USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Новий рік першими на планеті Земля зустріли жителі острова Різдва

31 Грудня 2016 13:15
У суботу, 31 грудня, мешканці острова Кірітіматі (Острів Різдва), що входить до складу республіки Кірибаті, а також жителі Самоа і Королівства Тонга першими на планеті Земля зустріли 2017 рік.

Як з'ясували журналісти «Фрази», для них свято розпочалося о 12:00 за київським часом.

Нагадаємо, в 1994 році один з кандидатів в президенти Кірибаті пообіцяв громадянам, що якщо він переможе на виборах, то зробить так, що на Острові Різдва будуть першими святкувати Новий рік в усьому світі. Він виграв і дотримав слова: переніс демаркаційну лінію часу (умовна лінія на карті годинних поясів).

З того часу Кірибаті розділена на три часових пояси, тому першими святкують прихід Нового року жителі групи островів Лайн, які розташовані східніше, ніж інші острови цієї країни.

Другими увійшли в новий 2017 рік жителі острова Чатем (Нова Зеландія). Зазвичай, ця подія супроводжується дивним природним явищем: вулиці острова наповнюються мільйонами крабів, які мігрують в цей період настільки активно, що місцеві рейнджери змушені перекривати дороги для автотранспорту і, більш того, споруджувати для крабів мости з пластика. Більше 120 мільйонів крабів рухаються по людних вулицях, асфальтованих дорогах і навіть житлових будинків, прямуючи до моря.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 31 Грудня 2016 18:07
пошліть туди двох уркаїнських офіцерів-тиловиків, то крабів за місяць не буде

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus