USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Дивує вибірковість «правосуддя Савченка», – батько постраждалого в ДТП школяра

11 Лютого 2019 18:11
Батько хлопчика, якого в 2016 збив автомобіль пенсійного фонду Луцька, каже, що на прохання дати оцінку керівниці держструктури, яка затягує слідство, голова Волинської ОДА надіслав відписку.

«Як місцевому князьку спалили машини, то відразу і з Києва силовиків стягує, і війни оголошує. А на те, що держструктура не визнає провини в тому, що збили дитину, йому все одно», – обурюється батько Сергій Денисов, який звернувся в редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини.

9 листопада 2016 року на вулиці Огієнка в Луцьку трапилася ДТП з потерпілими. ВАЗ-210430, яким керував 20-річний лучанин, скоїв наїзд на 12-річного школяра. Внаслідок ДТП пішохід отримав значні тілесні ушкодження. Згодом стало відомо, що автомобіль, який збив дитину, належить управлінню Пенсійного фонду України в місті Луцьку, а на момент скоєння ДТП за кермом перебував водій Віталій Онопрійчук, який віз керівницю об’єднаного управління Тамару Козачук.

Як розповів Сергій Денисов, незважаючи на те, що ДТП сталася осінню 2016 року, лише на початку вересня 2017-го справу передали до суду. А за цей час працівники пенсійного фонду ні разу не поцікавилися здоров’ям дитини. Ба більше, Віталій Онопрійчук, який на момент скоєння аварії виконував свої прямі службові обов’язки, не визнав того, що скоїв наїзд на школяра.

ЧИТАТИ ЩЕ: КЕРІВНИЦЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ ЛУЦЬКА ФАЛЬСИФІКУЄ СПРАВУ ЩОДО ДТП, У ЯКІЙ ЗБИЛИ ДИТИНУ

«Ніхто навіть не вибачився ні переді мною як батьком, ні перед дружиною чи сином. Як можна було жодного разу не прийти до лікарні, не поцікавитися?.. Цей хлопець-водій мені в сини годиться, він міг би хоч у суді попросити вибачення. Але він навіть не визнає своєї вини», – обурився Сергій Денисов.

Він розказав, що його син через аварію був змушений перенести 8 операцій (на селезінці та нозі, яка була пошкоджена в трьох місцях). Хлопець рік провів у інвалідному візку та не відвідував школу. Зараз дитина потребує постійного лікування.

«Насамперед я хочу, аби громадськість могла дати оцінку діям такого держслужбовця (Тамарі Козачук, – ВН). Як людина, яка прикривається владою, взагалі може бути на такій посаді?» – заявив Сергій Денисов.

Ще минулоріч він заявив, що підготує листи-звернення з вимогою оцінити дії чиновниці, які направить на ім’я голови Волинської ОДА, генерального прокурора області та президента. Як стало відомо згодом, ніякого результату це не принесло.

«Я звертався до Володимира Гунчика (екс-голови ОДА, – ред.), але він нічим не допоміг. Прийшов новий голова ОДА, і я подумав, що хоча б він вплине на ситуацію. В червні 2018 року я прийшов до нього на прийом, розповів про ситуацію, яка склалась. Я не прошу впливати на слідство, тим більше, що це не в його компетенції. Хай дасть оцінку діям голові пенсійного фонду, яка бачила мене на суді і навіть не вибачилась за цю аварію.

Хвилин з 10 ми поговорили, а згодом від його заступника прийшла банальна відписка, мовляв, суд все встановить. Я погоджуюсь, суд має поставити крапку в цій історії, але слідство навмисно затягують, аби не притягнути до відповідальності винних», – каже Сергій Денисов.
Зі слів чоловіка, голова ОДА заявляє, що не має повноважень втручатись в роботу суду чи силових органів, натомість після підпалу майна дружини голови Підгайцівської ОТГ він кардинально змінює свою риторику.

«Коли дитину збила машина серед білого дня, а суд затягують всіма можливими способами – це йому не цікаво. Але як тільки місцевому князьку спалили техніку, то голова ОДА і силовиків з Києва готовий визивати, і війни оголошувати. Дуже дивує така вибірковість і дволикість по відношенню до проблем волинян», – обурюється батько постраждалого хлопчика.

З його слів, ще в кінці року в справі призначили додаткову експертизу, яку проведуть аж навесні через «невідповідні погодні умови».

«Як призначали експертизу пізньою осінню, то не знали, що взимку буде слизько? Це абсурд, і такими рішеннями всіляко затягують справу», – резюмує Сергій Денисов.

Нагадаємо, у ніч на 30 січня невідомі підпалили майно дружини голови Підгайцівської об’єднаної територіальної громади Юрія Семенюка. Голова ОДА Олександр Савченко заявив, що бере на особистий контроль напади для активістів та політиків, які були на Волині з 2014 року. Багато із них він пов’язує із партією «УКРОП» та «Вартою порядку». Цю заяву спростував очільник волинського осередку Вячеслав Рубльов, який зазначив, що Савченко взяв на себе функцію суду і тисне на правоохоронців.

Читати ще: «Савченка припекло в голову»: що пишуть волиняни щодо «оголошення війни» головою ОДА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Хлоп Показати IP 11 Лютого 2019 18:47
А за розбійний напад на сім'ю адвоката Сергія Сафулька йому в лице тицяли і що, щось змінилося - воно мусор, тільки пити і красти. Нічого для волинян не зробив в не зробить. Дякуючи каналу Аверс хочу почули ідіотську мову гебернатора- неосвічену пихатість слуги народу. Гіршого ще на Волині не було!
всезнайко Показати IP 11 Лютого 2019 20:32
на волинь як не г*вно то тріска все що поршенко дає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus