USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Влада хоче позбавити селян заробітку від продажу молока, – Констанкевич

25 Травня 2018 08:39
Влада має знайти компромісне рішення, щоб не позбавляти селян заробітку від продажу домашнього молока. Про це під час брифінгу у Верховній Раді заявила народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич. Про це інформує прес-служба партії УКРОП.

Парламентар зазначила, що з 1 липня в Україні почне діяти європейський стандарт виробництва сирого коров’ячого молока. Нові правила передбачають розподіл продукту на три сорти: екстра, вищий і перший. При цьому з технічних умов виробництва зник другий сорт молока, якому відповідає переважна більшість селянської продукції.

«До 2018 року ризики стосувалися вітчизняних монополістів, які диктували свої ціни на молоко, свідомо їх занижуючи. Тепер до проблеми додався ще й зовнішній чинник у вигляді нових правил і вимог до молока та м’яса», – зауважила Ірина Констанкевич.

Крім того, Закон «Про якість та безпеку харчових продуктів та продовольчої сировини» запроваджує обов’язковий лабораторний ветеринарний контроль для домашнього молока, м’яса, риби, яєць та меду з вересня 2020 року. А з 1 січня 2025-го селянам заборонять торгівлю м’ясом, отриманим поза межами офіційних боєнь. Люди зможуть реалізовувати таку продукцію виключно на ринках, які розташовані не далі ніж за 50 кілометрів від місця забою чи в області, де його було здійснено.

«На селі, де немає роботи і платять мізерні пенсії, здача молока – єдиний заробіток, який тримає людей на плаву. Звертаюся до влади, президента, уряду з проханням допомогти селянам, а не забирати останнє», – заявила під час брифінгу жителька села Старосілля Маневицького району Волинської області Тетяна Коржевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 25 Травня 2018 08:58
ті що нами рулять сидять і рахують бабло від газу ел енергії бензину солярки а на селі чи ти посіяв чи зібрав чи по чім ти здав картплю чи молоко їм глибоко по цимбалах
Маневичанка Показати IP 25 Травня 2018 09:58
Пора певне всім селянам оголосити місячнмй страйк по здачі молока у мене теж є корівчина але віддавати молоко по таких цінах як закуповують це вина самих селян нелінуйтесь утворити в своєму селі невеличку переробку чому ми їдемо в карпати та ходим пробувати сири та бринзи які місцеві мешканці виробляють для туистів невже в селах не має пустих приміщень щоб у місцевих скупити молоко переробити та відкрити маленький магазинчик щоб продати вироблене з молока масло. сироватку .сир .і т.д на ринок в Маневичі ви ж це возите чому ви пані констянкевич не дасте таку пропозицію в селах головам цих сіл організуватись для такого виробництва дуже дрібного але на території села Не всі в селі тримають корів але масло та сири купують може пора задуматись над іншим напрямком а не звозити з всієї області молоко за копійки куплене ро великих заводів селищкі голови подумайте над цим дуже буде корисно вам напрягти мізки і організувати таке міні виробництва а може і дипутати виявлять бажання підтримати своїх людей а не власників заводів шахт параходів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus