілях з ручним керуванням. Учасники змагань своїм прикладом доводять, що фізичні вади не можуть бути перешкодою на шляху до досягнення високої мети. Ці мужні люди вміють радіти кожній миті життя і є гідними для наслідування тим, хто втратив надію і опустив руки.

У ралі брали участь понад 40 екіпажів. Окрім українських гонщиків, помірятися силами приїхали спортсмени-візочники з Білорусі, Молдови, Польщі, Німеччини, Росії, Румунії та Чехії. Траса змагань була розділена на 9 етапів, а її довжина склала 350 кілометрів.

Волинь представляли два екіпажі: Валентин Шабунін та Михайло Новосад, Олексій Сундієв та Ольга Дубінська. Добре, що сильних духом людей підтримує відомий благодійник, народний депутат України Ігор Палиця.

«У травні відбувся перший етап цього ралі «Каштани Києва», – розповідає Валентин Шабунін. – Наш екіпаж був другим. І потрапили ми на них лише завдяки Ігорю Палиці. Адже автомобільні гонки – це досить дорогий вид спорту і якби не фінансова підтримка мецената, ми б не змогли брати участь у змаганнях. Він завжди з увагою та розумінням ставиться до наших проблем і допомагає їх вирішувати».

У ралі «Буковинські Карпати-2012» пілот Валентин Шабунін та штурман Михайло Новосад на автомобілі з ручним керуванням Skoda Octavia завоювали срібні медалі. Це вже їхні п’яті змагання. А перший успіх був у 2010 році, коли лучани на старенькому «Запорожці» зайняли друге місце у престижному міжнародному ралі.
У спортсменів-візочників ‒ чимало планів, і вони намагаються втілювати їх у життя, адже тепер мають постійну і надійну підтримку від народного депутата Ігоря Палиці.
«Ми сподіваємося за його допомогою відкрити у Луцьку автомобільний клуб для людей з обмеженими можливостями, – розповідає Михайло Новосад. – Хочемо, щоб інваліди могли отримати водійські права і відкрити для себе світ. Дуже важливо, щоб люди не сиділи у квартирах і не почували себе самотніми, а виїжджали і спілкувалися».
«Перед змаганнями Ігор Палиця бажав нам перемоги, і ми йому також бажаємо виграти парламентські перегони, – додає Валентин Шабунін. – Адже 2012-й – це рік Ігоря Палиці і він обов’язково стане депутатом».

Володимир ПЕТРУК
На фото: Михайло Новосад, Олексій Сундієв, Валентин Шабунін
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андрій Показати IP 4 Вересня 2012 16:45
Молодці! Так тримати. Ще б усі кандидати підтримували таких сильних духом хлопців.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus