USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Глава Укрзалізниці Бальчун заявив про «атаки» на нього

24 Листопада 2016 17:38
Генеральний директор «Укрзалізниці» Войцех Бальчун заявляє, що реформа на залізниці вимагає багато часу. Та додає, що наразі проти нього активно проводиться кампанія у пресі, - повідомляє "Минпром".

«З початку моєї місії в Україні я чую два слова: quick wins (швидкі перемоги) і PR. Цікаво, що б на це відповіли колеги з Німеччини або інших європейських країн, в яких системні реформи залізниці впроваджуються вже багато, багато років? В Німеччині - більше 20 років. Я думаю, що вони б або розсміялися, або покрутили б пальцем біля скроні. Реформування залізниці, особливо такий великий, як «Укрзалізниця», вимагає часу. Якщо до цього додаємо ще немислимий в західному світі масштаб патологій - то повинні говорити про роки, і то, це за умови безумовної політичної підтримки», - йдеться в заяві Бальчуна, розміщеному на сайті «Укрзалізниці».

Бальчун також заявив, що в разі, якщо Україні потрібні справжні, системні реформи, їй необхідно запастися терпінням. «Якщо ж їй потрібні тільки красиві гасла і PR, зі збереженням існуючих схем і патологій, то потрібно взяти свого, добре укоріненого в місцевій реальності, українського менеджера», - каже польський топ-менеджер.

Водночас, як стало відомо, наразі Бальчун вимушено перебуває на лікарняному та лікується вдома від отруєння. Про те, чим саме отруївся, Бальчун не знає. Через нездужання польському фахівцю довелось скасувати багато зустрічей та переробити робочий графік, - передає ТСН.

Разом з тим, глава «Укрзалізниці» поскаржився, що поки він хворіє, проти нього проводиться активна кампанія у пресі. Його обвинувачують у неефективному керівництві, невмінні використовувати бюджет тощо. Балчун у офіційній заяві на сайті УЗ повідомив, що мав подібні проблеми й у Польщі – стикався з спротивом колишніх керівників.

Нагадаємо, в кінці жовтня міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що процес адаптації нового керівника «Укрзалізниці» затягнувся.

Як відомо, 20 квітня Кабінет міністрів призначив Бальчуна генеральним директором "Укрзалізниці". Як заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, новий топ-менеджер дозволить "Укрзалізниці" заощадити 7 мільярдів гривень.

Однак, обіцяної економії поки не проглядається, а відомство, як і раніше продовжують стрясати корупційні скандали. Проблеми залізниці польський реформатор передбачає вирішити досить простим і простим способом - піднявши тарифи на вантажоперевезення на 25%, на пасажирські перевезення - на 35%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
не Показати IP 24 Листопада 2016 18:30
пришелся ко двору .як і всі останні. А "наші" це насралики .насірови .бушми і всякі інші "реформатори"-такі ніколи не потонуть в болоті укр політики.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus