USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучани побоюються, що їхній будинок злетить у повітря

21 Травня 2015 16:27
Через дії сусідки, лучани побоюються, що залишаться без даху над головою.

Про це стало відомо під час засідання комісії з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження сьогодні, 21 травня.

Депутат Сергій Сівак розповів, що учора він побував на зборах мешканців будинку на вулиці Захарова. Такі збори там проводяться не вперше. Річ у тім, що одна з мешканок будинку забуває вимикати на кухні газ. Був випадок, коли жінка поставила на кухні чайник, але його не забрала, навіть коли вода википіла.

«Мешканці бояться, що той будинок злетить у повітря», - каже депутат.

Він розповів, що будинок – колишній гуртожиток, переведений в житловий фонд. Багато з мешканців після приватизації переробили кімнати на кухні. Але згадана лучанка Карпюк такої можливості не мала, відтак, вона залишалася без кухні. Тому міськвиконком виділив кухню у спільне користування на 3 квартири.

«Але ця жінка вирішила, що кухнею буде розпоряджатися одноосібно. Вона ставить чайник, йде з кухні, і закриває двері», - пояснює депутат.

Тож він озвучив побажання від мешканців того будинку: скасувати рішення виконкому, яким кухня виділялася трьом мешканцям, аби кухня була спільною. Тим паче, що одна з сусідок, якій дозволили користуватися тією кухнею, вже свою квартиру продала, а інша відмовилась від сумісного користування.

Натомість заступник міського голови Лариса Соколовська розповіла: на той час, коли виконком приймав згадане рішення, це було справедливо. Адже під час приватизації, хто з мешканців був більш підприємливим, той зміг собі «вхопити» чи то коридор, чи то ще кімнату, де б можна було облаштувати кухню. А ці три жінки не змогли такого зробити, відтак, міськвиконком, зробив добру справу. Тим паче, що за ту спільну кухню було чимало «війн»: приміром, мешканці ставили там свої шафки, розвантажуючи власні приватні кухні.

Власне, депутати проголосували за те, щоб на наступне засідання сесії підготувати проект рішення про скасування рішення міськвиконкому щодо виділення кухні в спільне користування трьом мешканцям будинку на вулиці Захарова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
аяяй Показати IP 21 Травня 2015 18:56
Вот не дай Бог случится беда,тогда с кого спрос?Забывчивой соседке уже будет все-равно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus