USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Росія змінила тактику втручання у вибори через соцмережі, – ЗМІ

10 Березня 2019 14:24
Інтернет-тролі з РФ змінюють стратегію та готуються до втручання у вибори президента США 2020 року. Вони поширюють політично-провокаційні повідомлення через фейкові акаунти в соціальних мережах.

Про це пише ТСН з посиланням на Bloomberg, яке цитує експертів з кібербезпеки.

Агентство Інтернет-досліджень, пов’язане з Кремлем, може бути серед тих, хто намагається обійти захист, створений компаніями, зокрема Facebook Inc. і Twitter Inc., щоб знайти і видалити фейковий вміст, який хакери створили, аби розділити американських виборців у президентській кампанії 2016 року.

«Замість того, щоб створювати контент самостійно, ми бачимо, що вони поширюють контент. Таким чином, він (контент) не обов’язково фейковий, і це дає їм можливість ховатися за когось іншого», – сказав Джон Хультквіст, директор з аналітичного аналізу в FireEye Inc.

За словами старшого дослідника загроз в Symantec Corp. Кендіда Вуеста, інші хакери зламують комп’ютери і використовують їх для створення великої кількості облікових записів в соціальних мережах, які виглядають, як справжні, а також правдоподібних фоловерів і «лайків» для них.

Попри очевидність такого підходу, хакери і тролі використовують його напередодні наступних президентських виборів в США.

Вуест повідомив, що він помітив скорочення кількості випадків створення нового контенту за допомогою підроблених облікових записів з 2017 по 2018 рік і перехід до створення масових фоловерів, яких можна було б використовувати для поширення повідомлень, що покликані розколоти суспільство 2020 року.

Директор ФБР Крістофер Рей, виступаючи у вівторок на конференції RSA в Сан-Франциско, заявив, що соціальні мережі залишаються основним засобом впливу іноземних гравців на вибори в США, і бюро працює з компаніями з цієї проблеми.

«Що практично не слабшає і тільки посилюється в ході виборчих циклів – це кампанія зі зловмисного іноземного впливу, особливо з використанням соціальних мереж. Це триває, і ми готуємося до того, що це продовжиться і буде рости до 2020 року», – сказав Рей.

При цьому усунення іноземних кампаній впливу залишається важким завданням для керівництва соціальних мереж. Натаніель Глейхер, глава політики кібербезпеки в Facebook, сказав, що контроль цих спроб є «неймовірно складним балансом».

«Компаніям потрібно знайти способи створити труднощі для зловмисників, які намагаються впливати на дискусію, без одночасного ускладнення цього процесу для користувачів», – зазначив він.

Нагадаємо, раніше соціальна мережа Facebook видалила 364 групи, сторінки і акаунти, які брали участь у скоординованій недостовірній поведінці на Facebook та Instagram. З’ясувалося, що дві інформаційні операції проводилися з Росії. Одна з них була активна в декількох країнах, а іншу проводили спеціально для України. Також у Facebook знайшли схожість у поведінці виявлених акаунтів з тією діяльністю, що походила з Росії перед проміжними виборами у США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Євген українець Показати IP 10 Березня 2019 14:44
Купили цензор.net і до миротворця добираються?
Лучанка Показати IP 10 Березня 2019 15:10
Я взагалі не розумію всього цього. Це з треба бути абсолютно безголовим , щоб якійсь троль в соцмережі повпливав на твою думку і рішення. Таке враження ,що люди заробляють великі гроші за створення цілої армії захисників виборів у соцмережах. З власного досвіду знаю, що ніхто нікого в соцмережах не переконав. Єдине, що класно виходить у тролів та ботів - це все звести до сварок і матюків і все.
!"№угу до Лучанка Показати IP 10 Березня 2019 16:20
Які ж ви наївні, паняночка ... А пУйЛО тролів орденами нагороджує, та фактично з тролів в армії рф створено ще один рід військ. ТАК ЩО НЕ МОЖНА БУТИ ТАКОЮ НАЇВНОЮ.
Лучанка до !"№угу Показати IP 10 Березня 2019 16:52
Ви існуєте в соцмережах? Так ось, до Вашого відома, боти, тролі не тільки зі сторони РФ існують.Зайдіть на Фейсбук і почитайте порохоботів, та ще й порахуйте їх, спробуйте. Ім'я їм - ЛЕГІОН! Іноді складається враження, що тролі тролять тролів. Та ще й рівень троляк примітивний. З обох боків. Розумна людина їх на раз-два вирахує. Та й розумній людині потрібен розумний опонент, щоб переконати. А це дюфсит, як казав колись відомий радянський комік.
!"№угу до Лучанка Показати IP 10 Березня 2019 19:04
Ось бачите, і ви попрощались з дитячою наівністю, вже визнаєте, - що імя ім легіон... Легіон, і не всі такі примітивні і дурні, як ви їх представляєте. ДА Й КЕРУЮТЬ НИМИ ДУЖЕ РОЗУМНІ ЛЮДИ, які за свій трлізм одержують ордени з рук пУЙЛА, так що не переменшуйте їх загрозу ...
Лучанка до !"№угу Показати IP 10 Березня 2019 19:58
Навіть Ви...Коли я читаю "Пуйло", мені здається, що то пише троль , звіряючи своє писання з інструкцією. Бо тільки боти та тролі чомусь полюбляють певні вирази.
!"№угу до Лучанка Показати IP 10 Березня 2019 23:32
Все просто, бо біле то біле, а чорне то є чорне. А пУІЛО це є пУІЛО... Ви так не хвилюйтесь, боя замітив що при слові "пУІЛО" зриває кришу в певної категорії тролів...
Лучанка до !"№угу Показати IP 11 Березня 2019 07:07
А Ви той, хто будь-якого опонента, хто насмілиться сказати слово проти, записуєте у вороги. Ні, в мене кришу не зриває, просто рівень Вашої культури вимірюється і тою лексикою, котру Ви застосовуєте у мові. Але мені особисто неприємно читати не тільки Пуйло, а й Потрошенко, Яйценюх, карлон, Рашка, хохлостан і т.і. Це лексіка не тільки тролів, а й зомбованих громадян і нашої й сусідньої держави. Ви не відрізняєтесь один від одного...Ви - ті, хто не хоче спокою у наших країнах і все робите,щоб ця війна була вічною.
Лучанка до !"№угу Показати IP 11 Березня 2019 07:15
І що Ви хочете довести? Біле-то біле, а чорне- то чорне. І особисто для Вас армія тролів Росії це що? Вам ніхто нічого не доведе, бо Ви впенені, що особисто Ви - істина і всі інші думки, відмінні від Ваших - це брєд, і думки прихильників "рюцького мира", як ви полюбляєте казати. Ще один перл з лексики Ваших друзів. Для Вас не існує відтінків колорьорів...На жаль...Ви не здатні визнавати помилки...
Лучанці Показати IP 10 Березня 2019 15:31
Ваша правда. Хто живе на цензорі той не слухатиме опонента принципово, навіть якщо той таблицю множення говоритиме... І навпаки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus