USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

10 червня: події, факти, дні народження

10 Червня 2015 00:00
День народження 10 червня відзначає прозаїк, член Національної спілки письменників України, уродженець Луцька Юрій Сичук (на фото).

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає його зі святом і бажає здоров’я, благополуччя і нових звершень.

Окрім цього, 10 червня святкує день народження Тимощук Сергій Іванович. ІА Волинські Новини вітає зі святом та бажає здоров’я, щастя і добробуту Вам і Вашій родині, великих успіхів і здобутків в усіх справах, наснаги та натхнення, довгих років життя у міцному родинному колі та серед вірних друзів і надійних партнерів.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Іменини за православним календарем святкують Василь, Дмитро, Захар, Ігнатій, Іраклій, Макар, Микита, Павло.

Наша хроніка:

Торік 10 червня ми повідомляли, що 5 родин з Волині стали Праведниками світу. Відзнаками їх нагородив Надзвичайний та Повноважний посол Держави Ізраїль в Україні Реувен Дін Елему Луцьку.

Цього дня у 2013 році ми розповідали, як у Луцьку «воюють» зі спекою. Молодь міста вирішила розважитись, освіжитись і набратися позитивних емоцій і не просто так - а прямо у міському фонтані.

У 2012 році у Луцьку захищали українську мову. В обласному центрі Волині відбувся мітинг на захист української мови.

У 2011 році миписали про «маленьку дорожну революцію» у Луцьку, яку дозволив влаштувати губернатор Волині. Тоді виділили 30 мільйонів гривень для ремонту доріг.

Народилися:

Цього дня народилися американська кіноактриса Хетті Макденіел (стала першою володаркою «Оскара», врученого темношкірому артистові, - за роль у фільмі «Віднесені вітром»), український актор театру й кіно, легендарний ведучий програми «На добраніч, діти!» Петро Вескляров (Дід Панас), радянський учений-кардіолог, академік Євген Чазов, радянська естрадна співачка, виконавиця «Пісеньки про ведмедів» у фільмі «Кавказька полонянка» і «Помоги мне!» у фільмі «Діамантова рука» Аїда Ведищева (Іда Вайс), учасник партизанського руху на Волині Анатолій Бринський, український письменник і політик Василь Шкляр, італійський футболіст і тренер Карло Анчелотті, «посол доброї волі» СРСР, радянська школярка, яка у 1986 році відвідала США з «місією миру» у відповідь на візит Саманти Сміт, Катерина Личова, український журналіст і політик, народний депутат Андрій Шевченко.

Сталося:

1793У Парижі створено перший у світі публічний зоопарк.

1909Пасажирський корабель «Славонія», що зазнав катастрофи біля Азорських островів, уперше в світі використав сигнал SOS. Цей сигнал був прийнятий у правилах радіозв'язку німецьким урядом 1 квітня 1905 року, та став міжнародним згідно з ухвалою другої Міжнародної радіотелеграфної конвенції, що була підписана 3 листопада 1906 та набула сили 1 червня 1908 року. До того часу, і протягом кількох років після цього, використовувалися кілька різних сигналів, найпоширенішим з яких був CQD.

Перше відоме використання сигналу SOS — лайнером «Славонія» 10 червня 1909 року. Проте, навіть після цього існував деякий опір серед операторів проти нового сигналу, і навіть у квітні 1912 року, під час катастрофи лайнера «Титанік», корабельні оператори передавали як сигнали CQD, так і SOS.

1943Угорець Ласло Біро винайшов кулькову ручку. В сучасному вигляді кулькова ручка винайдена угорським газетним редактором Ласло Біро в 1940 році. Він, втікаючи від переслідувань нацистів, емігрував до Аргентини. Такі ручки називають в його честь «біроме». Спочатку кулькові ручки призначались для Королівських військово-повітряних сил Великобританії, оскільки звичайні чорнильні авторучки не функціонували в літаках на значній висоті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus