USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Відомий краєзнавець розпродає свою бібліотеку, щоб видати книгу про Луцьк

30 Липня 2017 17:16
Волинський краєзнавець Вальдемар Пясецький розпродає частину свою бібліотеки, аби видати нову книгу з оповіданнями про Луцьк.

Про це інформує газета «День».

Вальдемар Пясецький знає про старий Луцьк усе або майже все. Відомий краєзнавець, поляк за походженням він видав до 400 праць про історію древнього Лучеська, Олики, Володимира-Волинського, Кисилина та багатьох інших волинських міст і містечок. Луцьк є його особливою любов’ю, бо дослідив про нього так багато, що знає, здається, про кожну вуличку, навіть ті, які вже не існують чи сто разів перейменовані. Його остання книга написана і має назву «Луцьк. Середмістя». Видати її обіцявся колишній Луцький міський голова Микола Романюк, але на початку цього року він відійшов у вічність. А Пясецький разом з дружиною збираються переїжджати до дочки у Польщу, поважний вік і стан здоров’я змушують до цього. І на прощання й на пам’ять про себе хотів би таки видати свою останню книгу про Луцьк.

Аби назбирати кошти, він мусить продати частину своєї історичної бібліотеки. Сам вже практично не виходить із дому. Вік людський – обмежений, Вальдемар Пясецький залишається в історії Луцька і Волині як їхній літописець, але все ж є надія, що відшукається меценат, який допоможе йому видати книгу, потрібну Луцьку і лучанам.

Усі, хто захоче допомогти відомому краєзнавцю, можуть писати у приватні повідомлення журналістці Людмилі Приймачук у Фейсбук. Пані Людмила надасть номер телефона Володимира Пясецького.

Перелік видань з бібліотеки краєзнавця:

1. Дмитро Дорошенко. Нарис історії України, 2 томи.

2. Велика історія України, 2 томи.

3. Наталія Полонська-Василенко. Історія України в 2 томах.

4. А.Ефименко. История украинского народа.

5. Іван Крип'якевич. Історія України.

6. Михайло Грушевський, Історія України-Руси, 5 томів з 11-томника.

7. Нагаєвський. Історія Української держави XIX століття.

8. Літопис Руський. За Іпатіївським списком. Переклав Леонід Махновець.

9. Чюрвоніс, альбоми робіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанка Показати IP 30 Липня 2017 23:04
А невже міська рада не може знайти коштів для видання дуже потрібної книги не тільки для сьогоднішнього покоління. На проведення різноманітних фестивалів гроші є, а на книги немає? Нехай люди від яких це залежить, підуть у бібліотеки і побачать в якому вигляді книги В.Пясецького, а це говорить про те, що їх читають.
лучанин Показати IP 1 Серпня 2017 10:53
Так ми ж д*біли у вишиванках і збираємо гроші на спалений буфет на фестивалі сала, ковбаси. гною....
Віктор Показати IP 1 Серпня 2017 12:37
Купуємо кандидатські а самі і два словам не зліпимо хоча і їздимо по Європі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus