USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Росіяни вигадали купальники для православних. Фото

9 Липня 2010 16:11
На російському ринку з'явилися канонічні православні купальники - за словами модельєрів, вони відповідають нормам православного християнства.

Про це інформує Gazeta.ua з посиланням на News2ru.

Новий пляжний одяг повністю маскує талію, груди, стегна і плечі. Він скоріше схожий на вільний гідрокостюм або гібрид спортивного трико з тунікою. Розробники суворого купального одягу стверджують, що керувалися побажанням клієнтів виглядати модно і православно.

Православ'я ніяк не регламентує гардероб купальника. А поява православної лінії на ринку пляжного одягу не більше, ніж комерційний хід, - упевнений доцент кафедри вивчення релігій РДГУ Борис Фалік.

«Найбільш нормальною реакцією церкви на пляжну моду було ствердження одного зі священиків, що пристрасті розпалює не одяг людини, а гріховні думки», - вважає експерт.

«Відмінність православної людини, яка купається, полягає лише в наявності хрестика на шиї, не надто помітного купального костюма на тих місцях, де він має бути, відсутності сигарети в зубах, алкоголю в мізках, сленгу і лайки у мові», - пише на сайті «Православ'я і світ» протоієрей Олександр Авдюгін.

Першопрохідцем у пляжній релігійної моді став іслам. Кілька років тому для мусульманок розробили купальники, які виглядають як довга сукня з капюшоном. Пляжний одяг назвали «буркуні». Завдяки цьому костюму мусульманки тепер можуть відвідувати громадські пляжі і басейни.

Варто відзначити, що в буркіні покупатися дадуть не скрізь. Так, минулого року для француженки, яка сповідує іслам, такий одяг став причиною відмови в пропуску в басейн. Адміністрація вирішила, що буркіні не відповідає санітарним нормам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олександр Показати IP 9 Липня 2010 17:14
Дуже сумніваюся, що такі купальники користуватимуться попитом. Хіба що черниці їх купуватимуть, та й то не знаю, чи їх ігумені благословлятимуть на річку ходити...
Депутат Показати IP 9 Липня 2010 22:21
Да особливо загаряти класно втаких купальниках...ха-ха-ха....
маруся007 Показати IP 9 Липня 2010 22:45
на днях я бачила в інтернеті такі самісінькі купальники, тільки для ... мусульманок. Дивно, хто в кого скопіював?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus