USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку військові журналісти презентували книгу про АТО

4 Лютого 2015 13:18
Лучан ознайомили із першою в своєму роді документально-художньою книгою, у якій змальовано справжнє життя «без прикрас» у зоні АТО: побут та будні, героїзм та складнощі українських захисників.

Презентація книги «Вклоняємось доземно українському солдату», до якої увійшла збірка матеріалів про перебування у зоні АТО військових журналістів Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України та газети «Народна армія», відбулась сьогодні, 4 лютого.
Книга є одним із перших видань про патріотів своєї землі, бійців неоголошеної війни за цілісність України. Так, до збірки увійшли нариси військових журналістів про нелегкі солдатські будні, сповнені напружених моментів та небезпеки для життя.

У ній йдеться про різних за віком, професією та соціальним статусом людей, об’єднаних спільною справою. У кожного із них власна неповторна доля – хтось пішов захищати свій дім добровільно, не чекаючи на повістку, а когось – до лав збройних Сил України мобілізували. Однак, мета у них єдина – зберегти милу серцю Україну для гідного майбутнього нащадків.
На сторінках книги немає нічого неприроднього та казвкового, адже ця збірка – про будні та побут, героїзм та подвиги у зоні АТО.

Окрім того, зі слів авторів, книгу присвятили ще й пам’яті українським воїнам, котрі віддали своє життя за мирне небо, а також тим, хто продовжує з честю виконувати свій військовий обов’язок заради щасливого майбутнього українського народу.

Разом із тим на сторінках збірки опублікували вірші та дитячі листи до наших військовослужбовців з подякою за їхню хоробрість, мужність, побажаннями миру, добра, непохитної віри та надії у перемогу, а ще фотографії з передової.

Зі слів одного із авторів книги Володимира Скоростецького, збірка є однією із перших документальних. ЇЇ мета – не що інше, як патріотичне виховання майбутнього покоління.
«Люди повинні розуміти, в якій країні знаходяться. Багато наших людей, які живуть далеко від фронту й поняття не мають, що ж насправді там відбувається», – зазначив Володимир Скоростецький.

Однак, придбати книгу лучанам наразі не вдасться, адже її розповсюдять виключно бібліотеками міст. На думку авторів, таким чином вона буде доступна кожному.

До слова, головним редактором книги є полковник Роман Драпак.

«Я буду просити його зробити електронний варіант книги, або розповсюдити її на дисках. Також у нас є нова цікава ідея-проект – видати збірку пісень із зони АТО. Тобто, потрібно підтримувати не лише епістолярний жанр, а пісенну та поетичну творчість українських бійців. У армії дуже багато талановитих людей. До прикладу, є хлопець, який здійснює літературні переклади з німецької мови; є воїни, які пишуть вірші та професійно займаються музикою. Тож потрібно це розвивати», - резюмував військовий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus