USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Захоплення українських моряків: ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо агресії РФ

24 Січня 2019 13:46
24 січня ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо ситуації в Азовському морі та Керченській протоці, де Росія напала на українські кораблі та захопила судна разом із екіпажем.

Про це повідомив очільник делегації України в ПАРЄ Володимир Ар’єв, передає ТСН.

За його словами, резолюція отримала 103 «за».

«Текст хороший. Вітаю делегацію з чудовим результатом роботи!» – поінформував Ар’єв.

Нагадаємо, вранці 25 листопада 2018-го Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру «Яни Капу» і двом катерам «Бердянськ» і «Нікополь». Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем «Дон». Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому, за даними української влади, поранивши щонайменше шістьох українських моряків та захопивши інших у полон.

Згодом так звані суди в анексованому Криму заарештували їх на два місяці. Після цього моряків доправили в СІЗО у Москві. Усіх їх звинувачують у нібито незаконному перетині російського кордону. Пізніше всі українські моряки визнали себе військовополоненими Росії.

У середині січня 2019 року суди у Москві розглянули питання подовження запобіжного заходу морякам. Клопотання адвокатів про поводження з ними як з військовополоненими або ж зміну запобіжного заходу судді відхилили і подовжили їм арешти до 24-26 квітня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Степан (Крымчанин) Показати IP 24 Січня 2019 14:13
Цікаво, яке значення має ця резолюція?
мешканець Показати IP 24 Січня 2019 14:29
висловили глибоку стурбованість..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus