USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Заради миру в Україні грузин планує подолати десятки тисяч кілометрів

30 Серпня 2014 22:00
Заради миру в Україні грузин долає тисячі кілометрів на велосипеді. Не оминув учасник велотуру «ВСІ ЗА МИР» і Луцька.

Так, хоробрий грузин Нодар Берідзе, який не є ані професіним велосипедистом, ані спортсменом взагалі, заради миру в Україні готовий долати відстань у десятки тисяч кілометрів.

Велотур «ВСІ ЗА МИР» стартував у Києві 24 серпня. Ініціатором та батьком благородної ідеї виступив грузинський спортсмен та 14-разовий рекордсмен книги рекордів Гіннесса Джумбер Лежава.
Однак життя розпорядилось так, що чоловік помер за місяць до старту велотуру, у віці 75 років.
Тож Нодар, довго не вагаючись, вирішив продовжити благородну справу свого друга та наставника.

Мета спортивного заходу - закликати громадскість поспряти припиненню війни на Сході. Марафон охопить 80 міст України, Грузії, Білорусії та Росії.

У рамках велотуру Нодар Берідзе відвідає 350 великих і малих населених пунктів, збирається зустрітися з президентами України, Білорусі, Росії та патріархом Грузії і просити сприяти встановленню миру в Україні.

«Ще у березні ми хотіли приїхати у Крим спостерігачами, аби на власні очі побачити те, що там відбувається. Однак не встигли. Загалом Джумбер Лежава - це людина-легенда, таких більш нема. Він міг протягом доби віджиматися від підлоги, при цьому перепочиваючи лише 5 хвилин після кожної години тренувань», - згадує Нодар ідейного натхненника велотуру.

З його слів, Джумбер Лежава у віці 50 років об'їхав на велосипеді навколо світу, також проїхав 350 кілометрів за 12 годин. І те, й те досягнення зафіксували як рекорд.

«Двічі він мені наснився. У сні просив продовжити його справу», - згадує 44-річний мандрівник.

Він наголосив, що навколо української проблеми потрібно підняти увесь світ.

«Якщо неможливо дійти до мети коротким шляхом, треба йти довгим. Кожен сам вирішує, як йому бути. Але у жодному разі не можна воювати та вбивати. Повірте, про «кровну помсту» я знаю більше, ніж ви, українці. Однак, війна - не вихід", - каже грузин.

Нодар закликає небайдужих українців долучитися до «мирного» велотуру. Вважає, що поїздка на велосипеді дає можливість краще все обдумати, мовляв, це міг би бути й мототур, однак на мотобайку «сів та поїхав за вітром».

Варто заначити, що відчайдушний миротворець планує завершити свій вояж у столиці, зустрівшись при цьому з президентом України Петром Порошенком. До цього він об'їде усі обласні центри країни, не виключаючи буремний Донбас та Луганськ. Запевняє, що йому лячно, однак бронижилета та каски одягати не буде, адже їде до людей не з війною, а з миром.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Знайте Показати IP 30 Серпня 2014 22:08
як на мене, то чоловяга просто себе піарить
человек до гандона до Знайте Показати IP 31 Серпня 2014 00:56
коментар було видалено
Знаю, бачив. Показати IP 30 Серпня 2014 22:54
Щодо піару то це припущення сьогодні мав змогу з ним спілкуватись, та допомогти оскільки ремкомплекту в нього не виявилось тому наділі з ним буде мандрувати моя камера.
ЛЕЛІК Показати IP 30 Серпня 2014 23:12
А козачек то засланий .
гiсть Показати IP 31 Серпня 2014 10:35
Як хоче посприяти закiнченню вiйни,то честь йому i хвала.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus