USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Борг США зріс на $2 трильйони за два роки президентства Трампа

4 Січня 2019 10:12
За два роки президентства Дональда Трампа державний борг Сполучених Штатів Америки зріс на $2 трлн, побивши майже 70-річний рекорд стосовно до розміру ВВП країни.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на CNN, яке цитує статистичні дані американського Мінфіну.

Як зазначається, станом на кінець 2018 року держборг становив $21,974 трлн.

Загалом же борг США зростав прискореними темпами після фінансової кризи 2008 року, коли Конгрес і адміністрація Барака Обами схвалили фінансування стимулів для того, аби зберегти економіку на плаву.

Заборгованість почала зменшуватися на початку терміну президентства Трампа, однак знову зросла минулого року. Тоді, наприкінці 2017 року, була проведена реформа, яка призвела до зниження податків, а також суттєвого зменшення корпоративного оподаткування, що зменшило доходи до казначейства.

Під час президентської кампанії Дональд Трамп обіцяв взагалі «позбутися» державного боргу впродовж двох президентських термінів, тобто за вісім років. Попри це, за даними бюджетного офісу Конгресу, загальний державний борг США у 2018 році за рік зріс на 3,5% до 78% ВВП, що є найвищим показником з 1950 року.

Як підкреслюється, це особливо незвично для такої потужної економіки як США без нових значних витрат. Якщо жодних змін не відбудеться, бюджетний комітет Конгресу прогнозує, що держборг збільшиться до 96% ВВП у 2028 році.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп раніше відмовився поступатися багатомільярдною ініціативою щодо побудови стіни на кордоні з Мексикою, щоб зупинити урядовий «шатдаун» у США. Трамп переконаний, що тисячі людей, які вимушено припинили працювати через «шатдаун» у Сполучених Штатах, також хочуть, щоб стіна була побудована.

Лідер демократів у Сенаті Чарльз Шумер заявив, що Трамп «повинен відмовитися від стіни – чітко й просто», щоби вивести уряд з «шатдауну».

Через суперечки між республіканцями і демократами з приводу вимоги президента США Дональда Трампа виділити 5 млрд доларів на будівництво стіни вздовж кордону з Мексикою прийняття бюджету країни заблоковано. Поки дебати щодо стіни тривають, близько 800 тисяч федеральних службовців не отримують зарплату.

Припинення фінансування федеральних структур на Різдво призвело до хаосу наприкінці 2018 року, який доповнився різким падінням фондових ринків, внутрішньопартійним загостренням через звільнення міністра оборони Джеймса Меттіса, виведенням військ із Сирії, а також розслідуванням спеціального прокурора ФБР Роберта Мюллера.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus