USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

У новому «Промені» буде 3 кінозали, боулінг та ресторан

29 Серпня 2012 18:03
Луцький кінотеатр «Промінь» через місяць може стати власністю ТзОВ «Розважальний центр «Промінь» ‒ фірми з майже повністю британським капіталом, що була єдиним претендентом на придбання приміщення.

Про це стало відомо за результатами конкурсу з продажу цього об’єкта, що відбувся 29 серпня.

ТзОВ «Розважальний центр «Промінь» залишається підтвердити факт купівлі приміщення кінотеатру, підписавши з міськрадою договір купівлі-продажу і сплативши впродовж місяця до міського бюджету 7 мільйонів 71 тисячу гривень.

Саме у стільки оцінила приміщення мерія, ‒ розповів після завершення конкурсу начальник відділу управління майном міської комунальної власності Луцької міськради Тарас Яковлев. Водночас додав, що безпосередньо скарбниця обласного центру поповниться від продажу «Променя» на 6 мільйонів гривень, решта коштів, як податок на додану вартість буде спрямовано до держбюджету.

Власне, конкурс відбувся за участю представників комісії, що опікувалася його організацією і проведенням. Оскільки голова комісії, заступник міського голови Василь Байцим наразі перебуває у відпустці, його замінив заступник голови комісії Тарас Яковлев. Участь у засіданні взяли також три працівники відділу управління майном комунальної власності, голова постійної комісії міської ради з питань комунального майна та приватизації Олександр Пилипович і начальник юридичного відділу ради Марина Мартіросян.

Члени комісії дійшли згоди щодо умов, які муситиме виконати фірма-інвестор з «відродження» «Променя». Мова про те, щоб власник приміщення до березня 2015 року здійснив реконструкцію кінотеатру, зберіг його функціональне призначення, облаштував концертну залу на 700 або більше місць, а також у випадку невиконання хоча б однієї з зазначених умов, повернув приміщення у власність громади.

Зі слів Яковлева, аби виконати усі визначені договором купівлі-продажу вимоги, ТзОВ «Розважальний центр «Промінь» планує інвестувати в «відродження» кінотеатру 15 мільйонів 150 тисяч гривень.

Обговорюючи деталі операції з продажу «Променя», члени комісії дискутували лише щодо штрафних санкцій, що їх застосовуватимуть до власника приміщення у разі невиконання умов договору, ‒ розповів Яковлев і пояснив «штрафні санкції ‒ 0,1% від не вкладених інвестицій в день. Тобто, якщо інвестор не доробив якихось робіт на 1 мільйон гривень, то від 1 мільйона гривень 10 тисяч гривень в день він повинен сплачувати».

Щоправда, члени комісії переконані, що інвестор добросовісно виконає зобов’язання. Принаймні, зважаючи на представлені фірмою передпроектну документацію, мова йде про масштабні роботи.

Пообіцяв, що інвестори будуть сумлінними й директор ТзОВ «Розважальний центр «Промінь» Роман Євліков. «Ми маємо намір зробити з сьогоднішнього «Променя» перлину міста Луцька. Вкласти немалі гроші у це, а міськрада себе застрахувала, бо є серйозні штрафні санкції, і ми йшли на конкурс, щоб зробити достойний розважальний центр».

Зауважимо, що у передпроектній документації зазначено, що в оновленому «Промені» буде концертна зала на 700 місць, два кінозали на 100 і 150 місць, а також боулінг і ресторан. Фасад приміщення планують зробити скляним. Щоправда, зауважив Тарас Яковлев, остаточне рішення щодо вигляду «Променя» після реконструкції ухвалюватиметься після погодження проекту з іншими власниками приміщення, а також в управлінні містобудування та архітектури міськради.

Наразі ж, як пояснив Тарас Яковлев, вирішується питання звільнення тієї частини приміщення, яку купує ТзОВ «Розважальний центр «Промінь» від орендарів. Посадовець запевнив, що проблем не буде, адже «представник орендаря, адже самого орендаря немає в Україні, з дорученням підходив; вони написали заяву про вивільнення приміщення; до суботи там буде виставка і в понеділок приміщення звільнять».

Термін окупності проекту з оновлення «Променя», за словами Євлікова, щонайменше 7-8 років. Втім, попит на такі розважальні послуги буде, стверджує він: «Ми плануємо закупити сюди найсучасніше обладнання. Це дуже великі гроші і швидко це не окупиться однозначно. Але, гадаю, ми зробимо такий заклад, який буде користуватися попитом – затишний, сучасний і з гарним сервісом».

Нагадаємо, про продаж кінотеатру «Промінь» вперше заговорили 29 квітня 2011 року.

Рішення щодо продажу кінотеатру обранці громади ухвалили під час сесії міськради 28 березня цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
сеня Показати IP 29 Серпня 2012 19:26
а з кинотеатром батькивщиначто какая єво судьба.
Лучанка Показати IP 30 Серпня 2012 09:49
І персонал набирайте тоді вже відповідний,а не "шо нібудь"!!!
Депутат Показати IP 30 Серпня 2012 11:15
З Лучан роблять лохів,його можна було дорожче продати. А Вам кореспонденти ВН повинно бути соромно,-продаєтесь за копійки!
Бояринъ Показати IP 30 Серпня 2012 12:44
Чьих будет Роман Евликов?
олег Показати IP 30 Серпня 2012 14:13
може людина Палиці?
олег Показати IP 30 Серпня 2012 14:16
а може має якесь відношення до Регіонів, бо говорить російською
Богдан до олег Показати IP 30 Серпня 2012 16:56
Роман Євліков - британский подданый, гражданин Австралии. Так щас все украинские бизнесмены - иностранцы, кстати.Чтобы если что, жареный петух клюнет, так "шмыг из страны", и порядок.Такое се-ля-ви, однако!
Юрко Показати IP 30 Серпня 2012 18:38
Піпець! Так з лучан знущатись, спочатку довели до... а потім скуповують все, а мер допомагає!!!
Пізнайко Показати IP 31 Серпня 2012 00:55
ціна явно "завищена". 1. Спробуйте зараз побудувати таке приміщення за 7 млн гривень (проект+комунікації+будматеріали+дозволи і т.д.) може і буде 7, тільки у.е. 2. Саме місцезназодження тільки чого варте, там земля дорожча
Оксана Показати IP 4 Вересня 2012 10:05
І публічний будинок для депутатів імажорів
Лучанин Показати IP 4 Вересня 2012 19:14
Пропоную продати будинок Обласної ради як кубло бандитських угрупувань
Инкогнито Показати IP 5 Вересня 2012 13:13
Влни мали з цього великий откат ось чому так дешево , доречі чекайте на нові будиночки для наших політиків )))
Ім'я Показати IP 7 Вересня 2012 15:22
Будівництво школи в селищі Головне, що в Любомльському районі, коштуватиме понад 41,5 мільйона гривень.
старец Показати IP 30 Травня 2015 17:35
Уже прозвали новий проминь-"Дурдом" хотилось щоб це прилилипло
Алекс Показати IP 23 Серпня 2015 10:40
На першому поверсі вже висіла вивіска "Євроодяг", сьогодні зняли . Оновлений Промінь з секондом . Початок непоганий ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus