USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

10-річна дівчинка підіймає майже дві свої ваги. ВІДЕО

9 Липня 2012 14:10
10-річна дівчинка на інвалідному візку Ксенія Токар з маленького села Колодниця піднімає майже дві свої ваги. Спортсменка мріє про паралімпійські медалі.

Про це повідомляє ICTV.
До інвалідного візка дівчинка прикута з дитинства – у неї вроджена недуга хребта. На ногах Ксенія ніколи не стояла, втім хвороба не зламала дух дитини, половину свого життя вона займається спортом. Її силі та завзятості заздрять навіть дорослі.
«Найбільшу вагу я піднімала ‒ 40 кілограмів, а сама важу десь 25. Не важко, бо я розумію, що можу це робити і хочу», ‒ каже майбутня чемпіонка.

У спорт її привів тренер паралімпійців, родич Ксенії. Для неї спорт – це життя, ‒ каже він.

Про спортивні здобутки мова спочатку не йшла, вони просто хотіли зробити дівчинку здоровою. Уже 5 років вони працюють у парі, і результати тренувань вражають – дівчинка почувається значно краще і тепер мріє лише про спортивну кар’єру.

«Ксенія відчувала себе тільки по груди – руки, плечі. Низ взагалі не відчувала. Ні преса, ні спини. Заняття реабілітаційні дали змогу їй краще відчувати ноги і пальці в деякій мірі», ‒ розповідає заслужений тренер України Валерій Дружинович.

Родина пишається Ксенією. Кажуть, дівчинка не за віком доросла – тренуючись тричі на тиждень, вона ще й незамінна мамина помічниця: допомагає прибирати та варити їсти. Вчиться на відмінно та ще й брата готує до першого класу. Захоплюється малюванням. А ще має багато друзів.

«Я люблю її. Вона мені допомагає вчити букви, цифри, читати, писати», ‒ каже брат юної спортсменки Сергійко Токар.

«Вона дуже терпляча, розумна, не боїться труднощів, свої проблеми вирішує сама, дуже самостійна», ‒ розповідає мама Ксенії, Лілія Токар.
Нині спортсменка тренується, аби гідно виступити на чемпіонаті України з пауерліфтингу. Та на змагання поїде за 4 роки, бо ще надто юна. Стати паралімпійською чемпіонкою – заповітна мрія Ксенії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus