USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

5 родин з Волині стали Праведниками світу

10 Червня 2014 17:47
5 родин з Волині та Тернопільщини отримали звання Праведників світу. Відзнаками їх нагородив Надзвичайний та Повноважний посол Держави Ізраїль в Україні Реувен Дін Елем у Луцьку.

У стінах Луцької міської ради відзначали нащадків тих людей, які, ризикуючи власним життям, рятували долі євреїв, на яких оголосили полювання німецькі нацисти.

Вже понад 20 років Посольство Держави Ізраїль в Україні проводить урочисті церемонії нагородження дипломами та медалями Праведників народів світу в Україні. Серед інших держав, за кількістю осіб, які мають таке почесне звання, Україна посідає 4 місце, поступаючись лише Польщі, Нідерландам та Франції.

Як зауважив у своїй урочистій промові Надзвичайний та Повноважний посол, ізраїльтяни не забувають подвигів людей, які рятували євреїв, вони вдячні їм та їхнім родинам.

«Сьогодні віднайшовся ще один маленький шматок пазлу, який наша країна складає вже більше 60 років. Наше завдання - знайти всіх тих, хто робив просто неймовірні вчинки – рятував людей, незважаючи на всі смертельні небезпеки. Я дуже сподіваюся, що всіх Праведників вдасться знайти та віддати їм належну шану», - заявив Реувен Дін Елем.


Відтак, звання Праведників народів світу отримали Барбарук Іван та Оксенія та їхній син Іван (посмертно), Масло Іван і Текля (посмертно), Мосійчук Сергій і Віра, Печені Михайло і Зоф'я (посмертно), Жигадло Федір і Горпина (посмертно). Нагороди з рук посла отримали нащадки родичів, оскільки їх дідів та батьків вже немає в живих.

Як зауважив в розмові з журналістами Надзвичайний та Повноважний посол Держави Ізраїль в Україні Реувен Дін Елем, людям, які чинили страшний злочин проти цілого народу, немає і не може бути прощення. Мовляв, сьогодні є чимало структур, які розшукують осіб, причетних до геноциду євреїв, після чого ті постають перед судом навіть в 92-річному віці. Разом з тим, посадовець зауважив, що сучасне покоління німців та тих народів, які їм у свій час допомагали, ні в чому не винне, тому звинувачувати їх у чомусь - просто безглуздо.

Довідка:

Праведники народів світу (івр. חסידיאומותהעולם‎, хасидей умот ха-олам) - термін використовується в юдаїзмі і стосується не-євреїв, які виконують Сім законів нащадків Ноя і таким чином заслуговують на царство небесне.

Також термін використовується державою Ізраїль для відзначення не-євреїв, які ризикували життям під час Голокосту, щоб врятувати життя євреям від знищення нацистами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Andrij Показати IP 10 Червня 2014 18:54
evreji xoroshe zavzdu pamjatajyt, djakyjemo vam za dopomogy!
титушко Показати IP 10 Червня 2014 19:11
в 1911 році луцьк єврейське містечко на 80%. при підписанні всіх статей Євроасоціацією і Україною вступає у справу рестітуція.повернення нерухомого майна правоприемним спадкоємцям.-ось за що платять бені вальцмани Етінзони
Пташка до титушко Показати IP 10 Червня 2014 20:35
населення міста 26 тисяч осіб,іудеїв -9468.Тож де тут 80%.Неосвічений,то не пиши дурниць. Приклад милосердя показали українці,євреї віддячили памятю про ці події.Щоб жодна нація більше не зазнала такого злочинства та винищення,миру нам всім.
леа до Пташка до титушко Показати IP 10 Червня 2014 21:38
коментар було видалено
титушко до Пташка до титушко Показати IP 10 Червня 2014 22:12
9468 иудеев + поляки владели почти 95%недвижимости.от ЦУМа вниз веером по Л .Украинки значит владельци должны готовитсья к перемене статуса квартирного хозяина к квартиросьемщика у хозяина -прм-Leszek Fishman
Шана Послу і народу Показати IP 10 Червня 2014 21:27
Молодці!
титушко Показати IP 10 Червня 2014 21:33
Приклад милосердя показали українці,євреї віддячили памятю про ці події.---- 1911-50%відкритих скритих30% щоб не служити в москалях.ми всі бачимо як коломойський дякує террором.ви спонсори братовбивства
33 квартал Показати IP 11 Червня 2014 01:19
Согласно закону Яд Вашем уполномоченный «Предоставлять почетное гражданство Праведникам народов мира, или в случае их смерти, памятное гражданство государства Израиль в заслугу за их действия». Любой отмечен как Праведник народов мира получает право на сертификат от Яд Вашем. Если обладателя титула уже нет в живых, его ближайший потомок получает право на памятное гражданство в награду за Праведника народов мира. Получатели, которые решили жить в Израиле получают пенсию, которая равняется среднему национальному доходу, бесплатное медицинское обслуживание, а также возможная помощь в ведении хозяйства и уходе. В Украине зарегистрировано 2 402 Праведника народов мира.
віталька Показати IP 11 Червня 2014 09:18
які евреї, які праведники - х***я!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus